Milánói alappor

A milánói makaróni egy hazánkban nagy népszerűségnek örvendő tésztaétel, amely eredetileg sonkás, gombás, paradicsomos, fűszeres szósszal készült, és amelynek mára számos különböző változata ismert. Az étel alapját képező szószt elkészíthetjük házilag, de meggyorsíthatjuk a főzés folyamatát azzal, hogy kész szószt vagy éppen milánói alapport használunk. Számos különböző milánói alapport találunk a boltok polcain, többek között gluténmentes változatot is. Összetevői általában: paradicsompor, búzaliszt, állati eredetű zsír, cukor, módosított keményítő, só, kukoricakeményítő, szárított zöldségek, ízfokozó, fűszerek, élesztőkivonat, aroma és antioxidáns, azonban az összetétel gyártónként változhat. Az alappor elkészítése mindössze 4-5 percet vesz igénybe. Az alapport használhatjuk milánói makaróni vagy éppen milánói sertésszelet elkészítéséhez, illetve egyéb tésztaételek ízesítéséhez is.
Bármikor.
Száraz, hűvös helyen.
fehérjetartalom
6 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
57 g
víztartalom
0 g
fehérje
6 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
A sós sütemények különlegesebbé teszik az ünnepi menüt, kiváló alternatívát nyújtva az édességek mellett. Kényeztesd te is családodat saját készítésű sós ínyencségekkel ezen a karácsonyon!
NosaltyRántott szelet, milánói sertésborda, narancsos, lecsós, gombás vagy zöldfűszeres karaj? Izgalmas sertésszeletetek várnak ma titeket!
NosaltyAzért, hogy biztonságban hazaérjen a karácsonyfánk, érdemes néhány szabályt betartanunk.
NosaltyLetudhatjuk az ünnepi hajsza nagy részét, ha már most elkészítünk egyet-kettőt az alábbi hosszan elálló karácsonyi süteményekből. Nem fognak megromlani, bepenészedni, csak álljuk meg a folytonos rájuk járást!
Idén tényleg ne bízzuk a véletlenre és az utolsó pillanatok szerencséjére a bevásárlást!
Sosem találod ki, melyik filléres fűszer segíthet új életre kelteni a kedvenc orchideádat!