r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsomos csirkemell céklasalátával

NS
Aszalt paradicsomos csirkemell céklasalátával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Csirkemell

Céklasaláta

589
Kalória
36g
Fehérje
47.2g
Szénhidrát
31.5g
Zsír
343.4g
Víz
134.8g
Koleszterin
8.9g
Élelmi rost
34.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Csirkemell

Céklasaláta

Összesen 589 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Csirkemell

Céklasaláta

Összesen 1181 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Csirkemell

Céklasaláta

Összesen 113 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1235.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    343.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    16525 micro
  • Lut-zea
    538 micro
Összesen 589 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2470.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1059 mg
  • Nátrium
    650 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    94.4 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    686.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    325 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    519 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    33049 micro
  • Lut-zea
    1077 micro
Összesen 1181 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3163 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 113 kcal

Elkészítés

Csirkemell

  1. A csirkemellet vékonyabb szeletekre vágjuk, és befűszerezzük. A tejszínt is fűszerezzük sóval, borssal és fokhagymával.
  2. A szeleteket egy kiolajozott tepsibe rakjuk, ráöntjük a tejszínt, és rátesszük a paradicsomszeleteket, majd 180 fokon kb. 40 percet sütjük őket.

Céklasaláta

  1. Az almát és a céklát is nyersen lereszeljük.
  2. Összekeverjük a tejfölt és a majonézt, fűszerezzük, majd hagyjuk állni. Összeforgatjuk az almás céklával. Ha nagyon savanykás lenne az egész, akkor lehet bele pici porcukrot tenni esetleg - nekem nem volt erre szükségem.
  3. A hússzeleteket sült burgonya-és céklagerezdekkel, és a céklasalátával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Pár szem maradék aszalt paradicsom, pár zöldség, maradék tejszín... ez egy igazi maradékfelhasználós recept, ami azért jött létre, mert fel kellett használnom a hűtőben sorakozó alapanyagokat, és milyen jól tettem, hogy így kombináltam őket... :)

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek