Nosalty Logó

Zöldséges karaj natúr rizzsel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lizinka_
Zöldséges karaj natúr rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 732 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 2931 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 148 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    638.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    621 micro
Összesen 732 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.2 g

Zsír

  • Összesen
    152.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2552.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1639 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1263.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    556 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2483 micro
Összesen 2931 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 148 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. Előző nap este a karajszeleteket kiklopfoljuk és besózzuk. Letakarva hűtőben pihentetjük.
  2. Az olaj egy részét lábasban megmelegítjük, beletesszük a hagymát. Kicsit átkeverjük, majd öntünk rá kb. fél dl vizet. A hagymát kevergetjük, majd amikor látjuk, hogy kezdi elfőni a levét, kézi krumplitörővel pépesre nyomkodjuk. Ezt a hagymapépet üvegesre dinszteljük. Beletesszük egyenként a karajszeleteket, és fehéredésig sütjük kevergetve. Ezután meghintjük pirospaprikával. Jól elkeverjük, majd felöntjük forró vízzel. Puhulásig főzzük.
  3. Közben elkészítjük a köretet. Olajon üvegesre hevítjük a bögre rizst, sózzuk, majd felöntjük két bögre forró vízzel. Hagyjuk egy kis ideig forrni. Ezután fedővel letakarjuk, és hagyjuk puhulni.
  4. Amikor a karajszeletek elfőtték a levet, megpuhultak, akkor tesszük bele a zöldségkeveréket. Átrotyogtatjuk, ha kell, utána sózunk.
  5. Forrón tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 53
  • Össznézettség: 13809
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Lizinka_ 482 recept

Először csak a hagyományos pörköltet "bolondítottam" meg a zöldségkeverékkel. Nagyon ízlett mindenkinek. Ez már a továbbgondolt változat. Jól illeszkednek az ízek, ezért ellenállhatatlan.

Hozzászólások

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek