Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-mustáros rakott rizs

Mézes-mustáros rakott rizs
Mézes-mustáros rakott rizs
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kollégiumban szerettem volna főzni valami finomat, és ez lett belőle. :) Amióta először elkészítettem, ez a nagy kedvenc.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 2 pohár rizst párolt rizsnek elkészítjük: a rizst olajon megpirítjuk, 4 pohár vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk. Ha felforrt, lefedjük, és kis lángon addig főzzük, amíg a rizs fel nem szívja az összes vizet.
  2. A felkockázott hagymát olajon dinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst. Ha a hús kellőképen megpárolódott, akkor hozzáadjuk a gombát, a paradicsom sűrítményt és paradicsomlével felöntjük. Ízlés szerint fűszerezzük (sózzuk, borsozzuk), és mustárt adunk hozzá (annyit, hogy érződjön a finom mustáros íz). Ha szeretnénk, akkor 1-2 ek mézet is adhatunk hozzá. Addig főzzük, amíg jó sűrű nem lesz. Folyamatos kóstolgatás mellett, ha szükséges, tovább fűszerezzük.
  3. Megfelelő méretű tepsibe először a párolt rizst tesszük bele. Szépen elegyengetjük. Jól megszórjuk reszelt sajttal, majd rátesszük a gombás-mustáros ragut. A ragut is elegyengetjük, a tetejét mustáros tejföllel megkenjük, és jó vastagon megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben (180-200 °C) addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején.
  4. Hidegen tálalva még finomabb, mint forrón.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 25x35x5 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 891
elküldve: 4
receptkönyvben: 115
elkészítve: 7/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Rihof

Mióta szakács: 2013.01.12.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Istenek eledele, darált húsos rizs mézes-mustárosan, sajtos-tejfölös rizses hús sütőben sütve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Makknyusz
Makknyusz Sat, 2016-01-09 20:15

Kicsit sok lett a mustár,pedig így is kevesebbet tettem bele. Etttől függetlenül finom :)

1033
rizs 2 bögre
víz 5 dl
darált sertéshús 1 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
gombakonzerv 2 db
sűrített paradicsom 3 dkg
paradicsomlé 3 dl
mustár 250 g
tejföl 225 g
sajt 50 dkg
méz 2 ek
napraforgó olaj 2 ek