r
Nosalty Logó

Kapros-joghurtos svéd húsgolyók

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Kapros-joghurtos svéd húsgolyók
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

húsgolyók

kapros-joghurtos mártás

Összesen 254 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

húsgolyók

kapros-joghurtos mártás

Összesen 1519 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

húsgolyók

kapros-joghurtos mártás

Összesen 116 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    838.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 254 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.2 g

Zsír

  • Összesen
    63.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    535 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5033.1 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1122 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    1670 mg
  • Nátrium
    1591 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    854.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1603 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    311 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    672 micro
  • Kolin:
    618 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 1519 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 116 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

húsgolyók

kapros-joghurtos mártás

Elkészítés

húsgolyók

  1. A zsemlemorzsa kivételével az összes hozzávalót egy nagy keverőtálba tesszük. Fakanállal, spatulával vagy kézzel elkezdjük alaposan összegyúrni.
  2. Amikor már nagyjából összeállt a massza, hozzáadjuk a zsemlemorzsát. Érdemes ezt több adagban hozzáönteni, hogy annyit vegyen fel a hús, amennyivel jól formázható állagú lesz. Ha ugyanis túl sok morzsa kerül bele, keményebb, szárazabb húsgolyó lesz a végeredmény.
  3. Ha megfelelőnek ítéljük a massza állagát, akkor kezdhetjük kigolyózni. Nagyjából diónyi golyókat csináljunk.

kapros-joghurtos mártás

  1. Serpenyőben egy kevés vajat melegítünk, majd a húsgolyók mindkét oldalát szép barnára sütjük rajta. A kész húsgolyókat egy tányérra kiszedjük.
  2. A hátramaradt zsiradékhoz adunk egy evőkanál lisztet, és csomómentesre keverjük. 1-2 perc alatt kiforraljuk a rántást.
  3. Jöhet hozzá egy kevés alaplé, csomómentesre keverjük a rántással, majd hozzáadhatjuk a joghurtot is. Végül beleaprítjuk a kaprot, sózzuk-borsozzuk, és az egészet alaposan elkeverjük.
  4. Kész is a mártásunk, nincs is más hátra, mint hogy visszategyük a húsgolyókat, és pár perc alatt összemelegítsük őket a mártással.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 186
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4782
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A svéd húsgolyókat valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, ám annál kevesebben állunk csak neki házilag is elkészíteni őket. Pedig igazán nem nehéz mutatvány, csak jó minőségű darált hús, egy tojás, és némi zsemlemorzsa kell hozzá. Na meg persze a fűszerek, hiszen attól lesz igazán különleges: fokhagyma, fehér bors, szerecsendió, szegfűbors - egyiket sem kihagyni! Mi most egy kis kaporral is megbolondítottuk a húsgolyókat, sőt, a szószba is raktunk. Hagyományos barnamártás helyett ugyanis egy könnyedebb, joghurtos változatot készítettünk a gombócok mellé, és mondanunk sem kell, nagyon jól passzolt hozzá.

Hozzávalók

húsgolyók

kapros-joghurtos mártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek