r
Nosalty Logó

Kemencés csirkecombok pékné módra

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ligeti Károly
Kemencés csirkecombok pékné módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 548 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2193 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 87 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    652.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    578 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    764 micro
Összesen 548 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    105.6 g

Zsír

  • Összesen
    114.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2610.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    1356 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1363.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    766 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2314 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3056 micro
Összesen 2193 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 87 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk, besózzuk, és megszórjuk a fűszerek keverékével.
  2. A megtisztított burgonyát a kizsírozott tepsibe rakjuk, és ízlés szerint sózzuk. A nagyobb darabokat felezzük.
  3. A krumplin elhelyezzük a megfűszerezett húsokat, majd a vastagabb karikára vágott hagymát is rárakjuk.
  4. Aláöntjük a bort, lefedjük fóliával, és kemencébe toljuk. 250 fokon 1 órán át sütjük, majd a fóliát levéve még 15 percet.
  5. A vele sült krumplival és hagymával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 13905
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kemencés csirkecombok pékné módra
Ligeti Károly 129 recept

A pékné módra készített ételek, ami általában csülök, a vele együtt sütött krumpli és hagyma miatt kapta a nevét. Ezt az elvet követve a befűszerezett csirkecombokat sütöttem meg a kemencében krumplival és hagymával. Sütőben is elkészíthető, addig sütjük fólia alatt, amíg a krumpli megpuhul, majd megpirítjuk a tetejét fólia nélkül.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nem rossz a recept, de ehhez be kellene szereznem egy kemencét. Habár nem hiszem, hogy ez sok embernek van, talán még vidéken.

Ligeti Károly

Kedves Aranka! Ne keseredj el, biztos elkerülték a figyelmedet a bevezet? sztoriban leírtak, miszerint süt?ben is elkészíthet?. Így nyilván nem "kemencés" lesz, de a végeredmény majdhogynem ugyanaz lesz. Kinézetében nem marad el a kemencében sült csirke combtól, a pékné módot a vele sült hagyma és krumpli biztosítja, ízében kis különbséggel amit a kemence ad hozzá. Én csak bízhatni tudlak, próbáld ki süt?ben, nem fogsz csalódni benne.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek