Véres hurka

Leírás

A disznóvágáskor a több párhuzamosan zajló tartósító tevékenységek közül a végtermékek alapján legismertebb a kolbászkészítés mellett a hurkakészítés. A hurkát (a kolbászhoz hasonlóan) az állat kitisztított belébe töltik, annyi különbséggel, hogy a kolbászt a vékonybélbe, míg a hurkát a vastagabb, átmérőjű és vastagabb falú bélbe szokták tölteni. A véres hurka főtt belsőségek (tüdő, szív, vese, nyelv), bőrke és véres „hulladék” húsok, valamint párolt rizs és vér hozzáadásával, egyénileg változó fűszerezéssel készülnek. A hurkákat kifőzik rövid, forró vízbe mártással, abálással. A hurkák annyiféle változatban készülnek ahány tájegység, ahány település, ahány böllér vagy ház van az adott területen...

Véres hurka
379
Kalória
14.6g
Fehérje
1.3g
Szénhidrát
34.5g
Zsír
47.3g
Víz
120g
Koleszterin
-
Élelmi rost
1.3g
Cukor

100 g Véres hurka

fehérjetartalom

14.6 g

zsírtartalom

120032.76 g

szénhidráttartalom

1.29 g

víztartalom

47.3 g

gramm véres hurka?

Top ásványi anyagok

Nátrium

680 mg

Foszfor

22 mg

Magnézium

8 mg

Vas

6.4 mg

Top vitaminok

Kolin

72.8 mg

B6 vitamin

0.04 g

Niacin - B3 vitamin

1.2 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.6 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

14.6 g

Zsír

telített zsírsav

13.4 g

egyszeresen telített zsírsav

15.9 g

többszörösen telített zsírsav

3.46 g

koleszterin

120 g

ásványi anyagok

Kalcium

6 mg

Vas

6.4 mg

Magnézium

8 mg

Foszfor

22 mg

Nátrium

680 mg

Cink

1.3 mg

Réz

0.04 mg

Mangán

0.01 mg

Szelén

15.5 µg

szénhidrát

cukor

1.29 g

víz

47.3 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.07 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.13 mg

Niacin - B3 vitamin

1.2 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.6 mg

Folát

5 µg

Kolin

72.8 mg

E vitamin

0.13 mg

D vitamin

52 µg

B12 vitamin

1 µg

B6 vitamin

0.04 g

34 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Újabb hétköznapi ételről derült ki, hogy csökkentheti a demencia kialakulásának...

A demencia, mint időskori betegség sokakat foglalkoztat, akkor is, ha még korántsem időszerű, hogy féljenek tőle. Több tényező függvénye, hogy valakit veszélyeztet-e az időskori elbutulás, de azt tudjuk, hogy az életmódnak, azon belül az étkezésünknek fontos szerepe van az egészségmegőrzésben. Egy új tanulmány szerint egy teljesen hétköznapi, sokak által fogyasztott alapanyag is hozzájárulhat a demencia kockázatának csökkentéséhez.

Nosalty

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Igazi strandos lángos

Kinek nem fut össze a nyál a szájában, amikor nyáron a strandon megérzi a lángos illatát? És ki ne próbálta már otthon is elkészíteni ezt a "retro" finomságot? Én ugyebár nem ...

Eredeti görög saláta

Régóta kerestem az igazi, valódi görög saláta receptjét, mert ahány helyen ettem eddig, pont annyiféle módon volt elkészítve. Most találtam egy receptet, ami gyanús volt, és görög ...

A tökéletes nokedli

A magyarok kedvenc körete, az kétségtelenül a galuska vagy más néven nokedli. Liszt és tojás. Lényegében csak ezekre az összetevőkre van szükség, plusz a vízre és a sóra.