r
Nosalty Logó

Zöldséges karaj natúr rizzsel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lizinka_
Zöldséges karaj natúr rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 732 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 2931 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 148 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    638.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    621 micro
Összesen 732 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.2 g

Zsír

  • Összesen
    152.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2552.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1639 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1263.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    556 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2483 micro
Összesen 2931 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. Előző nap este a karajszeleteket kiklopfoljuk és besózzuk. Letakarva hűtőben pihentetjük.
  2. Az olaj egy részét lábasban megmelegítjük, beletesszük a hagymát. Kicsit átkeverjük, majd öntünk rá kb. fél dl vizet. A hagymát kevergetjük, majd amikor látjuk, hogy kezdi elfőni a levét, kézi krumplitörővel pépesre nyomkodjuk. Ezt a hagymapépet üvegesre dinszteljük. Beletesszük egyenként a karajszeleteket, és fehéredésig sütjük kevergetve. Ezután meghintjük pirospaprikával. Jól elkeverjük, majd felöntjük forró vízzel. Puhulásig főzzük.
  3. Közben elkészítjük a köretet. Olajon üvegesre hevítjük a bögre rizst, sózzuk, majd felöntjük két bögre forró vízzel. Hagyjuk egy kis ideig forrni. Ezután fedővel letakarjuk, és hagyjuk puhulni.
  4. Amikor a karajszeletek elfőtték a levet, megpuhultak, akkor tesszük bele a zöldségkeveréket. Átrotyogtatjuk, ha kell, utána sózunk.
  5. Forrón tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 20467
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges karaj natúr rizzsel
Lizinka_ 601 recept

Először csak a hagyományos pörköltet "bolondítottam" meg a zöldségkeverékkel. Nagyon ízlett mindenkinek. Ez már a továbbgondolt változat. Jól illeszkednek az ízek, ezért ellenállhatatlan.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!