Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Muszaka Electrolux konyhájából

Muszaka Electrolux konyhájából
Muszaka Electrolux konyhájából
85 perc / előkészület: 25 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Görög klasszikus az Electrolux konyhájából. Jól fog esni hideg téli estéken.

hozzávalók / 6 adag

A muszakához

A besamel mártáshoz

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A muszakához

  1. Fonnyasszuk meg a hagymát egy kis olívaolajon, majd adjuk hozzá a darált húst.
  2. Keverjük hozzá a darabolt paradicsomot, a reszelt ementáli sajtot és a zsemlemorzsát, majd forraljuk fel. Ízesítsük sóval, borssal, fahéjjal, és vegyük le a tűzről.
  3. Hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk 1 cm vastag szeletekre. Mossuk meg a padlizsánt, és vágjuk azt is 1 cm vastag szeletekre. Itassuk le a nedvességet a zöldségekről. Pirítsuk meg a szeleteket bő vajban.
  4. Tegyük a burgonyaszeleteket egy kizsírozott sütőedény aljára, és szórjuk meg reszelt sajttal. Tegyünk a tetejére egy réteg padlizsánt, majd egy adagot a darált húsos mixből. Öntsünk besamel mártást a tetejére. Ugyanilyen sorrendben rétegezve rakju az edénybe a hozzávalókat.
  5. Szórjuk a maradék sajtot és zsemlemorzsát a tetejére, majd olvasszuk fel a vajat, és öntsük rá a muszakára.

A besamel mártáshoz

  1. Közben készítsük el a besamelmártást. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, és folyamatos kevergetés mellett pirítsuk meg rajta a lisztet. Akkor jó, amikor a liszt aranybarna színű lesz.
  2. Fokozatosan öntsük hozzá a tejet, s közben folyamatosan kevergessük. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval, és főzzük fedő nélkül kb. 10 percig.

A tálaláshoz

  1. Szórjuk a maradék sajtot és zsemlemorzsát a tetejére, majd olvassza fel a vajat, és öntsük rá a muszakára.
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 554
elküldve: 0
receptkönyvben: 74
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Electrolux

Mióta szakács: 2013.11.29.
20 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

görög zöldségrakottas

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lillancs
Lillancs Tue, 2014-09-09 22:12

Szia! Kezdő szakácsként kicsit megizzasztott ez a recept. NEm tudom te hogy csináltad 25 perc alatt az előkészületet, mert nekem lett vagy 1-1,5 óra :( Lenne pár kérdésem a recepttel kapcsolatban. Az 50g vajat az első pár padlizsánkarika azonnal felszívta a megpiritáskor, hogy lehet megpirítani benne, hogy ne szívja fel? A krumpliból nem vastag az egy cm-es szelet, ráadásul előfőzetlenül? Már majd egy órája sül és még mindig kőkemény a krumpli. A hús és a padlizsán mennyiséget csökkentettem a felére de a besamel mártás kevés lett így is hozzá. meg persze a sajt is- A kép nem is hasonlít arra ami nekem van kilátásban :D érdekelne, hogy a tied milyen lett. A krumpliszeletek csipsznek tűnnek rajta. Azért remélem, ha végre kisül, mivel bajlódtam vele egy estét legalább ehető lesz.

992
vöröshagyma 1 közepes db
olívaolaj 2 ek
darált marhahús 1.5 kg
konzerv paradicsom 420 g
ementáli sajt 50 g
zsemlemorzsa 4 teáskanál
fahéj 0 ízlés szerint
burgonya 1 kg
padlizsán 1.5 kg
vaj 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 75 g
finomliszt 2 evőkanál
tej 500 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
ementáli sajt 150 g
zsemlemorzsa 4 ek
vaj 50 g