r
Nosalty Logó

Sertésszelet fokhagymás mártással

A'la Atya
Sertésszelet fokhagymás mártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

húshoz

szafthoz

402
Kalória
36.6g
Fehérje
8.4g
Szénhidrát
23.8g
Zsír
209.2g
Víz
110.3g
Koleszterin
848.7mg
Élelmi rost
2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

húshoz

szafthoz

Összesen 402 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

húshoz

szafthoz

Összesen 1608 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

húshoz

szafthoz

Összesen 140 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1417.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    897 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    209.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 402 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.6 g

Zsír

  • Összesen
    95.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5670 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1595 mg
  • Nátrium
    3589 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    836.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 1608 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

húshoz

  1. Egy teflon serpenyőt felforrósítunk. A húst bedörzsöljük sóval és borssal. Tehetünk rá bátran, mivel a hús kérge lesz csak fűszeres. Előkészítünk egy akkora tepsit, amelybe kényelmesen belefér a hús. A sütőt alul-felül sütési módon előmelegítjük 220 fokra.
  2. A húst az üres, de forró serpenyőben minden oldaláról megpirítjuk, hogy aranybarna (sült hús) színe legyen, majd átemeljük a tepsibe. Köré rakjuk a negyedelt vöröshagymákat, a felezett 4 db fokhagymát, rámorzsoljuk a leveskockákat, aláöntjük a vizet, majd alufóliával fedjük be a tepsit, és az előmelegített sütőbe tesszük. Fél óra elteltével a hőfokot 140 fokra csökkentjük, majd tovább sütjük 2,5 órán át.
  3. A sütési idő elteltével a tepsiből kivesszük a húst, majd alufóliába csomagolva 15 percet pihentetjük.
  4. A pihentetési idő alatt elkészítjük a fokhagymás rántást. Az olajat egy kisebb lábasba öntjük, rádobjuk a lisztet, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk. A rántás akkor készül el, amikor a liszt megváltoztatja színét, és a felszálló gőzben megérezzük a pirított liszt illatát. Ekkor lehúzzuk a tűzről, majd kb. 3 perc elteltével rádobjuk az apróra vágott fokhagymát. Jól átkeverjük.
  5. A tepsiben maradt szaftot a rántásra öntjük, botmixerrel átturmixoljuk, hozzáadjuk a mustárt, és időnként megkeverve közepes lángon készre, sűrűre főzzük.
  6. A húst vékonyan felszeleteljük, majd a forró, illatos mártással kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 180 p
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Sokan vagyunk úgy, hogy ha reggel, indulás előtt odatennénk valami finomságot sülni vagy főni, mire hazaérnénk, szinte kész ebéd várna. Ilyen ez a kiválóan illatos-ízes fogás is, mely - a sütési időt leszámítva - villámgyorsan kész van, és talán éttermi fogásokkal is felveszi a versenyt.

További receptek

Csípős tatár beefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...