r
Nosalty Logó

Kolbászos karaj zöldséges mártással

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Muci
Kolbászos karaj zöldséges mártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 958 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3828 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 224 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68 g

Zsír

  • Összesen
    71 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3315.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    2563 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2950 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 958 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    272 g

Zsír

  • Összesen
    283.8 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13263.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    2270 mg
  • Nátrium
    10252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    977.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1209 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    312 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    647 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11800 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 3828 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    774.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    599 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    289 micro
  • β-karotin
    689 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 224 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgarépát, a vöröshagymát és a fokhagymát miután megpucoltuk, felkarikázzuk.
  2. A húst egy hosszú éles késsel felszúrjuk, a sóval kívül-belül bedörzsöljük.
  3. A kolbászt a héjától megszabadítjuk és beledugjuk a karajba.
  4. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, beletesszük a húst és mellészórjuk a zöldségeket.
  5. A maradék zsírt rátördeljük és kb 1,5 dl vizet öntünk alá.
  6. A tálat lefedve forró (200 C°-os) sütőben 90 percig pároljuk, majd a fedelet levéve további 30 percig sütjük. A húst időnként megfordítjuk, hogy mindenütt piruljon.
  7. Amikor a hús megsült, kivesszük a zöldséges léből, kicsit pihentetjük, aztán szeleteljük.
  8. Eközben a zöldséges szaftot átpaszírozzuk, vagy botmixerrel turmixoljuk. Tálaláskor ezzel a mártássűrűségű szafttal körítve kínáljuk a felszeletelt húst.
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 65 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11624
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 25.

Ajánló

Krumplipüré vagy apró krumplifánk illik hozzá.  

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez remek vendégváró húsétel, mivel csak a rövid előkészületi idő köti le a háziasszonyt. A viszonylag hosszú sütési periódus alatt bőven van idő az egyéb fogások, pl. leves, körités elkészítésére.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek