r
Nosalty Logó

Mozzarellás csirkemell fokhagymás spagettivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Puffin
Mozzarellás csirkemell fokhagymás spagettivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1138 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4547 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1911.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    783 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    294 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    585 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3287 micro
  • Lut-zea
    452 micro
Összesen 1138 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    247.3 g

Zsír

  • Összesen
    201.8 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7646.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    475 mg
  • Kálcium
    1598 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    539 mg
  • Foszfor
    3133 mg
  • Nátrium
    1852 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1176 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    888 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    293 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1375 micro
  • Kolin:
    606 mg
  • Retinol - A vitamin:
    678 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    2340 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13147 micro
  • Lut-zea
    1806 micro
Összesen 4547 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    591 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olaj felével egy serpenyőben pirítsuk meg a felszeletelt újhagymát, majd adjuk hozzá a félbevágott paradicsomok kétharmadát. Az oregánó és a ketchup hozzáadása után alacsony lángon kevergessük pár percig, de ne hagyjuk elpárologni a keletkezett paradicsomlevet. Az egész szószt egy hőálló tálba öntsük át.
  2. A csirkemellet nagyon vékony szeletekre vágjuk fel, és az olaj másik felén süssük pirosra a szeletek mindkét oldalát. A kész hússzeleteket helyezzük rá a paradicsomos alapra. Kapcsoljuk be a sütőt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk majd a maradék (főzés nélküli ) paradicsomdarabkákat egyenletesen szórjuk rá a csirkére.
  3. A felszeletelt mozzarellával fedjük be a paradicsomos húst, és 15 perc alatt süssük pirosra.
  4. Amíg a hús sül, főzzük meg a tésztát. A tejszínt, a mascarponét és a reszelt fokhagymát egy lábosban vagy egy nagyobb serpenyőben folyamatos keverés mellett egy percig rotyogtassuk. A kifőtt tésztát szűrés után, de öblítés nélkül keverjük bele a fokhagymás szószba.
  5. A tésztára halmozva a forró csirkét azonnal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2783
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon ízletes olaszos recept. A spagetti saját ötlet volt. Mivel a sütés során keletkezett paradicsomos szósz nem annyira sűrű, gondoltam, feldobom a tésztát egy jól harmonizáló fokhagymás szósszal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...