r
Nosalty Logó

Minestra maritata, az olasz esküvői leves

Rosanics Petra
Minestra maritata, az olasz esküvői leves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

húsgombóc

leves

403
Kalória
22g
Fehérje
22.4g
Szénhidrát
23.1g
Zsír
138.2g
Víz
88.2g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
3.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

húsgombóc

leves

Összesen 403 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

húsgombóc

leves

Összesen 2420 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

húsgombóc

leves

Összesen 84 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1753.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    1267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    138.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3845 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2015 micro
Összesen 403 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.9 g

Zsír

  • Összesen
    138.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    529 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10519.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    788 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1631 mg
  • Nátrium
    7599 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    134.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    829.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2438 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    213 micro
  • K vitamin:
    523 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    530 micro
  • Kolin:
    530 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    23070 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    12090 micro
Összesen 2420 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    262 micro
  • β-karotin
    812 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    426 micro
Összesen 84 kcal

Elkészítés

húsgombóc

  1. A darált húst, a puha kolbászhúst (grillkolbászt érdemes szétvágni és kiszedni a húst a bélből), a zsemlemorzsát, a tojást, a reszelt sajtot, az olívaolajt és a fűszereket egy keverőtálba tesszük.
  2. Az egészet alaposan összegyúrjuk egynemű masszává, majd kb. koktélparadicsom méretű golyókat gyúrunk belőle - mérettől függően 30-35 darab jön ki belőle.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a húsgolyókat és 180 fokon 15 percet sütjük.

leves

  1. Egy lábasban felhevítjük az olajat, rádobjuk az aprított hagymát és fokhagymát, fűszerezzük és sózzuk, majd üvegesre pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a darabolt zellert és sárgarépát, picit lepirítjuk, majd felöntjük az alaplével és kb. 20 perc alatt fogpuhára főzzük.
  3. Hozzáadjuk a választott tésztánkat (hagyományosan az olasz fregolát használják, ennek remek helyettesítője a tarhonya), és addig főzzük ezt is, amíg félpuha lesz. Szükség esetén pótoljuk a folyadékot vízzel vagy alaplével
  4. Ekkor hozzáadjuk a spenótot, majd a sütőből kivett húsgolyókat is. 5 perc alatt főzzük össze, majd tálalhatunk is.
  5. A kitálalt levesre reszeljünk még parmezánt, majd fogyasszuk azonnal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ez a szupertartalmas, zöldséges-húsos leves Olaszország középső részéből, Lazio és Campania régióból származik, azonban az amerikai olasz éttermek emelték be igazán a köztudatba. A leves lényege, hogy többféle zöldség kerül bele, leveles és gyökérzöldség vegyesen, amit remekül kiegészít az aprószemű tészta és a fűszeres húsgolyók. A nevet adó házasság is a zöldségek és a húsgolyók csodás ízpárosára utal, amit ha egyszer kóstoltatok, ti is imádni fogtok!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...