Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsos marhatokány fűszervajjal

Borsos marhatokány fűszervajjal
Borsos marhatokány fűszervajjal
180 perc / előkészület: 30 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A napokban olvastam egy fűszervaj receptet, ami az ötletet adta, hogy mi lenne, ha egy marhatokány recept köretét dobnám fel vele. Így alakult a hétvégi menü. Az íze intenzívvé, és omlóssá teszi az egész ételt. Javaslom a falatokat úgy elkészíteni, hogy mind a három alapanyag legyen a kanálon, esetleg ha valaki annak a híve, akkor törje össze előre a krumplit, és keverje össze mind a három részét az ételnek. Kiváló hétvégi főétkezés. Mivel az étel is nehéz, ezért valami könnyed, gyümölcsös vörösbort ajánlok hozzá. 

hozzávalók / 2 adag

Marhatokány elkészítése

Fűszervaj házilag

Főtt krumpli köretként

Sütőzsiradék

Marhatokány elkészítése
Szólj hozzá!

elkészítés

Marhatokány elkészítése

  1. Az olajon üvegesre pirítjuk az apró, kockára vágott vöröshagymát.
  2. A marhahúst fehéredésig hagyjuk sülni, majd ez után öntsük fel bőségesen vízzel. Lehetőség szerint annyival, hogy később ne kelljen pótolni, bár ebben az esetben kicsit nehéz eltalálni a kellő mennyiséget. Számoljuk hozzá, hogy a végén még be fogjuk sűríteni!
  3. Adjuk hozzá a fűszereket. (Én sóból keveset raktam, mert a fűszervaj is sós lesz.)
  4. Addig főzzük, amíg puha, porhanyós nem lesz a hús. Ha kész, akkor szitáljuk rá a lisztet, amíg folyamatos, óvatos keverés mellett be nem sűrűsödik a szósz. Még egyet rottyantsunk rajta, és kész is van.

Fűszervaj házilag

  1. Mikróban, vagy tűzhelyen langyosra melegítjük a margarint/vajat, ki melyiket kedveli jobban.
  2. Az olvasztott margarint és a fűszereket rakjuk turmixba, ahol fél perc alatt homogénné válik a massza.
  3. Sütőpapírba tekerjük, rudat formázunk belőle, a két végét csavarással lezárjuk, és a hűtőben hűlni hagyjuk 1-2 órát.
  4. Tálalás előtt vékony szeleteket vágunk belőle, és a köret mellé halmozzuk.

Főtt krumpli köretként

  1. Megpucoljuk, kockákra vágjuk a krumplit, amit aztán forró, sós vízben puhulásig főzünk. Leszűrve, további fűszerezés nélkül szedünk a tányérokra.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 807
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Codysz

Mióta szakács: 2017.06.21.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

marhatokány, borsos tokány, tokány

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1691
vöröshagyma 1 közepes db
marhahús 0.5 kg
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
petrezselyem 0.5 csokor
négyszínű bors 0 ízlés szerint
finomliszt 10 dkg
napraforgó olaj 1 dl
margarin 15 dkg
petrezselyem 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
1 kávéskanál
burgonya 40 dkg
0 ízlés szerint