Harissás csirkecomb kakukkfüves burgonyával és joghurtos uborkával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
A combhoz:
-
250g csirkecomb278 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0 kcal
-
4g méz11 kcal
A burgonyához:
Az uborkához:
-
100g kígyóuborka15 kcal
-
75g görög joghurt77 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
628
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
A combhoz:
-
500g csirkecomb556 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0 kcal
-
7g méz21 kcal
A burgonyához:
Az uborkához:
-
200g kígyóuborka29 kcal
-
150g görög joghurt155 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1254
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
A combhoz:
-
33.9g csirkecomb38 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
-
0 kcal
-
0.5g méz1 kcal
A burgonyához:
Az uborkához:
-
13.5g kígyóuborka2 kcal
-
10.2g görög joghurt10 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
84
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.6 g
Zsír
-
Összesen 35.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 661.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 356 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 359.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 161 micro
Összesen
628
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.3 g
Zsír
-
Összesen 70.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1323.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 181 mg
-
Foszfor 712 mg
-
Nátrium 250 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 719.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 97 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 175 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 322 micro
Összesen
1254
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 89.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
84
kcal
Hozzávalók
A combhoz:
-
2 db csirkecomb
-
2 ek olívaolaj
-
1 teáskanál harissa paszta
-
1 teáskanál méz
A burgonyához:
Az uborkához:
-
200 g kígyóuborka
-
150 g görög joghurt
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A combhoz:
- A harissát elkeverjük a mézzel és az olajjal. A combokat megmossuk, szárazra itatjuk, majd a harissás páccal jól bekenjük, tepsibe rakjuk, és kb. 30 percet hagyjuk állni.
- Betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és 20 percig sütjük.
- A burgonyát meghámozzuk, ketté, majd cikkekre vágjuk, megmossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk. Elkeverjük az olajjal és a kakukkfűvel. Sózzuk, borsozzuk.
- A burgonyát elosztjuk a tepsiben a combok mellé, visszatoljuk a sütőbe, és további 40 percig sütjük.
- Az uborkát csíkosra hámozzuk, kettévágjuk, egy kanállal a magokat kivájjuk, majd apró kockákra vágjuk.
- A joghurthoz adjuk az áttört fokhagymát, elkeverjük. Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzákeverjük az uborkakockákat.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 2226
- Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egyszerű, és finom. Gyorsan elő van készítve, s amíg a sütőben sül, van időnk elkészíteni a joghurtos uborkát.