Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kemencés csirkecombok pékné módra

Kemencés csirkecombok pékné módra
Kemencés csirkecombok pékné módra
90 perc / előkészület: 15 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pékné módra készített ételek, ami általában csülök, a vele együtt sütött krumpli és hagyma miatt kapta a nevét. Ezt az elvet követve a befűszerezett csirkecombokat sütöttem meg a kemencében krumplival és hagymával. Sütőben is elkészíthető, addig sütjük fólia alatt, amíg a krumpli megpuhul, majd megpirítjuk a tetejét fólia nélkül.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk, besózzuk, és megszórjuk a fűszerek keverékével.
  2. A megtisztított burgonyát a kizsírozott tepsibe rakjuk, és ízlés szerint sózzuk. A nagyobb darabokat felezzük.
  3. A krumplin elhelyezzük a megfűszerezett húsokat, majd a vastagabb karikára vágott hagymát is rárakjuk.
  4. Aláöntjük a bort, lefedjük fóliával, és kemencébe toljuk. 250 fokon 1 órán át sütjük, majd a fóliát levéve még 15 percet.
  5. A vele sült krumplival és hagymával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 806
elküldve: 3
receptkönyvben: 140
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkecomb pékné módra, csirkecomb krumplival és hagymával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lakatos Aranka
Lakatos Aranka Sun, 2014-08-17 10:31

Nem rossz a recept, de ehhez be kellene szereznem egy kemencét. Habár nem hiszem, hogy ez sok embernek van, talán még vidéken.

Ligeti Károly
Ligeti Károly / Ligeti Károly Sun, 2014-08-17 21:53

Kedves Aranka! Ne keseredj el, biztos elkerülték a figyelmedet a bevezető sztoriban leírtak, miszerint sütőben is elkészíthető. Így nyilván nem "kemencés" lesz, de a végeredmény majdhogynem ugyanaz lesz. Kinézetében nem marad el a kemencében sült csirke combtól, a pékné módot a vele sült hagyma és krumpli biztosítja, ízében kis különbséggel amit a kemence ad hozzá. Én csak bízhatni tudlak, próbáld ki sütőben, nem fogsz csalódni benne.

548
csirkecomb 4 db
burgonya 1 kg
vöröshagyma 4 közepes db
sertészsír 2 ek
kakukkfű 1 kk
rozmaring 0.5 tk
petrezselyem 1 csokor
rosé 1 dl
0 ízlés szerint