Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis gulyás zöldfűszeres krumpligombóccal

Hamis gulyás zöldfűszeres krumpligombóccal
Hamis gulyás zöldfűszeres krumpligombóccal
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tartalmas, forró leves a "gulyás" ízeivel, amit most apró krumpligombóckákkal tettünk igazán laktatóvá.

hozzávalók / 4 adag

A gulyáshoz

A krumpligombóchoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felolvasztott zsíron megpirítjuk az apró kockára vágott szalonnát, majd kiszedjük és félretesszük.
  2. A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, megpirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és beletesszük a pirospaprikát, valamint hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát is. Alaposan elkeverjük, majd betesszük a felaprított paradicsomot és paprikát, sózzuk-borsozzuk, köménnyel ízesítjük, és felöntjük vízzel.
  3. Hozzáadjuk a megtisztított és felaprított zöldségeket, és addig főzzük, amíg teljesen meg nem puhulnak.
  4. Közben elkészítjük a gombócokat: ehhez sós vízben, héjában főzzük meg a burgonyát. Pucoljuk meg, és törjük össze, majd adjuk hozzá a lisztet, egy evőkanál sót és a zöldfűszereket, majd gyúrjuk össze.
  5. Formázzunk belőle a gombócokat, és a leves elkészülte előtt nem sokkal a leveshez adjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 743
elküldve: 1
receptkönyvben: 38
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

zöldségleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

570
sertészsír 1 ek
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
fűszerpaprika 1 ek
paradicsom 1 közepes db
zöldpaprika 1 közepes db
őrölt fűszerkömény 0.5 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
zeller 0.5 közepes db
víz 10 dl
burgonya 500 g
finomliszt 250 g
1 ek
zöldfűszer 0 ízlés szerint