Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt paradicsomos csirkemell céklasalátával

Aszalt paradicsomos csirkemell céklasalátával
Aszalt paradicsomos csirkemell céklasalátával
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár szem maradék aszalt paradicsom, pár zöldség, maradék tejszín... ez egy igazi maradékfelhasználós recept, ami azért jött létre, mert fel kellett használnom a hűtőben sorakozó alapanyagokat, és milyen jól tettem, hogy így kombináltam őket... :)

hozzávalók / 2 adag

Csirkemell

Céklasaláta

Szólj hozzá!

elkészítés

Csirkemell

  1. A csirkemellet vékonyabb szeletekre vágjuk, és befűszerezzük. A tejszínt is fűszerezzük sóval, borssal és fokhagymával.
  2. A szeleteket egy kiolajozott tepsibe rakjuk, ráöntjük a tejszínt, és rátesszük a paradicsomszeleteket, majd 180 fokon kb. 40 percet sütjük őket.

Céklasaláta

  1. Az almát és a céklát is nyersen lereszeljük.
  2. Összekeverjük a tejfölt és a majonézt, fűszerezzük, majd hagyjuk állni. Összeforgatjuk az almás céklával. Ha nagyon savanykás lenne az egész, akkor lehet bele pici porcukrot tenni esetleg - nekem nem volt erre szükségem.
  3. A hússzeleteket sült burgonya-és céklagerezdekkel, és a céklasalátával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 133
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

A'la Bella

Mióta szakács: 2013.03.17.
75 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes csirke

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

580
csirkemell filé 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
főzőtejszín 2 dl
szárított paradicsom 8 db
cékla 1 közepes db
alma 1 közepes db
majonéz 3 ek
tejföl 3 ek
mustár 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 2 kk