Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertésszelet fokhagymás mártással

Sertésszelet fokhagymás mártással
Sertésszelet fokhagymás mártással
195 perc / előkészület: 15 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokan vagyunk úgy, hogy ha reggel, indulás előtt odatennénk valami finomságot sülni vagy főni, mire hazaérnénk, szinte kész ebéd várna. Ilyen ez a kiválóan illatos-ízes fogás is, mely - a sütési időt leszámítva - villámgyorsan kész van, és talán éttermi fogásokkal is felveszi a versenyt.

hozzávalók / 4 adag

húshoz

szafthoz

ajánlat

Burgonyapüré illik hozzá, melybe az elkészítése folyamán egy púpos evőkanálnyi feta sajtot keverünk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy teflon serpenyőt felforrósítunk. A húst bedörzsöljük sóval és borssal. Tehetünk rá bátran, mivel a hús kérge lesz csak fűszeres. Előkészítünk egy akkora tepsit, amelybe kényelmesen belefér a hús. A sütőt alul-felül sütési módon előmelegítjük 220 fokra.
  2. A húst az üres, de forró serpenyőben minden oldaláról megpirítjuk, hogy aranybarna (sült hús) színe legyen, majd átemeljük a tepsibe. Köré rakjuk a negyedelt vöröshagymákat, a felezett 4 db fokhagymát, rámorzsoljuk a leveskockákat, aláöntjük a vizet, majd alufóliával fedjük be a tepsit, és az előmelegített sütőbe tesszük. Fél óra elteltével a hőfokot 140 fokra csökkentjük, majd tovább sütjük 2,5 órán át.
  3. A sütési idő elteltével a tepsiből kivesszük a húst, majd alufóliába csomagolva 15 percet pihentetjük.
  4. A pihentetési idő alatt elkészítjük a fokhagymás rántást. Az olajat egy kisebb lábasba öntjük, rádobjuk a lisztet, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk. A rántás akkor készül el, amikor a liszt megváltoztatja színét, és a felszálló gőzben megérezzük a pirított liszt illatát. Ekkor lehúzzuk a tűzről, majd kb. 3 perc elteltével rádobjuk az apróra vágott fokhagymát. Jól átkeverjük.
  5. A tepsiben maradt szaftot a rántásra öntjük, botmixerrel átturmixoljuk, hozzáadjuk a mustárt, és időnként megkeverve közepes lángon készre, sűrűre főzzük.
  6. A húst vékonyan felszeleteljük, majd a forró, illatos mártással kínáljuk.
  • sütési hőfok: 140°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 3 827
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

A'la Atya

Mióta szakács: 2015.02.10.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéssült fokhagymás szafttal, sütőben sült sertéscomb mustáros szafttal, tepsis sertéshús fokhagymás mártással

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

402
sertéscomb 70 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 4 gerezd
vöröshagyma 2 közepes db
leveskocka 2 db
víz 2 dl
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 4 teáskanál
finomliszt 1 csapott ek
mustár 2 teáskanál