Véres hurka

Véres hurka

Leírás

A disznóvágáskor a több párhuzamosan zajló tartósító tevékenységek közül a végtermékek alapján legismertebb a kolbászkészítés mellett a hurkakészítés. A hurkát (a kolbászhoz hasonlóan) az állat kitisztított belébe töltik, annyi különbséggel, hogy a kolbászt a vékonybélbe, míg a hurkát a vastagabb, átmérőjű és vastagabb falú bélbe szokták tölteni. A véres hurka főtt belsőségek (tüdő, szív, vese, nyelv), bőrke és véres „hulladék” húsok, valamint párolt rizs és vér hozzáadásával, egyénileg változó fűszerezéssel készülnek. A hurkákat kifőzik rövid, forró vízbe mártással, abálással. A hurkák annyiféle változatban készülnek ahány tájegység, ahány település, ahány böllér vagy ház van az adott területen...

Mikor vegyem

Télen.

hogyan tároljam

A hurkát füstölés nélkül mélyhűtőben tárolják, füstölve azonban a kolbász mellett a kamrában, fellógatva sokáig eláll.

100g Véres hurka

fehérjetartalom

14.6 g

zsírtartalom

120032.76 g

szénhidráttartalom

1.29 g

víztartalom

47.3 g

Hány kalória

gramm

véres hurka?

Top ásványi anyagok

Nátrium

680 mg

Foszfor

22 mg

Magnézium

8 mg

Vas

6.4 mg

Top vitaminok

Kolin

72.8 mg

B6 vitamin

0.04 g

Niacin - B3 vitamin

1.2 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.6 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

14.6 g

Zsír

telített zsírsav

13.4 g

egyszeresen telített zsírsav

15.9 g

többszörösen telített zsírsav

3.46 g

koleszterin

120 g

ásványi anyagok

Kalcium

6 mg

Vas

6.4 mg

Magnézium

8 mg

Foszfor

22 mg

Nátrium

680 mg

Cink

1.3 mg

Réz

0.04 mg

Mangán

0.01 mg

Szelén

15.5 µg

szénhidrát

cukor

1.29 g

víz

47.3 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.07 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.13 mg

Niacin - B3 vitamin

1.2 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.6 mg

Folát

5 µg

Kolin

72.8 mg

E vitamin

0.13 mg

D vitamin

52 µg

B12 vitamin

1 µg

B6 vitamin

0.04 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mélyszegénységben élő romák által termelt kovászos uborka kerül ebbe a...

A Kiútprogram és a budapesti Babka Deli együttműködéséből született első kovászos uborka, amely a program őstermelőinek uborkájából készült, és amely az észak-kelet magyarországi roma családoknak segít, hogy uborkatermelővé váljanak. Az ő uborkájukból készül a Deli házi kovászos uborkája, amely felkerül a Babka Deli állandó nyári kínálatába, valamint étlapjára is.