Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Póréhagymás rakott hús

Póréhagymás rakott hús
Póréhagymás rakott hús
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a póréhagymát, mivel nincs olyan erőteljes íze, mint a rendes vöröshagymának, így előszeretettel készítünk belőle különféle ételeket.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen húsból elkészíthető! Gyors és nagyon finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt felmelegítjük.
  2. Megpucoljuk a burgonyát, és megfőzzük.
  3. Apróra felvágjuk a póréhagymát, és lassú tűzön, serpenyőben kevés olajon megdinszteljük. Szitán lecsöpögtetjük a megdinsztelt hagymát.
  4. A darált húst fűszerezzük (só, bor, curry, magyaros fűszerkeverék), és abban a serpenyőben, amelyikben a hagymát dinszteltük, addig sütjük, míg elfő a leve, s elkezd pirulni.
  5. A tejet feltesszük főni egy lábosban kevés sóval és borssal. Mikor fő, a megfőtt burgonyát beletesszük, néhányszor megkevergetjük, aztán mixerrel pürésítjük, majd levesszük a tűzről.
  6. Amikor a hús sülni kezd, belekeverjük a dinsztelt póréhagymát.
  7. Egy hőálló tál alját beterítjük a hússal, majd befedjük a pürésített burgonyával.
  8. Tetejére ráreszeljük a sajtot, majd sütőbe helyezzük (nem fedjük le!).
  9. Melegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 681
elküldve: 6
receptkönyvben: 365
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Tünde

Mióta szakács: 2010.10.25.
44 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott marhahús burgonyapürével és póréhagymával, pórés rakottas

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

360
darált marhahús 50 dkg
burgonya 50 dkg
póréhagyma 1 közepes db
tej 250 ml
sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
curry por 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek