r
Nosalty Logó

Mustáros tokány

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Andzsika
Mustáros tokány
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 571 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 5707 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 113 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    788 micro
  • β-karotin
    2003 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 571 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    365.6 g

Zsír

  • Összesen
    389.4 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    217 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7064.2 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    444 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    573 mg
  • Foszfor
    4187 mg
  • Nátrium
    1354 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.3 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    3623.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2036 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    318 mg
  • D vitamin:
    381 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    114 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    1037 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    7883 micro
  • β-karotin
    20026 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    10294 micro
  • Lut-zea
    1937 micro
Összesen 5707 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    206 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 113 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felforrósítjuk a zsírt, és az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk rajta, majd megpaprikázzuk. Hozzáadjuk a kockákra vagy csíkokra vágott szalonnát, aminek kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk az összevágott paradicsomot és paprikát.
  2. Kockákra vágjuk a húst, és a pörkölt alaphoz öntjük. Hozzáadjuk a gulyáskrémet, apróra vágott fokhagymát, fűszerezzük, majd felöntjük vízzel, és félig puhára főzzük.
  3. Míg a hús fő, a sárgarépát karikára, a gombát cikkekre vágjuk. Majd ha már félig puha a hús, hozzáadjuk a répát és a gombát. Ízlés szerint erős paprikát is vághatunk bele.
  4. A kis lila hagymákat félbe, az uborkát karikára vágjuk, és ha már majdnem megpuhult a hús, a tokányhoz adjuk. Hozzáadjuk a mustárt, a majoránnát, a bort, és ha még szükséges, fűszerezzük.
  5. Amint összeforrt és a hús és a zöldségek megpuhultak, a tokány elkészült.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 15327
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 26.

Ajánló

Általában bográcsban készítjük el. Főtt tésztával, nokedlivel, tarhonyával tálaljuk vagy akár friss kenyérrel.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mustáros tokány
Andzsika 23 recept

Az egyik ismerősöm készítette egy bográcsozás során, saját ízlésem szerint alakítottam rajta. A család és barátok egyik kedvence lett!:)

Hozzászólások (1)

nemnemsoha

Köszönöm a receptet, nagyon jó lett. Kicsit változtattam. Üvegesre pirított hagymára szerintem nem szabad pirospaprikát rakni, majd még a pirospaprikával együtt sütni a szalonnát zsírjára, megég a paprika. B?ven jó, hogyha a paradicsommal és paprikával kerül hozzáadásra. Ezen kívül mást nem változtattam, nagyon finom lett!

Andzsika

Mivel húsos szalonna megy bele így elég hamar kisül a zsírja:) Nem szokott megégni:) Örülök, hogy ízlett:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek