r
Nosalty Logó

Mozzarellás csirkemell fokhagymás spagettivel

Puffin
Mozzarellás csirkemell fokhagymás spagettivel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1138
Kalória
61.8g
Fehérje
106.2g
Szénhidrát
50.5g
Zsír
294g
Víz
157g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
11.5g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1138 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4547 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1911.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    783 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    106.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    294 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    585 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3287 micro
  • Lut-zea
    452 micro
Összesen 1138 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    247.3 g

Zsír

  • Összesen
    201.8 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7646.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    475 mg
  • Kálcium
    1598 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    539 mg
  • Foszfor
    3133 mg
  • Nátrium
    1852 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    424.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1176 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    888 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    293 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1375 micro
  • Kolin:
    606 mg
  • Retinol - A vitamin:
    678 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    2340 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13147 micro
  • Lut-zea
    1806 micro
Összesen 4547 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    591 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 204 kcal

Elkészítés

  1. Az olaj felével egy serpenyőben pirítsuk meg a felszeletelt újhagymát, majd adjuk hozzá a félbevágott paradicsomok kétharmadát. Az oregánó és a ketchup hozzáadása után alacsony lángon kevergessük pár percig, de ne hagyjuk elpárologni a keletkezett paradicsomlevet. Az egész szószt egy hőálló tálba öntsük át.
  2. A csirkemellet nagyon vékony szeletekre vágjuk fel, és az olaj másik felén süssük pirosra a szeletek mindkét oldalát. A kész hússzeleteket helyezzük rá a paradicsomos alapra. Kapcsoljuk be a sütőt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk majd a maradék (főzés nélküli ) paradicsomdarabkákat egyenletesen szórjuk rá a csirkére.
  3. A felszeletelt mozzarellával fedjük be a paradicsomos húst, és 15 perc alatt süssük pirosra.
  4. Amíg a hús sül, főzzük meg a tésztát. A tejszínt, a mascarponét és a reszelt fokhagymát egy lábosban vagy egy nagyobb serpenyőben folyamatos keverés mellett egy percig rotyogtassuk. A kifőtt tésztát szűrés után, de öblítés nélkül keverjük bele a fokhagymás szószba.
  5. A tésztára halmozva a forró csirkét azonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C

Nagyon ízletes olaszos recept. A spagetti saját ötlet volt. Mivel a sütés során keletkezett paradicsomos szósz nem annyira sűrű, gondoltam, feldobom a tésztát egy jól harmonizáló fokhagymás szósszal.

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek