r
Nosalty Logó

Harissás csirkecomb kakukkfüves burgonyával és joghurtos uborkával

Glaser
Harissás csirkecomb kakukkfüves burgonyával és joghurtos uborkával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A combhoz:

A burgonyához:

Az uborkához:

628
Kalória
29.6g
Fehérje
50.3g
Szénhidrát
35.1g
Zsír
359.9g
Víz
120.9g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
6.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A combhoz:

A burgonyához:

Az uborkához:

Összesen 628 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A combhoz:

A burgonyához:

Az uborkához:

Összesen 1254 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A combhoz:

A burgonyához:

Az uborkához:

Összesen 84 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    359.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 628 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    70.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1323.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    712 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    100.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    719.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 1254 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    89.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 84 kcal

Elkészítés

A combhoz:

  1. A harissát elkeverjük a mézzel és az olajjal. A combokat megmossuk, szárazra itatjuk, majd a harissás páccal jól bekenjük, tepsibe rakjuk, és kb. 30 percet hagyjuk állni.
  2. Betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és 20 percig sütjük.
  3. A burgonyát meghámozzuk, ketté, majd cikkekre vágjuk, megmossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk. Elkeverjük az olajjal és a kakukkfűvel. Sózzuk, borsozzuk.
  4. A burgonyát elosztjuk a tepsiben a combok mellé, visszatoljuk a sütőbe, és további 40 percig sütjük.
  5. Az uborkát csíkosra hámozzuk, kettévágjuk, egy kanállal a magokat kivájjuk, majd apró kockákra vágjuk.
  6. A joghurthoz adjuk az áttört fokhagymát, elkeverjük. Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzákeverjük az uborkakockákat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egyszerű, és finom. Gyorsan elő van készítve, s amíg a sütőben sül, van időnk elkészíteni a joghurtos uborkát.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek