r
Nosalty Logó

Mmmmm - mézes-mandulás málna meringue mousse

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
MarionCrane
Mmmmm - mézes-mandulás málna meringue mousse
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Meringue mousse

Glazúr

Bársonybevonat

Zselatingömbök

Összesen 838 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Meringue mousse

Glazúr

Bársonybevonat

Zselatingömbök

Összesen 10081 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Meringue mousse

Glazúr

Bársonybevonat

Zselatingömbök

Összesen 279 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.1 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 838 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209.5 g

Zsír

  • Összesen
    448.1 g
  • Telített zsírsav
    248 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    3004 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6119.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    343 mg
  • Kálcium
    1532 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    2551 mg
  • Nátrium
    1217 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1345.6 g
  • Cukor
    979 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1486 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3734 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    515 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    500 micro
  • Kolin:
    1906 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3666 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    767 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2816 micro
Összesen 10081 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

Tészta

Meringue mousse

Glazúr

Bársonybevonat

Zselatingömbök

Elkészítés

Tészta

  1. Egy magasabb falú serpenyőben keverjük össze a tojást, cukrot, mézet, az olvasztott fehér csokit, és szórjuk a tetejére a kisebb darabokra vágott vajat.
  2. Lassú tűzön, folyamatosan kevergessük, amíg a vaj szét nem olvad, és nem kezd el picit gyöngyözni. Amint gyöngyözni látjuk, vegyük le a tűzről, különben finom édes rántottánk lesz.
  3. Keverjük bele a sót, sütőport és szódabikarbónát, és hagyjuk hűlni.
  4. A liszt 2/3 részét szitáljuk egy gyúródeszkára, a másik felét pedig keverjük össze a már langyosra hűlt masszánkkal.
  5. A még nyúlós masszát öntsük a maradék lisztünkre, és gyúrjuk tésztává. Egy órát pihentessük a hűtőben.
  6. Pirítsuk meg a mandulát, tegyük félre kihűlni.
  7. A kihűlt, gyúrható tésztát felezzük el. Az egyik felét nyújtsuk ki kb. 1 centi vastagságúra, és akkora kört vágjunk belőle, ami 1-2 centivel kisebb átmérőjű, mint amekkora formában a tortát tervezzük. A másik felébe keverjük bele pirított mandulát, és ugyanekkora kört vágjunk belőle.
  8. 180°-on 10-15 perc alatt készre sütjük.

Meringue mousse

  1. A málnánkból málnavelőt készítünk. Én ehhez először pépesítem a málnát, majd egy szűrőn átnyomom, hogy ne maradjon benne mag. Kb. 200 ml pürét kell kapjunk, amit helyettesíthetünk dzsemmel vagy lekvárral is.
  2. A vizet és a zselatint összekeverjük, és félretesszük.
  3. A tésztánkhoz használt, magas falú serpenyőnk itt is tökéletes lesz: ebben elkeverjük a cukrot, a kukoricakeményítőt, a málnavelőt, a tojásokat, a tojássárgáját és a vajat. Gyöngyözésig melegítjük, majd félretesszük.
  4. Egy edényben kevés vizet forralunk, és mintha habcsókot készítenénk, a forrásban lévő víz felett egy edényben elkezdjük felverni a tojásfehérjéket. Fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot, amíg nyúlós állaga nem kezd lenni, ekkor levesszük, és addig verjük, amíg nem tartja meg a formáját, ha kivesszük a habverőt.
  5. A félretett málnás masszánkhoz lassú tűz felett hozzáadjuk a megduzzadt zselatint (éppen langyosra melegítsük csak).
  6. Egy külön edényben felverjük a tejszínt.
  7. A már nem meleg málnás masszába óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét, majd a felvert tejszínt is.
  8. A tortaformánk aljára tesszük a sima tésztalapunkat, ráöntjük a málnás mousse felét, erre rátesszük a mandulás tésztát, majd a maradék málnás habot. Egy éjszakát a hűtőben hagyjuk.

Glazúr

  1. A zselatint összekeverjük az 50 ml vízzel, és félretesszük.
  2. Lassú tűz felett összekeverjük a vizet, cukrot, sűrített tejet, fehér csokit. Mire felolvadnak, a zselatin összeáll a vízzel, ezt is hozzáadjuk.
  3. A tortát készítsük elő: tegyük egy tálcára, egy magasabb edény tetejére.
  4. A langyos glazúrt tálkákba tesszük, és ízlés szerint színezzük. Amíg még langyos, ráöntjük a tortára. Gyorsan megszilárdul.

Bársonybevonat

  1. Ez a spray csokoládé alapú, és különleges bevonatot ad a tortának. Egy vékony réteget elég ráfújni.

Zselatingömbök

  1. Érdemes pár nappal korábban elkészíteni őket, mert minimum 24 órát kell száradniuk. A felsorolt alapanyagokon kívül kis lufikra lesz szükség.
  2. Egy kis tálkában elkeverjük a zselatint a vízzel, megvárjuk, míg megduzzad, majd 1-2 percre betesszük a mikróba. Ízlés szerint ételfestékkel színezzük, illetve én tettem hozzá cukrot is, ha bárkinek mégis kedve támadna megenni.
  3. Felfújjuk a lufikat akkorára, amekkora gömböket szeretnénk.
  4. Belemártjuk a lufikat a zselatinba, majd fellógatjuk őket. Ezt 15-20 percenként megismételjük, 3-4 alkalommal, attól függően, mennyire vastag gömböket szeretnénk.
  5. 24 óra alatt megszilárdulnak.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 721
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
MarionCrane 1 recept

Ez a torta több, már más formában kipróbált és jól bevált recept összegyúrásával született most a piros árnyalataiban, a Hemofília Világnapjára. Friss málnával az igazi, de bármilyen gyümölccsel vagy annak levével helyettesíthető. A tésztája a méztől lesz tökéletes állagú, a fehér csokitól pedig pont elég édes a fanyar, málnás, habos krémhez, a tört mandulától pedig picit ropogós is.

Hozzávalók

Tészta

Meringue mousse

Glazúr

Bársonybevonat

Zselatingömbök

Címlapról ajánljuk

További cikkek