Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Milánói csirkés nokedli

Milánói csirkés nokedli
Milánói csirkés nokedli
100 perc / előkészület: 25 perc főzés: 35 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon meleg volt az elmúlt napokban, egyenesen kánikula. Ez nagyon jó, de főzni és sütni nem igazán kellemes elfoglaltság ilyen melegben. Ezért gyors megoldás kellett az ebéd elkészítéséhez. Találtam egy jó receptet, érdekes megoldása a milánóinak, de nagyon finom. Augusztus 26-án ezt a receptet választottam, és hősiesen végigcsináltam, és túléltem a nokedli szaggatását:-). A többi része, már nem volt ilyen nehéz. A végeredmény? Megérte a hőségben főzni.
Kicsit variáltam rajta a mi ízlésünk szerint: pl. a kétféle hagyma párolása, a friss zöldfűszerek, a habtejszín, a több tejföl és sajt. Nekünk nagyon ízlett.

hozzávalók / 6 adag

A csirkéhez

A nokedlihez

A tálaláshoz

ajánlat

Finom friss mentaszörp, citromfűszörp, meggyszörp, málnaszörp, -házilag elkészített.
Sok-sok ásványvíz, vagy finom fehér bor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olívaolajon megpároljuk a vöröshagymát és a fokhagymát, kevés sóval, fedő alatt rátesszük a gombát, a darált csirkemellfilét, sózzuk-borsozzuk, beletesszük a zöldfűszereket, fedő alatt közepes lángon néha megkeverve, pároljuk készre, kb. 30-35 perc alatt.
  2. Kis tálban a milánói alapot, a cukorral, 2 dl vízzel, a tejszínnel elkeverjük simává, hagyjuk egy kicsit összeállni a tálban, ráöntjük a gombás csirkére, elkeverjük, hagyjuk összeforrni, ha kész, a tűzről levesszük.
  3. Egy nagyobb tálban a lisztet, tojásokat, sót és vizet alaposan összedolgozzuk, kb. 15 percet hagyjuk állni, majd olajos, sós vízbe nokedlit szaggatunk belőle, ha megfőtt, leszűrjük.
  4. Egy tepsit vagy jénait veszünk elő, mehet bele a szósz fele, rá a nokedli, rá a szósz másik része, rá a tejföl, elsimítjuk rajta, majd sok reszelt sajttal szórjuk meg, pár szelet gombát a szószból kivéve a legtetejére teszünk.
  5. Előmelegített sütőben, kb. 35-40  perc alatt készre, aranybarnára sütjük, majd még melegen tálaljuk, petrezselyemmel megszórva a tetejét.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40 x30 x 8 cm
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 290
elküldve: 7
receptkönyvben: 282
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tejszínes-gombás rakott milánói nokedli, csirkemelles rakott milánói galuska, csirkés milánói nokedli

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

noway
noway Sun, 2018-02-25 17:07

Milánói alappor..."Összetevői általában: paradicsompor, búzaliszt, állati eredetű zsír, cukor, módosított keményítő, só, kukoricakeményítő, szárított zöldségek, ízfokozó, fűszerek, élesztőkivonat, aroma és antioxidáns"...fúúúúj!

zsiraf18
zsiraf18 Sun, 2012-07-29 13:46

nagyon finom lett, köszönöm szépen a recit! :) Kicsit hosszú idő elkészíteni, tehát marad hétvégi recept, de mindenki megnyalta a 10 ujját is! :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-07-29 18:43

Kedves zsiraf18!

Nagyon örülök, hogy ezt a receptet választottad, és hogy sikerült elkészíteni, annak meg főleg, hogy ízlett is! :-D

Igen, kissé munkás, könnyebb volt nekem is anno elolvasni a receptet, de annyira megtetszett, hogy bevállaltam, bár ilyen hőségben nokedlit szaggatni, nem leányálom, de ahogy írtad, a végeredmény megérte: elfogyott, és mind a 10 ujjukat megnyalták.:-)

Idén nyáron már kétszer volt készítve. :-)
Igen, nem hétköznapi étel elkészítés, max. ha szabin van az ember lánya, és bevállalja.

Szép vasárnap estét kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-06-01 20:24

Kedves Teakonyha!

Nagyon szépen köszönöm, jó étvágyat kívánok hozzá, remélem ízleni fog. :-))
Szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-09-01 08:09

Kedves Manolya!
Nagyon örülök neki, elkészítéséhez jó kedvet, elfogyasztásához jó étvágyat kívánok! :-))
Szép hétvégét, még ebben az indián nyárban:-))
Éva-Anyóca

1134
csirkemell filé 50 dkg
milánói alappor 120 g
habtejszín 2.5 dl
víz 2 dl
oregánó 1 tk
bazsalikom 1 tk
kakukkfű 1 tk
petrezselyem 1 csokor
vöröshagyma 2 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
gomba 400 g
cukor 2 teáskanál
olívaolaj 2 ek
trappista sajt 25 dkg
tejföl 4 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 60 dkg
tojás 3 db
0 ízlés szerint
víz 1 dl
petrezselyem 0 ízlés szerint
sajt 20 dkg