r
Nosalty Logó

Sertésszelet fokhagymás mártással

A'la Atya
Sertésszelet fokhagymás mártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

húshoz

szafthoz

402
Kalória
36.6g
Fehérje
8.4g
Szénhidrát
23.8g
Zsír
209.2g
Víz
110.3g
Koleszterin
848.7mg
Élelmi rost
2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

húshoz

szafthoz

Összesen 402 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

húshoz

szafthoz

Összesen 1608 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

húshoz

szafthoz

Összesen 140 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1417.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    897 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    209.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 402 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.6 g

Zsír

  • Összesen
    95.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5670 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1595 mg
  • Nátrium
    3589 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    836.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 1608 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

húshoz

  1. Egy teflon serpenyőt felforrósítunk. A húst bedörzsöljük sóval és borssal. Tehetünk rá bátran, mivel a hús kérge lesz csak fűszeres. Előkészítünk egy akkora tepsit, amelybe kényelmesen belefér a hús. A sütőt alul-felül sütési módon előmelegítjük 220 fokra.
  2. A húst az üres, de forró serpenyőben minden oldaláról megpirítjuk, hogy aranybarna (sült hús) színe legyen, majd átemeljük a tepsibe. Köré rakjuk a negyedelt vöröshagymákat, a felezett 4 db fokhagymát, rámorzsoljuk a leveskockákat, aláöntjük a vizet, majd alufóliával fedjük be a tepsit, és az előmelegített sütőbe tesszük. Fél óra elteltével a hőfokot 140 fokra csökkentjük, majd tovább sütjük 2,5 órán át.
  3. A sütési idő elteltével a tepsiből kivesszük a húst, majd alufóliába csomagolva 15 percet pihentetjük.
  4. A pihentetési idő alatt elkészítjük a fokhagymás rántást. Az olajat egy kisebb lábasba öntjük, rádobjuk a lisztet, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk. A rántás akkor készül el, amikor a liszt megváltoztatja színét, és a felszálló gőzben megérezzük a pirított liszt illatát. Ekkor lehúzzuk a tűzről, majd kb. 3 perc elteltével rádobjuk az apróra vágott fokhagymát. Jól átkeverjük.
  5. A tepsiben maradt szaftot a rántásra öntjük, botmixerrel átturmixoljuk, hozzáadjuk a mustárt, és időnként megkeverve közepes lángon készre, sűrűre főzzük.
  6. A húst vékonyan felszeleteljük, majd a forró, illatos mártással kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 180 p
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Sokan vagyunk úgy, hogy ha reggel, indulás előtt odatennénk valami finomságot sülni vagy főni, mire hazaérnénk, szinte kész ebéd várna. Ilyen ez a kiválóan illatos-ízes fogás is, mely - a sütési időt leszámítva - villámgyorsan kész van, és talán éttermi fogásokkal is felveszi a versenyt.

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...