Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött csirke 2.

Töltött csirke 2.
Töltött csirke 2.
150 perc / előkészület: 40 perc sütés: 110 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csirkecombokat már évek óta ki szoktam csontozni, most végre rávettem magam az egész csirke csontozására. Teljesen csontok nelkül csak nem lett, mert a szárnyaknal csak az első csontot sikerült kiszednem...Az egész kicsontozás nekem 25 percet vett igénybe.


hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét teljesen kicsontozzuk. Először a combokat és a szárnyakat kitekerjük. A kivevő nyílásnál bevágunk a mellcsontig, apránként eltávolítjuk a húst a csontról. A mellcsont 2/3-ánál megfordítjuk a csirkét és most nagyon óvatosan a hát mentén továbbvágjuk, nagyon apró vágásokkal és vigyázva, hogy a bőrt ne vágjuk meg. Továbbvágjuk, amíg a mellkast egy darabban kiemelhetjük. Majd kicsontozzuk a combokat és a szárnyakat.
  2. A kicsontozott csirkét megmossuk, szárazra töröljük, kívül-belül sózzuk, borsozzuk.
  3. A darált húst összegyúrjuk az apróra vágott hagymával és a zsályával, majd sóval és borssal ízesítjük. Megtöltjük vele a csirkét. A combokba és szárnyakba is kerüljön a töltelekből. A nyílasokat hústűkkel vagy fogpiszkálókkal összetűzzük.
  4. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A csirkét fektessük a mellére a tepsiben. Szórjuk köréje a durvára vágott hagymát és a sárgarépát és öntsük le a vajjal. Toljuk a sütőbe. 30 perc múlva a csirkét fordítsuk meg, egy kis levest öntsünk alá és a állítsuk a hőt 160 fokra. Süssük tovább kb 60-80 percet. Közben gyakran kenegessük a csirkét a sült szaftal, és ha kell, öntsünk hozzá még levest. A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt és hagyjuk benne a húst 10 percet pihenni.
  5. A csirkét szeletekre vágjuk.
  6. A sült szaftot egy kis levessel felfőzzük, egy lábasba szűrjük és tovább főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik. A szaftot a csirkéhez tálaljuk.




  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 301
elküldve: 1
receptkönyvben: 103
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1940 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: nehéz
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

húsos töltött csirke, töltött sült csirke

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

447
csirke 1.2 kg
darált pulykahús 50 dkg
zsálya 20 db
vöröshagyma 1 kis fej
vöröshagyma 0.5 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 40 g
sárgarépa 1 db
csirke alaplé 250 ml