Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehércsokoládés-Baileys-es mandulatorta

Fehércsokoládés-Baileys-es mandulatorta
Fehércsokoládés-Baileys-es mandulatorta
62 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám 50. születésnapjára készülődtünk az Öcsémmel. Szerettünk volna eltérni a szokásos - csoki, feketeerdő, dobos, oroszkrém - torta felhozatalától, és valami különlegessel előrukkolni. Így azon gondolkodtunk, mit szeret az Anyukánk. A kedvenceiből állt össze ez a torta, amihez nem találtunk receptet, ezért 4-5 recept felhasználásával alkottuk meg sajátunkat. Hatalmas sikert aratott, ajánlom minden édesszájúnak! :)

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Krém

Összeállítás, díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. 170C°-ra előmelegítjük a sütőt.
  2. A tojásokat egy tálban robotgéppel felverjük, majd hozzáadjuk a langyos vizet, végül az olajat. Hozzáadagoljuk a cukrot, és tovább habosítjuk. Végül a többi hozzávalót is beletesszük, és simára keverjük.
  3. A tésztát egy csatos tortaformába öntjük. 180 C°-on 12 percig sütjük (amikor már nem ragad a belseje).
  4. A kész piskótát hagyjuk kihűlni, majd egyenlő részekre szeleteljük. Ezt a mennyiséget mi 3 vékony részre tudtuk szeletelni. De lehet két adag piskótát készíteni, és azokat 2-2 vastagabb részre vágni, akkor magasabb lesz a torta.

Krém

  1. A tojássárgáját hozzáadjuk a kimért, összekevert lisztekhez. Majd beleöntjük a tejet, és csomómentesre keverjük.
  2. A keveréket lassú tűzön sűrűre főzzük. A még forró krémhez adjuk a csokoládét és a margarin felét. Addig keverjük, míg teljesen felolvadnak. Ha készen van, egy hűvös helyre tesszük, és megvárjuk, amíg teljesen kihűl.
  3. A margarin másik felét habosra verjük a cukorral. Ezt összekeverjük a kihűlt krémmel.
  4. Végül hozzáadjuk az ízlés szerinti méretűre darált mandulát, beleöntjük a Baileys-t, és simára keverjük. Hűvös helyen tároljuk, hogy kissé besűrűsödjön.

Összeállítás, díszítés

  1. A kihűlt piskótákat megkenjük a krémmel. Mi teljesen bevontuk vele a tetejét és oldalát is.
  2. A tetejét megszórjuk a mandulapehellyel, a cukrászhabbal ízlés szerint dekorálhatjuk. A habba egész fehércsokoládé-kockákat tettünk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 746
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

KonyhaBoszi

Mióta szakács: 2014.12.08.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

torta, fehércsoki-torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

995
tojás 6 db
finomliszt 180 g
mandulaliszt 100 g
cukor 180 g
víz 1 dl
sütőpor 1 csomag
napraforgó olaj 1 dl
tojássárgája 4 db
cukor 200 g
finomliszt 40 g
mandulaliszt 30 g
mandulapehely 10 g
fehér csokoládé 150 g
tej 3 dl
baileys 1 ml
margarin 200 g
fehér csokoládé 100 g
mandulapehely 100 g
habtejszín 1 dl