Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bojtárpecsenye

Bojtárpecsenye
Bojtárpecsenye
28 perc / előkészület: 20 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom variáció, a "sima" rántott szeletre. Marhahúsból, ami igazán omlós, juhtúrókrémmel töltve, petrezselymes burgonyapürével. Szerintem nem fog nagy csalódást okozni, ha valaki elkészíti! ;) Hargitai György egyik jó receptje, a sok közül.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket kb 1/2 cm vastagra (kb tenyérnyi nagyságúra) kiklopfoljuk, és besózzuk.
  2. A juhtúrót a vajjal és borssal alaposan kikeverjük (+ egy saját tanács: a tálkában, amiben kevertük, most osszuk el a juhtúrót 8 részre, így minden szeletre egyforma mennyiségű krém jut majd).
  3. A hússzeletek egyik felére rákenünk egy adag krémet, a másik felét ráhajtjuk, és fogvájóval összetűzzük (én 3 db-ot használtam minden szeletre).
  4. Szokásos módon, liszt, tojás, zsemlemorzsa, panírozzuk.
  5. Az olajat megforrósítjuk, a szeleteket beletesszük, időnként óvatosan megfordítva, kb. 7-8 perc alatt megsütjük.
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 32
össznézettség: 54 551
elküldve: 4
receptkönyvben: 301
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: 1

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

juhtúróval töltött marha-borjú szelet rántva, juhtúrókrémmel töltött hús petrezselymes burgonyapürével, juhtúrós krémmel töltött rántott szelet

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zolikaaa
Zolikaaa Thu, 2017-03-09 16:03

A recept szenzációsan hangzik holnap el is készítem, viszont egy kérdésem lenne.

Köszönöm szépen! Viszont én kicsit meg bolondítom hála annak a rossz fantáziámnak! :D A Juhtúró mellé egy kis sajtot és snidlinget is keverek egy próbát úgy érzem megér! Még egyszer köszönöm szépen a receptet! :)

mevera
mevera Thu, 2016-11-17 05:47

Évek óta nem sikerül puhára fővő marhahúst vásárolnom.
Miről ismerni meg a piacon a jó húst ?

1777
marhacomb 600 g
1 teáskanál
juhtúró 200 g
vaj 50 g
fekete bors 1 csipet
finomliszt 80 g
tojás 2 db
zsemlemorzsa 120 g
napraforgó olaj 500 ml