Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertéskaraj karamellizált hagymával

Sertéskaraj karamellizált hagymával
Sertéskaraj karamellizált hagymával
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan előkészíthető, ízletes, egyszóval hálás húsétel. Marcus Wareing receptje, innen.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Burgonyapüré illik mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy vastag falú serpenyőben felhevítünk 25 g vajat és 2 ek olívaolajat.
  2. A sertéskaraj szeleteket beletesszük és addig forgatjuk benne, amíg szép színt nem kapnak. Kisebb tepsibe emeljük a húst, és sózzuk, borsozzuk.
  3. Ugyanebben a serpenyőben készítjük elő a hagymát: a megpucolt vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, és 20 g vaj kíséretében a serpenyőben aranyszínűre sütjük.
  4. A karamellizált hagymával beborítjuk a karajszeleteket. Ráhintjük a finomra vágott zsályát, a kakukkfű ágakról letépkedett levélkéket, és a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Elosztjuk rajtuk a maradék vajat, kevés sót szórunk a tetejükre és mindegyikre egy babérlevelet ültetünk.
  5. Kevés olívaolajjal spricceljük és mehet is alufóliával lefedve a 200 fokra előmelegített sütőbe (légkeverésen) kb. 40-50 percre.


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 100 956
elküldve: 16
receptkönyvben: 1 647
elkészítve: 71/83
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hagymás sertéskaraj, hagymás sertésborda, sertésborda karamellizált hagymával

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Tue, 2016-01-05 12:43

Vacsoránk volt polentával... :) (szintén recepted) Remek!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sun, 2015-12-20 23:54

Ma ezt ebédeltük, nagyon finom volt. Sajnos vacsorára csak igen kevés maradt. Meglepett, hogy a hagyma karamellizálása milyen hsszú idő, ilyen hagymát még eddig nem csináltam. De megérte. Bekerült a "nagyon jó" csoportomba. Köszi a receptet. Zsuzsa

terranova56
terranova56 Sun, 2015-12-20 15:59

Ha a hagymát arany barnára sütjük az a karamellizálás
A párom mindíg mondja, jó már a hagyma, de én mondom, még nem aranybarna

balintmonika
balintmonika Tue, 2013-04-30 11:23

Ízorgia!Nagy hasznát vettem a fűszeres kertecskémnek mikor a fenti recept alapján kezdtem el a napi főzőcskét.A recept nagyszerű,mégis megtévesztő az elnevezése.Nálam a karamellizáláshoz elengedhetetlen a cukor vagy esetleg a méz.Itt mégsincs szó ilyesmiről.Sebaj,az eredmény mindenért kárpótolt.

Motyóbábi
Motyóbábi Tue, 2017-08-08 12:42

azért nem kell hozzá, mert a hagyma természetes állapotában is tele van cukorral! az karamellizálódik. sok helyen látni, hogy megcukrozzák, de az már nem az a finom, lassan sült hagyma lesz. :)

Ammiee
Ammiee Sun, 2012-08-12 16:07

Én ma készítettem el. Nekem puha lett/maradt a hús, viszont rájöttem,hogy nem szeretem a zsályát.
Finom lett, köszönöm :)

Vekka
Vekka Mon, 2012-06-25 15:34

Vasárnap elkészítettem. Ízre nagyon finom lett, de nekem kicsit kemény maradt a hús.
De köszönöm a receptet:)

Itmustbe
Itmustbe / Itmustbe Sun, 2012-02-05 17:39

Sertéshusival sikerélményem még nemigen volt, eddig :)
Isteni lett! Az első kedvenc röfireceptem!

marooned
marooned Thu, 2010-12-23 22:05

Hűűűűűűűűű, nagyon finom volt! Köszönöm a receptet :)

tigi47
tigi47 Mon, 2010-10-18 16:40

Kedves belubi és petra láttatok már felbocolt disznót? mert ha igen nem vitatkoznátok ilyesmin

petra
Petra / petra Sat, 2010-05-29 20:45

kedves Belubi,
A hagyma a természetes cukortartalma révén képes karamellizálódni hozzáadott cukor nélkül:-)
A csontos karaj valóban borda, de ott van még akkor a kotlett elnevezés is:-)
De jó, hogy említetted, fel is veszem az egyéb elnevezésekhez!
Köszi a hozzászólást!
Üdv,
Petra

belubi
belubi Sat, 2010-05-29 19:49

Most ezt nemértem! Hogyan lehet karamelizálni valamit cukor nélkül?
Szerintem a sertéskaraj csont nélkuk karaj, ha csontos akkor az "borda"!
Ennek az ételnek én a "Sült hagymás sertésborda" nevet adnám.
(bocsánat a kritiért)

gabooogirl
Gabesz / gabooogirl Thu, 2010-02-18 16:07

Ma ez volt az ebédünk...én nem szeretem a hagymát, de ez valami fantasztikus!
Köszönjük szépen!

618
csontos sertéskaraj 30 dkg
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
vaj 60 g
olívaolaj 4 ek
kakukkfű 3 szál
zsálya 8 db
babérlevél 2 db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint