Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paprikás húsgombócok

Paprikás húsgombócok
Paprikás húsgombócok
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Paprikás csirke vagy borjúpaprikás után ez némiképp más étel, sok hasonlatossággal, ugyanakkor nagyon könnyen elkészíthető és ízletes. Kezdők is bátran kísérletezhetnek vele.

hozzávalók / 5 adag

A húsgombóchoz

A paprikás szafthoz

ajánlat

Ez egy nagyon egyszerűen elkészíthető étel, főleg azoknak ajánlom, akik a pörköltek és paprikások után valami másra vágynak, de mégsem szeretnének az ízvilágtól túlzottan eltávolodni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát vágjuk 2-3 cm-es hosszúságú vékony csíkokra, majd kevés zsíron pirítsuk meg. Közben vágjuk a vöröshagymát finomra, a paradicsomot és a paprikát kockákra. Amikor a szalonna lepirult, adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, majd amikor aranysárga lesz a színe, a paprika kockákat is. Amikor a paprika kockák "üvegessé" válnak, hozzáadhatjuk a paradicsomot is. Pirítsuk együtt néhány percig, majd szórjunk rá fűszerpaprikát, jól keverjük el, és öntsük fel kevés csontlével, ennek hiányában vízzel. Adjunk hozzá 2 gerezd zúzott fokhagymát. Pirítsuk zsírjára, majd újból öntsük fel kevés folyadékkal. Néhányszor ismételjük meg a folyamatot.
  2. A darált húst tegyük keverőtálba. Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá 2 gerezd zúzott fokhagymát és finomra vágott petrezselymet. Üssünk a közepébe egy tojást, és jól dolgozzuk össze. Ha kész, formázzunk vizes kézzel tetszőleges méretű gombócokat.
  3. Ha a pörköltalap elkészült, adjuk hozzá a gombócokat, és öntsük fel annyi folyadékkal, hogy félig ellepje őket, majd pároljuk benne puhára. Kóstoljuk, adhatunk a levéhez sót és borsot, amennyiben szükséges. A szalonna sós, így a sózást mindig utólag végezzük.
  4. Egy kisebb tálkában készítsünk habarást: tejfölt és lisztet keverjünk csomómentesre habverővel, majd adjunk egy keveset hozzá a pörköltszaftból. Óvatosan keverjük az ételünkhöz, ha a leve felforrt, és a gombócok is mind megpuhultak, az étel elkészült. Habarást követően feltétlenül kóstoljunk, nem lett-e az étel sótlan.
  5. Tálaljuk a paprikásokhoz megfelelő körettel: galuskával, főtt tésztával ízlés szerint.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 261
elküldve: 2
receptkönyvben: 52
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsgombócok paprikás mártásban, húsgolyók paprikás szaftban, paprikás szaftos húsgombócok

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kaktuszk
kaktuszk Mon, 2013-12-09 19:51

Ma elkészítettem és fantasztikus lett! Ráadásul nagyon egyszerűen össze lehetett dobni, még a kisfiam mellett is. Közkívánatra mostantól a havi menü állandó része lesz. :) 1000 köszönet a receptért!

770
darált sertéshús 1 kg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 0.5 csokor
15 g
bors 5 g
tojás 1 db
tejföl 2 dl
kolozsvári szalonna 15 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
tv paprika 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
mangalica zsír 3 ek
finomliszt 1 csapott ek
fűszerpaprika 3 teáskanál