r
Nosalty Logó

Paprikás húsgombócok

Kornél
Paprikás húsgombócok
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A paprikás szafthoz

772
Kalória
45.9g
Fehérje
9.7g
Szénhidrát
60g
Zsír
249.6g
Víz
221.2g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
3.8g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húsgombóchoz

A paprikás szafthoz

Összesen 772 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húsgombóchoz

A paprikás szafthoz

Összesen 3847 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húsgombóchoz

A paprikás szafthoz

Összesen 203 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2091.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    1348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    249.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 772 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    229.5 g

Zsír

  • Összesen
    300 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10456.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    2673 mg
  • Nátrium
    6742 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1248.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    533 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    266 micro
  • K vitamin:
    395 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    927 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    1824 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    1938 micro
Összesen 3847 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    136 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 203 kcal

Elkészítés

A húsgombóchoz

  1. A szalonnát vágjuk 2-3 cm-es hosszúságú vékony csíkokra, majd kevés zsíron pirítsuk meg. Közben vágjuk a vöröshagymát finomra, a paradicsomot és a paprikát kockákra. Amikor a szalonna lepirult, adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, majd amikor aranysárga lesz a színe, a paprika kockákat is. Amikor a paprika kockák "üvegessé" válnak, hozzáadhatjuk a paradicsomot is. Pirítsuk együtt néhány percig, majd szórjunk rá fűszerpaprikát, jól keverjük el, és öntsük fel kevés csontlével, ennek hiányában vízzel. Adjunk hozzá 2 gerezd zúzott fokhagymát. Pirítsuk zsírjára, majd újból öntsük fel kevés folyadékkal. Néhányszor ismételjük meg a folyamatot.
  2. A darált húst tegyük keverőtálba. Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá 2 gerezd zúzott fokhagymát és finomra vágott petrezselymet. Üssünk a közepébe egy tojást, és jól dolgozzuk össze. Ha kész, formázzunk vizes kézzel tetszőleges méretű gombócokat.
  3. Ha a pörköltalap elkészült, adjuk hozzá a gombócokat, és öntsük fel annyi folyadékkal, hogy félig ellepje őket, majd pároljuk benne puhára. Kóstoljuk, adhatunk a levéhez sót és borsot, amennyiben szükséges. A szalonna sós, így a sózást mindig utólag végezzük.
  4. Egy kisebb tálkában készítsünk habarást: tejfölt és lisztet keverjünk csomómentesre habverővel, majd adjunk egy keveset hozzá a pörköltszaftból. Óvatosan keverjük az ételünkhöz, ha a leve felforrt, és a gombócok is mind megpuhultak, az étel elkészült. Habarást követően feltétlenül kóstoljunk, nem lett-e az étel sótlan.
  5. Tálaljuk a paprikásokhoz megfelelő körettel: galuskával, főtt tésztával ízlés szerint.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 60 p

Paprikás csirke vagy borjúpaprikás után ez némiképp más étel, sok hasonlatossággal, ugyanakkor nagyon könnyen elkészíthető és ízletes. Kezdők is bátran kísérletezhetnek vele.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek