Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Milánói töltött csirke

Milánói töltött csirke
Milánói töltött csirke
160 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű nyári étel, csak egy finom saláta kell mellé!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spagettit sós vízben kifőzzük, és leszűrjük.
  2. A finomra vágott hagymát az olajon kevés sóval megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt gombát, sóval, borssal, kakukkfűvel, majoránnával és egy csipet ételízesítővel fűszerezzük.
  3. Ha a gomba a zsírjára pirult, rátesszük a vékony csíkokra vágott sonkát, átkeverjük, és egy kicsit tovább pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, egy pici vizet, kevés cukrot, és jól kiforraljuk. Belekeverjük a spagettit, és hűlni hagyjuk.
  4. A megtisztított csirke bőrét óvatosan fellazítjuk, a mellén és a combja körül is /érdemes vékony bőrűt  venni, mert az nem szakad olyan könnyen ki, nekem nem sikerült/. Ezután sózzuk, borsózzuk, és egy kicsit állni hagyjuk.
  5. Közben a kihűlt tésztába belekeverjük a reszelt sajtot, majd óvatosan a csirke bőre alá töltjük úgy, hogy a combokhoz is kerüljön töltelék.
  6. A petrezselymet a hasüregébe tesszük, majd a lábakat összekötjük, a nyílásokat összetűzzük.
  7. Egy tepsibe tesszük, olvasztott zsírral leöntjük, majd egy  200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, néha a zsírjával meglocsolgatjuk, és megsütjük.
  8. Ha nagyon pirulna a teteje, egy fóliát tehetünk rá. A sütéssel vigyázzunk, egy kicsit több időre van szükség ahhoz, hogy kellően átsüljön, megpuhuljon a csirke!
  9. Ha megsült, kicsit hűlni hagyjuk, és csak utána vágjuk fel!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 6 566
elküldve: 1
receptkönyvben: 50
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tésztával töltött csirke, sült csirke spagettivel töltve, milánói spagettivel töltött csirkesült

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

970
csirke 1.3 kg
spagetti tészta 15 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
gomba 20 dkg
sonka 20 dkg
sajt 10 dkg
petrezselyem 1 csokor
napraforgó olaj 3 ek
mangalica zsír 5 dkg
sűrített paradicsom 5 dkg
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet