r
Nosalty Logó

Tárkonyos húsgombócleves óriás csipetkével

NS
Tárkonyos húsgombócleves óriás csipetkével
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

504
Kalória
35g
Fehérje
30.5g
Szénhidrát
26g
Zsír
573.1g
Víz
194.6g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
6.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 504 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2009 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1020.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    573.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2974 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 504 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    139.9 g

Zsír

  • Összesen
    103.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    778 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4083.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    708 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1687 mg
  • Nátrium
    1247 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    122 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    2292.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1596 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    710 mg
  • Retinol - A vitamin:
    392 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11895 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    972 micro
Összesen 2009 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    81.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 72 kcal

Elkészítés

  1. A darált húsba teszünk 1 tojást, apróra vágott fokhagymát, hagymát, borsot, ételízesítőt, jól összedolgozzuk, félretesszük.
  2. A zöldségeket megpucoljuk, kockára vágjuk, és kevés olajon megpároljuk, felöntjük vízzel. Atárkonyt,borsot,sót hozzáadjuk, és készre főzzük.
  3. Majd a húsmasszából gombócokat formálunk, hozzáadjuk a leveshez.
  4. 1 tojásból, lisztből, kevés vízzel és sóvaltésztát gyúrunk, és nagyokat szaggatunk belőle, és a levesbetesszük.
  5. A tejfölt kevés liszttel elkeverjük, a leveshez adjuk.
  6. Még vagy 3 percig főzzük, és kész.
  7. A végén az 1 kanál tárkonyecetet hozzáadjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 40 p

A tárkony annak, aki szereti, nagyon finom fűszer. Általában vadas levesekhez használják, ha jól tudom. Én legalábbis ahhoz kötöm, voltam egyszer egy falunapon, tárkonyos vadmalaclevest ettem. Igaz, életemben meg nem ettem volna a vadhúst, akkor is nagyon gondolkodtam, mi legyen. Egyek vagy ne egyek. De a szakács már igen a pohár fenekére nézett, hiába erősködtem, hogy nem kérek. Végül belémtukmálta. De én életemben olyan finomat nem ettem! Azóta is azt emlegetem. Ez a leves csak a hasonmása, és nem vadhúsból van. De finom, érdemes kipróbálni.

További receptek

Vegán krumplileves

Senkinek nem kell lemondania a magyaros ízekről: még azoknak sem, akik vegán étrend szerint étkeznek. Ebben a burgonyalevesben egy szemernyi állati eredetű alapanyag sincs, mégis hozza azt a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek