Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött szűzpecsenye Marcsitól

Töltött szűzpecsenye Marcsitól
Töltött szűzpecsenye Marcsitól
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meddig szűz a szűz? Amíg meg nem töltik. Megtörtént!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Gombamártással, párolt rizzsel kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lapockából, a dagadóból és a fűszerekből összegyúrunk egy remek kolbászkeveréket.
  2. Ezt a nyers kolbászhúst a felhasított szűzpecsenyébe töltjük úgy, hogy közepes keménységű legyen. A töltött húsokat sóval bedörzsöljük.
  3. Tepsibe tesszük a zsírt, a két töltött szűzpecsenyét, 2 dl vizet öntünk alá, és alufóliával lefedve előmelegített sütőbe tesszük.
  4. 20 perc elteltével a fóliát levesszük, és levével többször locsolva a húst szép pirosra, készre sütjük. 
  5. Kis pihentetés után szeletelhetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x24x6 cm
  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 332
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap, Atkins diéta, AB0 diéta – 0 vércsoport
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

töltött szűzpecsenye, kolbásszal töltött szűzpecsenye, kolbászos töltött szűzpecsenye

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-04-25 13:13

Kedves Marcsiséf!

Én is köszönöm a gombamártás receptjét. :-)))))))

Köszönjük szépen, -viszont a kellemes hetet, reméljük az idő is lehetővé teszi már.:-)

Éva-Anyóca

WhiteMagic
WhiteMagic / WhiteMagic Tue, 2012-04-24 13:45

Kedves Marcsiséf!
Nagyon teszik, el fogom készíteni.
A hús és a rizs mellet az valami gombamártás?
Üdv, WM

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Tue, 2012-04-24 16:24

Kedves WM!
Örülök, hogy tetszik a receptem.
Igen az gombamártás.
Sok sikert és jó étvágyat hozzá.
Üdv. Marcsi

WhiteMagic
WhiteMagic / WhiteMagic Tue, 2012-04-24 18:23

Akkor gondolom, laskagombából van. Nagyon guszta hozzá. Annak le tudod írni a receptjét? Nagyon megköszönném. :)
Üdv, WM

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Tue, 2012-04-24 20:23

Kedves WM!
Íme a gombamártás.
Hozzávalók:20 dkg laskagomba, 5 dkg vaj, 2ek. liszt, kb. 2 dl húsleves, 1 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors.
Elkészítés: A gombát alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, kisebb darabokra vágjuk.
A vajat felolvasztjuk, gombát és az apróra vágott fokhagymát pár percig pirítjuk, rászórjuk a lisztet
összekeverjük. Majd ráöntjük húslevest, tejszínt, őrölt borsot ha szükséges sózzuk.
Fedő alatt többször kevergetve sűrű mártássá főzzük.
Sok sikert kívánok az elkészítéséhez.
Üdv: Marcsi

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Tue, 2012-04-24 16:28

Kedves Éva-Anyóca!
Köszönöm bizony guszta és finom is. Ha a férjem akciós szüzet talál rögtön megakarja tölteni!
Kellemes hetet kívánok Nektek!
Üdv: Marcsi

431
sertésszűz 80 dkg
sertéslapocka 20 dkg
sertésdagadó 20 dkg
fokhagyma 4 gerezd
bors 1 tk
fűszerpaprika 1 ek
őrölt fűszerkömény 1 késhegynyi
sertészsír 2 ek
0 ízlés szerint
víz 2 dl