Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös borsos tokány

Tejfölös borsos tokány
Tejfölös borsos tokány
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi nagy kedvenc, jó sok tejföllel az igazi...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy igazán finom, pikáns, könnyű étel vacsorára, vagy ebédre.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, 1 ek olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprózott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát. Mikor megdinsztelődött a hagyma, hozzáadjuk a felcsíkozott húst is, fehérre sütjük az olajon (pár perc).
  2. Jól beborsozzuk, majd  felöntjük vízzel, hogy ellepje. A paradicsomról lehúzzuk a héját, és felkockázva a húshoz adjuk. Puhára főzzük.
  3. Mikor a hús megpuhult és elfőtte a vizet, hozzáöntjük a liszttel összekevert tejfölt, sózzuk (így a végén sózzuk, hogy a hús gyorsabban puhuljon), és pár percig összerotyogtatjuk.
  4. Tésztával vagy rizzsel tálaljuk.

  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 39
össznézettség: 175 866
elküldve: 32
receptkönyvben: 1 053
elkészítve: 109/144
Facebookon megjelent: -

szakács

Gery83

Mióta szakács: 2010.10.13.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

borsos tokány tejfölösen, tejfölös-borsos sertéstokány

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kovAc
yovAc / kovAc Tue, 2017-01-03 17:59

Kedvenc tokányom, megunhatatlan (én csirkemellből készítettem), még a férjemnek is ízlik, pedig ő nagy kritikus!! ....Nosztalgiával tölt el, mert olyan, mint a régi szép időkben:) KÖSZÖNÖM!!!!!!

Gery83
Gery83 / Gery83 Mon, 2013-06-17 14:52

Szerintem biztos csirkemellből is finom, de a szalonnát mindenképp rakd bele, az ad neki egy jó alap ízt. Majd meséld el milyen lett :)

tincsi28
tincsi28 Fri, 2013-02-15 12:00

Ez az étel valóban jó! Tegnap megfőztem (igaz, csirkéből) és nagyon jól sikerült! Sokszor bedőlök kajáknak, amikről mások ódákat zengenek, ezért elég óvatos lettem, de ha éppen azon gondolkodsz, hogy ezt a receptet választod-e, én csak ajánlani tudom!!

Boszi13
Boszi / Boszi13 Sun, 2012-06-03 09:33

Tegnap készítettem el a vendégeimnek, de szalonna nélkül. Így is isteni finom lett! Tarhonyát adtam mellé, nem győzték enni. Köszönet a receptért!
Marcsi

frilar
frilar Sun, 2012-05-13 13:08

szia,

Én ebédre csináltam egy német családnak. Hozzáteszem a hölgy nagyon jól főz. szóval amikor leültek az asztalhoz csak nézték, hogy ki meri előbb megkóstolni. Aztán amikor már gurult mindenki még akkor sem álltak fel, amíg ki nem pucolták teljesen a tálat :-)

szóval KÖSZÖNET a receptért :-) csodás volt :o)

üdv: Frilar :)

Sungolyo
Sungolyo Sun, 2012-03-11 13:58

Kedves Gery,

Elkeszitettem a receptedet. Isteni finom lett, meg dietas valtozatban is. En minimalis barna liszttel suritettem es koretnek parolt brokkolit talaltam a paromnak, en pedig csak siman jegsalataval ettem. Szokatlan, de nagyon finom parositas. Az ontet egyben a salata dresszingje is. Masoknak is ajanlom, akik kepesek elrugaszkodni a konvencionalis hus es krumpli/teszta parositastol. Gratulalok a finom receptedhez Gery!

Gery83
Gery83 / Gery83 Sun, 2012-03-11 14:34

Köszönöm a dicsérő szavakat! Örülök, hogy ízlett :D Igazán jó ötlet a párolt brokkoli és a jégsaláta! Gery

WhiteMagic
WhiteMagic / WhiteMagic Wed, 2012-02-22 15:33

Szia!
Ma elkészítettem. Nem ehetek hagymát, ezért a vöröshagymát kihagytam belőle. Meglepődtem, mert anélkül is nagyon finom lett! Galuskával tálaltam. Köszi a receptet!
Üdv, WM

Huncsik Dorci
Huncsik Dorci Tue, 2012-01-10 14:40

Szia Gery83!
Mint kezdő háziasszony kipróbálom a receptedet! :) Remélem fincsi lesz, mert ahogy ránézek a képre, már éhen is veszek.

Dyke79
Dyke79 Tue, 2012-01-03 23:50

Egyik kedvencem ez az egyszerű, de finom recept az itteni szakácskönyvemből. Köszi Gery83, hogy megosztottad! :)

Bubu-Deby
Bubu-Deby Tue, 2011-11-29 10:44

A recepted nagyon megtetszett, imádom a szaftos húsokat. Kérdésem az lenne: ha jól beborsozzuk, nem lesz nagyon erős? Kisebb gyerkőcnek is adnám.

Gery83
Gery83 / Gery83 Tue, 2011-11-29 13:44

Alapjában véve elég borsos, bár ugye a tejföl enyhít a dolgon. Viszont ha gyerkőcnek is lesz, én azt ajánlom óvatosabban borsozd, akkor az íze nem veszik el, de mégis ehető lesz mindenki számára.

Manolya
Manolya / Manolya Tue, 2011-09-13 20:18

Szia!
Érdekes, én eddig ezt a receptet sehol nem láttam, csak anyukámtól tudom. Tipp mi a végén kis citromlevet, cukrot is szoktunk hozzá adni és még annyi fokhagymát amennyit az elején, és csak is csigatésztával:)

Gery83
Gery83 / Gery83 Tue, 2011-09-13 21:35

Bevallom, én nagymamámnál ettem ilyet utoljára és nemrég egy nagyon kedves ismerősöm említette ezt a finomságot és megcsináltam.. citromlével még nem próbáltam, de ki fogom.. :)

NoSalty
Nosalty / NoSalty Tue, 2011-09-13 06:58

Kedves Gery83!
2011.09.12. legnézettebb receptje a Tiéd :)
Gratulálunk!
Üdvözlettel:
NoSalty.hu csapata

829
sertéslapocka 750 g
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
tejföl 320 g
paradicsom 1 db
füstölt szalonna 100 g
finomliszt 2 evőkanál
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek