r
Nosalty Logó

Sertéskaraj karamellizált hagymával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Sertéskaraj karamellizált hagymával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 618 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1237 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 166 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    552.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 618 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    101.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1104.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    451.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    355 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 1237 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 166 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy vastag falú serpenyőben felhevítünk 25 g vajat és 2 ek olívaolajat.
  2. A sertéskaraj szeleteket beletesszük és addig forgatjuk benne, amíg szép színt nem kapnak. Kisebb tepsibe emeljük a húst, és sózzuk, borsozzuk.
  3. Ugyanebben a serpenyőben készítjük elő a hagymát: a megpucolt vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, és 20 g vaj kíséretében a serpenyőben aranyszínűre sütjük.
  4. A karamellizált hagymával beborítjuk a karajszeleteket. Ráhintjük a finomra vágott zsályát, a kakukkfű ágakról letépkedett levélkéket, és a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Elosztjuk rajtuk a maradék vajat, kevés sót szórunk a tetejükre és mindegyikre egy babérlevelet ültetünk.
  5. Kevés olívaolajjal spricceljük és mehet is alufóliával lefedve a 200 fokra előmelegített sütőbe (légkeverésen) kb. 40-50 percre.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 76
  • Össznézettség: 120669
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 28.

Ajánló

Burgonyapüré illik mellé.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyorsan előkészíthető, ízletes, egyszóval hálás húsétel. Marcus Wareing receptje, innen.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ma ez volt az ebédünk...én nem szeretem a hagymát, de ez valami fantasztikus! Köszönjük szépen!

belubi

Most ezt nemértem! Hogyan lehet karamelizálni valamit cukor nélkül? Szerintem a sertéskaraj csont nélkuk karaj, ha csontos akkor az "borda"! Ennek az ételnek én a "Sült hagymás sertésborda" nevet adnám. (bocsánat a kritiért)

Petra

kedves Belubi, A hagyma a természetes cukortartalma révén képes karamellizálódni hozzáadott cukor nélkül:-) A csontos karaj valóban borda, de ott van még akkor a kotlett elnevezés is:-) De jó, hogy említetted, fel is veszem az egyéb elnevezésekhez! Köszi a hozzászólást! Üdv, Petra

tigi47

Kedves belubi és petra láttatok már felbocolt disznót? mert ha igen nem vitatkoznátok ilyesmin

Törölt felhasználó

H?????????, nagyon finom volt! Köszönöm a receptet :)

Törölt felhasználó

Sertéshusival sikerélményem még nemigen volt, eddig :) Isteni lett! Az els? kedvenc röfireceptem!

Vekka

Vasárnap elkészítettem. Ízre nagyon finom lett, de nekem kicsit kemény maradt a hús. De köszönöm a receptet:)

Ammiee

Én ma készítettem el. Nekem puha lett/maradt a hús, viszont rájöttem,hogy nem szeretem a zsályát. Finom lett, köszönöm :)

Törölt felhasználó

Ízorgia!Nagy hasznát vettem a f?szeres kertecskémnek mikor a fenti recept alapján kezdtem el a napi f?z?cskét.A recept nagyszer?,mégis megtéveszt? az elnevezése.Nálam a karamellizáláshoz elengedhetetlen a cukor vagy esetleg a méz.Itt mégsincs szó ilyesmir?l.Sebaj,az eredmény mindenért kárpótolt.

Motyóbábi

azért nem kell hozzá, mert a hagyma természetes állapotában is tele van cukorral! az karamellizálódik. sok helyen látni, hogy megcukrozzák, de az már nem az a finom, lassan sült hagyma lesz. :)

Zsófici

Nagyon finom! Megcsinálom máskor is :) Köszi!!!

terranova56

Ha a hagymát arany barnára sütjük az a karamellizálás A párom mindíg mondja, jó már a hagyma, de én mondom, még nem aranybarna

vmzsuzsa

Ma ezt ebédeltük, nagyon finom volt. Sajnos vacsorára csak igen kevés maradt. Meglepett, hogy a hagyma karamellizálása milyen hsszú id?, ilyen hagymát még eddig nem csináltam. De megérte. Bekerült a "nagyon jó" csoportomba. Köszi a receptet. Zsuzsa

Törölt felhasználó

Vacsoránk volt polentával... :) (szintén recepted) Remek!

Törölt felhasználó

Fincsi lett! Köszi! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek