Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott fasírt

Rakott fasírt
Rakott fasírt
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek ilyen rakott ételeket készíteni, mert laktató és kiadós is egyben:).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megfőzzük, majd megpucoljuk.
  2. A hagymát kevés olajon megpirítjuk.
  3. A darált húsból fasírtmasszát készítünk.
  4. Megfőzünk 5 db tojást. Fele fasírtmasszát egy kiolajozott kisebb tepsibe terítjük. Erre jön a karikára vágott burgonya. Megsózzuk, majd beterítjük a hagymával.
  5. Erre a karikára vágott tojást rétegezzük, amit szintén megsózunk, és rálocsoljuk a tejfölt.
  6. Végül rásimítjuk a maradék fasírtmasszát. Tetejét megkenjük olajjal, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: közepes cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 15 992
elküldve: 7
receptkönyvben: 359
elkészítve: 14/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1083 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

burgonyás-darált húsos egytálétel, burgonyával sült fasírtgombócok

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ildee7
Ildee7 Sat, 2012-11-10 19:59

Kedves Csilla!
Sütésnél szabadon hagyod vagy lefóliázod?
üdv
Ildi

aleysa
aleysa Sun, 2012-09-30 13:58

Nagyon finom lett! Meg is szavaztuk, hogy bekerül a repertoáromba. Köszi a receptet!

Salamon Csilla
Salamon Csilla / Salamon Csilla Thu, 2012-04-05 17:23

Kedves Fruzskám!
Fasírthoz:darált hús,2 zsemle,1 fej vöröshagymát apróra darabolod és olajon megdinszteled,só,bors,1 nyers tojás és őrölt piros fűszerpaprika kell.
Jó sütés-főzést:)))
Csilla.

Fruzskám
Fruzskám / Fruzskám Tue, 2012-04-03 10:23

Kedves Csilla! Kezdő szakácsként egy kis segítséget kérek. A fasírt pontos elkészítését leírnád a hozzávalókból? Köszönöm előre is

Gina-73
Gina-73 Thu, 2011-12-08 20:55

Sziasztok!
Ma elkészítettem és nagyon ízlett a páromnak és nekem is.Köszi a receptet,biztos,hogy többször fogok ilyet készíteni.

mome
mome Tue, 2011-10-11 20:29

Fincsi lett, köszi a receptet, biztos máskor is a terítékre kerül!

mome
mome Fri, 2011-10-07 19:55

Ma megcsináltam, holnap ebédkor kiderül milyen lett! ;)

mamoca1234
mamoca1234 Fri, 2011-10-07 19:12

ISTENI RECEPTEK VANNAK, ÉS OLYANOK, AMIT TÉNYLEG NEM NEHÉZ MEGCSINÁLNI!

619
darált sertéshús 40 dkg
zsemle 2 db
tojás 7 db
fokhagyma 1 gerezd
vöröshagyma 3 közepes fej
burgonya 70 dkg
tejföl 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek