Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pirított velővel töltött sertéskaraj

Pirított velővel töltött sertéskaraj
Pirított velővel töltött sertéskaraj
75 perc / előkészület: 25 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Viszonylag olcsó, nagyon finom és laktató étel, amit egyszerű elkészíteni. Ha unjuk a rántott húst, érdemes feldobni egy kis velővel.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk az előzőleg lehártyázott, esetleges csontszilánkoktól megtisztított, megmosott velőt, a zúzott fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és 5-10 percig kevergetve pirítjuk, ha elkészült félretesszük.
  2. A hús szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, rátesszük a pirított velőt, feltekerjük, fogvájóval átszúrjuk, majd hagyományosan bepanírozzuk.
  3. Tepsibe helyezzük, étolajban 180 fokon félidőben megfordítva kb. 50 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30x6 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 16 783
elküldve: 8
receptkönyvben: 226
elkészítve: 9/12
Facebookon megjelent: -

szakács

apecs

Mióta szakács: 2012.07.30.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertésvelővel töltött rántott hús, rántott karaj velővel töltve, sertésvelővel töltött sertéskaraj sütőben sütve

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-04-06 09:55

Előbb nyomtam a gombot: mert nem írtam le, hogy azért köszönöm, mert finom... :) Tegnap készült , igaz semmi különleges oka nem volt, talán az, hogy péntek volt!!! :)
Máskor is lesz, fogom készíteni ! :D :D

apecs
apecs / apecs Sat, 2013-04-06 23:58

Örülök hogy tetszik a recept, és köszönöm a visszajelzést!

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2013-01-25 16:28

Szia apecs,
gyakorlatból tudom, hogy ez így, ahogy elkészítetted isteni finom. Én csak annyiban csinálom picit másképp, hogy jó ujjnyi vastag szeleteket vékony hegyes késsel felszúrom (zsebet készítek) ujjacskáimmal jól kitágítom körben és kanállal beletöltöm a tölteléket. Hústűvel lezárom aztán mehet a panír. Talán ez annyival jobb, hogy fixen nem megy ki a töltelék és nem kell bíbelődni a csavargatással, klopfolással. Egyszer próbáld ki:) szép hétvégét, Gabi

apecs
apecs / apecs Sun, 2013-01-27 09:53

Szia Gabys!
Nagyon jó a módszered, valószínű jól is csinálod , de mi pont azért csináljuk így mert más módszerekkel mindig megszökött a velő. Egyébként mint itt mindannyian tudjuk ez nem az én receptem, csak azért tettem fel, mert egyszerű és használható, lelkes kezdőknek is sikerülni fog, és nem találtam ilyet az oldalon. Köszönöm, neked is szép hétvégét.

1239
sertés rövidkaraj 40 dkg
sertésvelő 25 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
finomliszt 10 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl