Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustárban naranccsal sült csirke

Mustárban naranccsal sült csirke
Mustárban naranccsal sült csirke
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet a 2012 januári TV Paprika Magazinban olvastuk, és ezt alakítottuk át kicsit.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Míg a sütő melegszik a mézet összekeverjük a tejföllel és a magos mustárral, fűszerezzük, majd bekenjük a besózott és borsozott csirkét (nem feltétlenül kell túl vastagon).
  2. A hagymát cikkekre bontjuk, a narancsot gerezdekre, összekeverjük az olívaolajjal, majd fűszerezzük ezt is.
  3. A csirkét lepakoljuk a kicsit kiolajozott tepsi (jénai) aljára, körbepakoljuk hagymával és naranccsal, pár aprócska vajdarabot dobálunk közéjük, és megsütjük 30-35 perc alatt.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 289
elküldve: 25
receptkönyvben: 578
elkészítve: 21/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsófi.M

Mióta szakács: 2011.11.03.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mustáros csirke, narancsos csirke, sütőben sült narancsos csirke mustárosan

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

A Nagy Tünde
A Nagy Tünde Fri, 2015-01-02 15:55

Kedves Zsófi, ez nagyon finom, többször is elkészítettem, már beépült a családi receptek közé. Én tepsiben készítem, amihez teszek krumplit is, így nagyon finom lesz a krumpli is, és egyszerre elkészül, nem kell vacakolni a körettel.

koszorucska
koszorucska Tue, 2013-09-24 06:48

Kedves Zsófi!
Mikor megláttam a receptjét, rögtön a karácsony jutott eszembe, úgyhogy ez lesz az ünnepi főétel, csak valószínűleg kacsacombból. Csodálatos ízek! :) Köszönettel: Orsolya

mzsofi
Zsófi.M / mzsofi Wed, 2012-04-04 19:30

Mi tepsiben, héjában sült krumplit készítettünk hozzá, de szerintem (barna) rizzsel is fincsi :)

535
csirkecomb 5 db
narancs 2 közepes db
lila hagyma 2 nagy db
dijoni mustár 1 tk
tejföl 1 dl
kakukkfű 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
méz 1 ek
olívaolaj 1 ek
vaj 1 ek