Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros tokány

Mustáros tokány
Mustáros tokány
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik ismerősöm készítette egy bográcsozás során, saját ízlésem szerint alakítottam rajta. A család és barátok egyik kedvence lett!:)

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Általában bográcsban készítjük el. Főtt tésztával, nokedlivel, tarhonyával tálaljuk vagy akár friss kenyérrel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felforrósítjuk a zsírt, és az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk rajta, majd megpaprikázzuk. Hozzáadjuk a kockákra vagy csíkokra vágott szalonnát, aminek kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk az összevágott paradicsomot és paprikát.
  2. Kockákra vágjuk a húst, és a pörkölt alaphoz öntjük. Hozzáadjuk a gulyáskrémet, apróra vágott fokhagymát, fűszerezzük, majd felöntjük vízzel, és félig puhára főzzük.
  3. Míg a hús fő, a sárgarépát karikára, a gombát cikkekre vágjuk. Majd ha már félig puha a hús, hozzáadjuk a répát és a gombát. Ízlés szerint erős paprikát is vághatunk bele.
  4. A kis lila hagymákat félbe, az uborkát karikára vágjuk, és ha már majdnem megpuhult a hús, a tokányhoz adjuk. Hozzáadjuk a mustárt, a majoránnát, a bort, és ha még szükséges, fűszerezzük.
  5. Amint összeforrt és a hús és a zöldségek megpuhultak, a tokány elkészült.
  • költség: 5000 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 9 284
elküldve: 2
receptkönyvben: 50
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Andzsika

Mióta szakács: 2012.10.25.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
alkalom: buli receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

tokány, zöldséges tokány

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nemnemsoha
nemnemsoha Wed, 2015-09-09 09:25

Köszönöm a receptet, nagyon jó lett. Kicsit változtattam. Üvegesre pirított hagymára szerintem nem szabad pirospaprikát rakni, majd még a pirospaprikával együtt sütni a szalonnát zsírjára, megég a paprika. Bőven jó, hogyha a paradicsommal és paprikával kerül hozzáadásra. Ezen kívül mást nem változtattam, nagyon finom lett!

Andzsika
Andzsika / Andzsika Sun, 2015-09-13 11:16

Mivel húsos szalonna megy bele így elég hamar kisül a zsírja:) Nem szokott megégni:) Örülök, hogy ízlett:)

571
sertészsír 3 ek
vöröshagyma 4 közepes db
füstölt szalonna 30 dkg
fűszerpaprika 2 teáskanál
paradicsom 4 közepes db
paprika 3 közepes db
sertéshús 1.5 kg
gulyáskrém 1 tubus
ételízesítő 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
víz 7 dl
sárgarépa 3 közepes db
gomba 30 dkg
lila hagyma 6 kis fej
csemegeuborka 6 közepes db
mustár 3 ek
édes vörösbor 2 dl
majoranna 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd