Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillezett sajtos karfiolkenyér

Grillezett sajtos karfiolkenyér
Grillezett sajtos karfiolkenyér
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (33)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha egy hűvös tavasz eleji reggelen ezzel a finomsággal kelted a családod, biztosan hatalmas örömet szerzel nekik! Tess Ward, a londoni illetőségű, kedves mosolyú séf is erre az időszakra ajánlja a sok-sok sajttól nyúló, lisztmentes karfiol “kenyérből“ készült melegszendvicset. Az egészséges táplálkozás kedvelőinek hétvégi kényeztető fogásként töltötte fel oldalára. Én pedig imádom az ilyen alternatív típusú, zöldségfelhasználós recepteket. A brokkolipizza, például már régóta nagy kedvencünk!

hozzávalók / 2 adag

A karfiolkenyérhez

A szendvics összeállításához

ajánlat

Készíthetjük jalapeno paprikával is, jól kiadja a sajtok és a karfiol ízét. Saláta és csípős szósz dukál mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

A karfiolkenyérhez

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, kenjük meg pár csepp olívaolajjal, majd tegyük félre.
  2. A karfiolt szedjük rózsáira, mossuk, majd szárítgassuk le. Konyhai aprítógépben forgassuk át párszor, hogy rizsszemnyi, kicsi darabokat kapjunk. Ez kb. 3 csészényi adag lesz.
  3. Egy nagy serpenyőben, közepes lángon melegítsünk olívaolajat, dobjuk bele a karfiolrizst, és kb. 20-25 perc alatt, folyamatos keverés mellett pároljuk puhára úgy, hogy a nedvesség teljesen távozzon, elpárolódjon belőle. Csak szárazon tudunk a továbbiakban dolgozni vele. Be fog barnulni, de ne égjen meg. Közben sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. Kicsit hűtsük, majd öntsük át a kész és majdnem száraz karfiolrizst egy nagy keverőtálba, adjunk hozzá egy felvert tojást, a reszelt sajtokat, és keverjük el velük. A reszelt parmezánt tegyük hozzá a végén, mivel ezzel tudjuk a kellő állagot elérni, ha folyósnak éreznénk a tésztát, tegyünk még belőle hozzá.
  5. Az így elkészült tésztából kézzel csináljunk 4 gömböcöt, helyezzük őket a tepsibe, sütőpapírra, majd lapítsuk el őket, és a tenyerünk élével nyomkodjuk szeletelt kenyér formájúra. Mehetnek is a sütőbe 12-15 percre sülni, míg aranybarnák nem lesznek.
  6. Vegyük ki a sütőből a karfiolkenyér szeleteket, és hagyjuk úgy 10 percig hűlni, csak utána emeljük le a papírról őket.

A szendvics összeállításához

  1. Közepes lángon melegítsünk egy serpenyőt a tűzhelyen. Közben vajazzuk meg egy-egy oldalukon a karfiolkenyereket. A maradék vajat tegyük a serpenyőbe.
  2. Két szelet „kenyér“ tetejét halmozzuk el apróra vágott sajtdarabkákkal és uborkaszeletekkel, opcionálisan újhagyma karikákkal, majd forgassuk rájuk a másik két szeletet (vajas felükkel felfelé). Ekkor mehetnek a serpenyőbe, mindkét oldalukon 2-3 percig sülni, míg a sajt megolvad a belsejükben és kívül a vajtól megpirulnak.
  3. Tálaljuk csípős szósszal és zöldsalátával esetleg szórjuk meg frissen őrölt borssal. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 934
elküldve: 5
receptkönyvben: 495
elkészítve: 17/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
282 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szendvics
adag: 2 főre
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Sajtos melegszendvics karfiolkenyérből

Hozzászólások (33)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koni08
Koni08 Fri, 2015-03-27 00:03

Szia Greti, milyen csipos szoszt ajanlasz hozza? Koszi

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Tue, 2015-03-31 10:54

Szia, bármilyen chili szósz jó hozzá, a mostani kedvencem a Sriracha, de egy csípős chutney, mondjuk hagymás, is kiváló. Üdv, Gréti

Boribon
Boribon / Boribon Thu, 2015-03-05 02:28

Tok jol hangzik, ki fogom probalni. A karfiolkenyernek milyen allagunak kell lennie, olyan lepcsanka-szerunek?

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Thu, 2015-03-05 15:54

Semmiképpen sem folyósnak, inkább sűrűnek, álljon össze egy gombóccá. Ebben a reszelt parmezán hozzáadásával segíthetsz. Ide jó a porított, szórható, dobozban kapható változat is. Nem csak olcsóbb, de mivel szárazabb, jobban összetartja a tésztát. Attól ne tarts, hogy szétesik "gyurmázás" közben. Lapogasd kenyérszelet formájúja, mire megsül, összeáll. Üdv, Gréti

Kexie
Kexie / Kexie Wed, 2015-03-04 15:01

Ez annyira nagyon ínycsiklandozó, alig várom a vasárnapot, hogy szuper kis brunch legyen belőle! :P

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Wed, 2015-03-04 16:42

Nagyon szuper recept. Pizza alapot is készíthetsz belőle és bárhogyan díszítheted, ízesítheted. Jó étvágyat hozzá! Üdv, Gréti

Kexie
Kexie / Kexie Fri, 2015-03-13 14:19

Nagyon finom volt, imádtam! Arról nem is beszélve, hogy a "tészta" és a kész "kenyér" is úgy viselkedett, mint az álom. A cukkini-pizzalapos tapasztalataimból kiindulva féltem, hogy esetleg szétesik, széttörik vagy túl lágy lesz, de tökéletes volt. Következő projekt a pizza lesz. Köszönöm szépen! ^_^

521
karfiol 1 közepes db
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 4 dkg
cheddar sajt 4 dkg
tojás 1 db
vaj 1 ek
cheddar sajt 5 dkg
sajt 5 dkg
csemegeuborka 2 közepes db
újhagyma 1 közepes db