Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsós csirketokány juhtúrós puliszkával

Lecsós csirketokány juhtúrós puliszkával
Lecsós csirketokány juhtúrós puliszkával
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétvége az új receptek kipróbálásáról szól. Most a tokány volt terítéken. Abban minden leírás megegyezik, hogy ebbe az erdélyi ételbe annak idején nem tettek pirospaprikát. Más fűszerektől lesz isteni a tokány; ezek pedig a bors és a majoranna. Csak egy kicsit hasonlít a pörköltre, és a tejföl igencsak megváltoztatja az összhatást. A paprika és paradicsom pedig nagyon pikánssá teszik. Úgy gondolom, egyszer mindenkinek kötelező puliszkával is kipróbálnia.

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

A puliszkához

ajánlat

Adjunk hozzá valamilyen finom savanyúságot, ecetes almapaprikát például.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát vágjuk apró darabokra, és egy nagyobb edényben süssük zsírjára. A húst a tokányhoz nem kockára, hanem kisujjnyi vastagságú, hosszú csíkokra vágjuk fel. A megtisztított, felcsíkozott csirkemellett a fehérre sütjük a szalonna zsírján. Többször forgassuk, kavarjuk meg a húst.
  2. Mikor már a húscsíkok kifehéredtek, szórjuk rájuk az apróra vágott vöröshagymát, és süssük együtt, amíg az üveges nem lesz. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott paradicsomot és paprikát. Lefedve puhára pároljuk.
  3. Felteszünk egy liter vizet főni. Mikor felforrt, sózzuk, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a kimért kukoricadarát. Egy pár pillanatig kavargatjuk, megvárjuk, hogy megdagadjon, besűrűsödjön. A gázt elzárjuk a dara alatt, és fedővel letakarjuk, akár még egy konyharuhát is tehetünk rá, hogy ne szökjön ki a gőz, és megvárjuk, hogy kellően megpuhuljon, megduzzadjon.
  4. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és a puliszkát a tálba simítjuk. Ha nem lett elég sós, még sózzuk, borsozzuk. Rámorzsoljuk a túrót, rákenjük a tejfölt.
  5. A lecsós csirketokányt rászedjük a puliszkára. Szépen elsimítjuk, majd teljföllel megkenjük az ételt. Előmelegített sütőben sütjük, hogy az ízek igazán összeérjenek.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 12 011
elküldve: 3
receptkönyvben: 264
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Tuvia

Mióta szakács: 2011.01.12.
97 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirketokány, lecsós csirketokány puliszkával, túrós puliszka

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

patos
patos Mon, 2019-09-09 18:45

Én kérek elnézést a tejfölt a végén megtaláltam ha gondoljátok töröljétek a hozzászólásaimat!

patos
patos Mon, 2019-09-09 18:22

Üdv!

Szeretném kérdezni,hogy a csirketokányhoz mikor kerül hozzá a majoránna és a tejföl,mert ez hiányzik az elkészítési leírásból. Azt viszont nagyon nem értem ,hogy akik többször kiemelték a receptet azok ezt miért nem vették észre. Egyébként az étel megalkotójának minden tiszteletem.

949
csirkemell filé 60 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
paprika 3 közepes db
paradicsom 3 közepes db
tejföl 2 dl
vöröshagyma 1 nagy fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
kukoricadara 300 g
víz 1 l
0 ízlés szerint
tejföl 2 dl
juhtúró 15 dkg