r
Nosalty Logó

Muszaka Electrolux konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Muszaka Electrolux konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A muszakához

A besamel mártáshoz

A tálaláshoz

Összesen 995 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A muszakához

A besamel mártáshoz

A tálaláshoz

Összesen 5974 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A muszakához

A besamel mártáshoz

A tálaláshoz

Összesen 111 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.2 g

Zsír

  • Összesen
    53.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2007.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    892 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    595.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1922 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 995 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    438.9 g

Zsír

  • Összesen
    320.7 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1477 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12044.9 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    582 mg
  • Kálcium
    2957 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    884 mg
  • Foszfor
    5351 mg
  • Nátrium
    2132 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.3 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    3574.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1880 micro
  • B6 vitamin:
    15 mg
  • B12 Vitamin:
    72 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    238 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    121 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    662 micro
  • Kolin:
    1607 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1740 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1719 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    11531 micro
  • Lut-zea
    962 micro
Összesen 5974 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    210 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 111 Kcal

Hozzávalók

A muszakához

A besamel mártáshoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A muszakához

  1. Fonnyasszuk meg a hagymát egy kis olívaolajon, majd adjuk hozzá a darált húst.
  2. Keverjük hozzá a darabolt paradicsomot, a reszelt ementáli sajtot és a zsemlemorzsát, majd forraljuk fel. Ízesítsük sóval, borssal, fahéjjal, és vegyük le a tűzről.
  3. Hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk 1 cm vastag szeletekre. Mossuk meg a padlizsánt, és vágjuk azt is 1 cm vastag szeletekre. Itassuk le a nedvességet a zöldségekről. Pirítsuk meg a szeleteket bő vajban.
  4. Tegyük a burgonyaszeleteket egy kizsírozott sütőedény aljára, és szórjuk meg reszelt sajttal. Tegyünk a tetejére egy réteg padlizsánt, majd egy adagot a darált húsos mixből. Öntsünk besamel mártást a tetejére. Ugyanilyen sorrendben rétegezve rakju az edénybe a hozzávalókat.
  5. Szórjuk a maradék sajtot és zsemlemorzsát a tetejére, majd olvasszuk fel a vajat, és öntsük rá a muszakára.

A besamel mártáshoz

  1. Közben készítsük el a besamelmártást. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, és folyamatos kevergetés mellett pirítsuk meg rajta a lisztet. Akkor jó, amikor a liszt aranybarna színű lesz.
  2. Fokozatosan öntsük hozzá a tejet, s közben folyamatosan kevergessük. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval, és főzzük fedő nélkül kb. 10 percig.

A tálaláshoz

  1. Szórjuk a maradék sajtot és zsemlemorzsát a tetejére, majd olvassza fel a vajat, és öntsük rá a muszakára.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4070
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Görög klasszikus az Electrolux konyhájából. Jól fog esni hideg téli estéken.

Hozzávalók

A muszakához

A besamel mártáshoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek