r
Nosalty Logó

Oldalas chilis körettel

witch
Oldalas chilis körettel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1159
Kalória
47.5g
Fehérje
55g
Szénhidrát
83.3g
Zsír
517.3g
Víz
210g
Koleszterin
8.7g
Élelmi rost
9.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1159 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4644 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.5 g

Zsír

  • Összesen
    83.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2315.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    553 mg
  • Nátrium
    1451 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    517.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    239 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1872 micro
  • β-karotin
    4997 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    407 micro
Összesen 1159 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189.8 g

Zsír

  • Összesen
    333.3 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    840 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9263.4 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    449 mg
  • Foszfor
    2212 mg
  • Nátrium
    5805 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    219.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    2069.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1995 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    470 mg
  • D vitamin:
    956 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    784 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7486 micro
  • β-karotin
    19987 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1629 micro
Összesen 4644 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    203 micro
  • β-karotin
    542 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 126 kcal

Elkészítés

  1. Az oldalast sózzuk, borsot darálunk rá.
  2. A zöldségeket megpucoljuk, daraboljuk, egy nagy tepsibe borítjuk. Az olajat elkeverjük a sóval meg a fűszerkeverékkel, ráöntjük a zöldségekre, és jól összeforgatjuk. Az oldalast a zöldségek tetejére rakjuk.
  3. Befedjük alufóliával úgy, hogy ne érjen hozzá a húshoz. Forró sütőbe tolva 1,5 óráig sütjük. Levesszük a fóliát, és lemérünk a levéből egy bögrényit.
  4. Visszarakjuk a sütőbe, és készre sütjük.
  5. Egy kis lábasban a lisztet elkeverjük a lé 1/4-ével, kis lángon addig kevergetjük, amíg kezd bugyogni. Majd felöntjük a maradék lével, és felforraljuk. Tálaláskor ebbe a szószba mártogatjuk a húst meg a zöldségeket, vagy öntsük nyakon vele.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 180 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 50x30x6

Ezt az ételt marhahússal szokták készíteni, de nekem most oldalas volt itthon. Mivel a zöldségek sütés után édeskések, gondoltam kicsit pikánsabbá teszem a fűszerkeverékemmel, amit nemrég ide is feltöltöttem. Ha valaki marhahússal készítené, azt érdemes elősütni egy vas serpenyőben, mielőtt a sütőbe van rakva.

További receptek

Fullos hotdog

Grillezz füstmentesen! A nyár, a kora ősz a szabadtéri sütés csúcsszezonja. A grillen készült étel is lehet egészséges, hisz a grillezésnek is létezik ártalomcsökkentett módja. ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek