r
Nosalty Logó

Fehércsokoládés-Baileys-es mandulatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KonyhaBoszi
Fehércsokoládés-Baileys-es mandulatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás, díszítés

Összesen 995 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás, díszítés

Összesen 7964 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás, díszítés

Összesen 346 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1031.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.7 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 995 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    168.4 g

Zsír

  • Összesen
    488.1 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    206 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    2112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8254.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    2364 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    3355 mg
  • Nátrium
    1845 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    750 g
  • Cukor
    549 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    494.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2711 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    88 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    218 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    1705 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2596 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1355 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2377 micro
Összesen 7964 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 346 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Összeállítás, díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. 170C°-ra előmelegítjük a sütőt.
  2. A tojásokat egy tálban robotgéppel felverjük, majd hozzáadjuk a langyos vizet, végül az olajat. Hozzáadagoljuk a cukrot, és tovább habosítjuk. Végül a többi hozzávalót is beletesszük, és simára keverjük.
  3. A tésztát egy csatos tortaformába öntjük. 180 C°-on 12 percig sütjük (amikor már nem ragad a belseje).
  4. A kész piskótát hagyjuk kihűlni, majd egyenlő részekre szeleteljük. Ezt a mennyiséget mi 3 vékony részre tudtuk szeletelni. De lehet két adag piskótát készíteni, és azokat 2-2 vastagabb részre vágni, akkor magasabb lesz a torta.

Krém

  1. A tojássárgáját hozzáadjuk a kimért, összekevert lisztekhez. Majd beleöntjük a tejet, és csomómentesre keverjük.
  2. A keveréket lassú tűzön sűrűre főzzük. A még forró krémhez adjuk a csokoládét és a margarin felét. Addig keverjük, míg teljesen felolvadnak. Ha készen van, egy hűvös helyre tesszük, és megvárjuk, amíg teljesen kihűl.
  3. A margarin másik felét habosra verjük a cukorral. Ezt összekeverjük a kihűlt krémmel.
  4. Végül hozzáadjuk az ízlés szerinti méretűre darált mandulát, beleöntjük a Baileys-t, és simára keverjük. Hűvös helyen tároljuk, hogy kissé besűrűsödjön.

Összeállítás, díszítés

  1. A kihűlt piskótákat megkenjük a krémmel. Mi teljesen bevontuk vele a tetejét és oldalát is.
  2. A tetejét megszórjuk a mandulapehellyel, a cukrászhabbal ízlés szerint dekorálhatjuk. A habba egész fehércsokoládé-kockákat tettünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1068
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fehércsokoládés-Baileys-es mandulatorta
KonyhaBoszi 14 recept

Édesanyám 50. születésnapjára készülődtünk az Öcsémmel. Szerettünk volna eltérni a szokásos - csoki, feketeerdő, dobos, oroszkrém - torta felhozatalától, és valami különlegessel előrukkolni. Így azon gondolkodtunk, mit szeret az Anyukánk. A kedvenceiből állt össze ez a torta, amihez nem találtunk receptet, ezért 4-5 recept felhasználásával alkottuk meg sajátunkat. Hatalmas sikert aratott, ajánlom minden édesszájúnak! :)

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Összeállítás, díszítés

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek