r
Nosalty Logó

Borsos marhatokány fűszervajjal

Codysz
Borsos marhatokány fűszervajjal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Marhatokány elkészítése

Fűszervaj házilag

Főtt krumpli köretként

1691
Kalória
63.5g
Fehérje
71.7g
Szénhidrát
128.3g
Zsír
368g
Víz
152.5g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
3.3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Marhatokány elkészítése

Fűszervaj házilag

Főtt krumpli köretként

Összesen 1691 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Marhatokány elkészítése

Fűszervaj házilag

Főtt krumpli köretként

Összesen 3381 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Marhatokány elkészítése

Fűszervaj házilag

Főtt krumpli köretként

Összesen 234 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    128.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1968.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    699 mg
  • Nátrium
    951 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    368 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    662 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    261 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    576 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1028 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    651 micro
Összesen 1691 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.1 g

Zsír

  • Összesen
    256.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3936.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1399 mg
  • Nátrium
    1901 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    143.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    736 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1323 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    521 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2057 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1302 micro
Összesen 3381 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

Marhatokány elkészítése

  1. Az olajon üvegesre pirítjuk az apró, kockára vágott vöröshagymát.
  2. A marhahúst fehéredésig hagyjuk sülni, majd ez után öntsük fel bőségesen vízzel. Lehetőség szerint annyival, hogy később ne kelljen pótolni, bár ebben az esetben kicsit nehéz eltalálni a kellő mennyiséget. Számoljuk hozzá, hogy a végén még be fogjuk sűríteni!
  3. Adjuk hozzá a fűszereket. (Én sóból keveset raktam, mert a fűszervaj is sós lesz.)
  4. Addig főzzük, amíg puha, porhanyós nem lesz a hús. Ha kész, akkor szitáljuk rá a lisztet, amíg folyamatos, óvatos keverés mellett be nem sűrűsödik a szósz. Még egyet rottyantsunk rajta, és kész is van.

Fűszervaj házilag

  1. Mikróban, vagy tűzhelyen langyosra melegítjük a margarint/vajat, ki melyiket kedveli jobban.
  2. Az olvasztott margarint és a fűszereket rakjuk turmixba, ahol fél perc alatt homogénné válik a massza.
  3. Sütőpapírba tekerjük, rudat formázunk belőle, a két végét csavarással lezárjuk, és a hűtőben hűlni hagyjuk 1-2 órát.
  4. Tálalás előtt vékony szeleteket vágunk belőle, és a köret mellé halmozzuk.

Főtt krumpli köretként

  1. Megpucoljuk, kockákra vágjuk a krumplit, amit aztán forró, sós vízben puhulásig főzünk. Leszűrve, további fűszerezés nélkül szedünk a tányérokra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 150 p

A napokban olvastam egy fűszervaj receptet, ami az ötletet adta, hogy mi lenne, ha egy marhatokány recept köretét dobnám fel vele. Így alakult a hétvégi menü. Az íze intenzívvé, és omlóssá teszi az egész ételt. Javaslom a falatokat úgy elkészíteni, hogy mind a három alapanyag legyen a kanálon, esetleg ha valaki annak a híve, akkor törje össze előre a krumplit, és keverje össze mind a három részét az ételnek. Kiváló hétvégi főétkezés. Mivel az étel is nehéz, ezért valami könnyed, gyümölcsös vörösbort ajánlok hozzá. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek