r
Nosalty Logó

Méhcsípés torta

Éva házias konyhája
Méhcsípés torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A mandulabevonathoz

A krémhez

486
Kalória
9.3g
Fehérje
56.4g
Szénhidrát
25g
Zsír
29.8g
Víz
73.1g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
24.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A mandulabevonathoz

A krémhez

Összesen 486 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A mandulabevonathoz

A krémhez

Összesen 3873 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A mandulabevonathoz

A krémhez

Összesen 273 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 486 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    200.2 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6006.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1893 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    2254 mg
  • Nátrium
    1368 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    451 g
  • Cukor
    196 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    238.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 3873 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 273 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejben az élesztőt felfuttatjuk a szokásos módon. Egy tálba beletesszük a tészta többi hozzávalóját, majd a tejet az élesztővel, és jól összedolgozzuk.
  2. 1 órát pihentetjük. Jelentős növekedést -mint általában a kelt tésztáknál tapasztalunk- ne várjunk, mert ennél a tésztánál ez elmarad. Mégis nagyon szép, magas tésztát kapunk végeredményként, ha megsült.
  3. A pihentetés után sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm-es tortaformát, formára igazítjuk a tésztát benne, és újból 20 percet pihentetjük.
  4. Közben a mandulabevonat hozzávalóit egy edényben összeforraljuk, majd egyenletesen elosztjuk a tészta tetején. Vigyázva, hogy a mandula egyenletesen, mindenhol bevonja a tésztát. Majd megsütjük.
  5. Tejből, vaníliás pudingból, vaníliás cukor és cukor hozzáadásával pudingot főzünk. Majd 1 habfixálóból és 2 dl habosított tejszínből krémet készítünk. A tejszínt és a kihűlt pudingot összekeverjük egynemű krémmé.
  6. A megsült tortalapot kihűlés után középen kettévágjuk, és a krémmel megtöltjük az alsó lapot. A felsőt szeletekre vágjuk, és úgy helyezzük a krém tetejére. A mandula és a cukor egy kicsit karamellizálódik sütés közben, és ezért tanácsos, mert így könnyebb felszeletelni. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az egyik legismertebb sütemény itt Németországban, egy tradicionális sütemény, mint nálunk a dobos-torta. Mondhatjuk, aki egyszer megkóstolta, többé nem tud leszokni róla. Többféle formában készítik. Én a legegyszerűbbet szoktam tortaformában. A krém az általában vaníliakrém, ami néha csak sima tejszín. Egyéni ízlés, kinek mi ízlik jobban, gyümölcsdarabokkal is lehet gazdagítani. Valóban csak az ízlés és a fantázia határozza meg a krém ízvilágát.

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek