r
Nosalty Logó

Temesvári sertésborda

Gonoszka1
Temesvári sertésborda
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

628
Kalória
35.6g
Fehérje
25.9g
Szénhidrát
42.5g
Zsír
467.5g
Víz
144.7g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
6.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 628 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3766 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    467.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    750 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    214 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 628 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    213.4 g

Zsír

  • Összesen
    255.1 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4678.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    756 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    442 mg
  • Foszfor
    2549 mg
  • Nátrium
    628 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    155.6 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    2804.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    896 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    471 micro
  • β-karotin
    4499 micro
  • β-crypt
    502 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    5136 micro
Összesen 3766 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    36 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 106 kcal

Elkészítés

  1. A karajt megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk enyhén. Sózzuk, borsozzuk, és a lisztben megforgatjuk mindkét oldalát a szeleteknek.
  2. A szalonnákat kis kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a paprikát, paradicsomot is megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, és a paradicsommal együtt felkockázzuk. A zöldbabok végeit levágjuk, és tetszés szerintire feldaraboljuk, megmossuk.
  3. Egy lábosba beletesszük a szalonnákat, kisütjük a zsírját, majd kiszedjük a lábosból a szalonna darabokat.
  4. Ezután kérgesre sütjük a hússzeletek mindkét oldalát, majd egy tányérra kiszedjük.
  5. Beletesszük a lábosba az olajat, és megdinszteljük pár perc alatt a hagymát és a paprikát, majd a paradicsomot is hozzáadjuk.
  6. 1-2 perc múlva visszatesszük a hússzeleteket, a szalonna kockákat, ráöntjük a zöldbabot, és felöntjük kb. 1,2 liter vízzel. Az a lényeg, hogy ellepje az ételt. Forrástól számítva kb. 35 percet főzzük.
  7. Közben a maradék lisztet összekeverjük a tejföllel és a pirospaprikával.
  8. Ha megpuhult a hús és a zöldbab, akkor hőkiegyenlítéssel behabarjuk. Ha kell, utána ízesítünk.
  9. Melegen tálaljuk ezt a nagyon finom fogást.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 45 p

Ezt az ételt nagyon szeretjük, így elég gyakran fogyasztjuk. Én most rizzsel tálaltam, de nagyon finom tésztával is. 10 dkg 185 kalória.

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek