Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Muszaka Szimran konyhájából

Muszaka Szimran konyhájából
Muszaka Szimran konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi sok fűszerrel szeretjük, bűn lenne kihagyni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olajat hevítünk egy lábasban, és megpirítjuk a zúzott fokhagymát és a finomra vágott hagymát. Lepirítjuk a hozzáadott darált húst, fűszerezzük sóval, borssal, görögszénával, római köménnyel, chilivel, reszelünk hozzá egy kevés szerecsendiót is.
  2. 2 paradicsomot nagyon apróra vágunk, és hozzáadjuk a húshoz. Felöntjük a borral, és egy fél óra alatt készre főzzük.
  3. A padlizsánokat felszeleteljük, besózzuk, és sütőpapírra fektetve 20 perc alatt megsütjük. Besamelöntetet készítünk: megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, hozzákeverjük adagolva tejet, és minden alkalommal csomómentesre keverjük. Végül sóval, fehér borssal és szerecsendióval ízesítjük.
  4. Elkezdjük rétegezni, a padlizsánra kerül a darált húsos ragu, majd besamel, addig ismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Végül 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 423
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
114 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

moussaka

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

757
paradicsom 2 közepes db
padlizsán 3 db
fokhagyma 4 gerezd
szerecsendió 1 késhegynyi
görögszéna 1 kk
vöröshagyma 1 közepes db
olívaolaj 3 ek
chili 1 kk
bárányhús 500 g
római kömény 1 kávéskanál
vörösbor 2 dl
vaj 60 g
tej 5 dl
finomliszt 60 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint