r
Nosalty Logó

Mézes-mustáros rakott rizs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mézes-mustáros rakott rizs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1032 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 6190 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 160 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3069.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    652 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    866 mg
  • Nátrium
    1346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    5957 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 1032 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    385.9 g

Zsír

  • Összesen
    321.6 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18418.3 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    496 mg
  • Kálcium
    3909 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    655 mg
  • Foszfor
    5193 mg
  • Nátrium
    8076 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.5 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2712.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2008 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    232 mg
  • D vitamin:
    285 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1316 micro
  • Kolin:
    915 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1887 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1411 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    35740 micro
  • Lut-zea
    478 micro
Összesen 6190 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    914 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 160 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 2 pohár rizst párolt rizsnek elkészítjük: a rizst olajon megpirítjuk, 4 pohár vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk. Ha felforrt, lefedjük, és kis lángon addig főzzük, amíg a rizs fel nem szívja az összes vizet.
  2. A felkockázott hagymát olajon dinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst. Ha a hús kellőképen megpárolódott, akkor hozzáadjuk a gombát, a paradicsom sűrítményt és paradicsomlével felöntjük. Ízlés szerint fűszerezzük (sózzuk, borsozzuk), és mustárt adunk hozzá (annyit, hogy érződjön a finom mustáros íz). Ha szeretnénk, akkor 1-2 ek mézet is adhatunk hozzá. Addig főzzük, amíg jó sűrű nem lesz. Folyamatos kóstolgatás mellett, ha szükséges, tovább fűszerezzük.
  3. Megfelelő méretű tepsibe először a párolt rizst tesszük bele. Szépen elegyengetjük. Jól megszórjuk reszelt sajttal, majd rátesszük a gombás-mustáros ragut. A ragut is elegyengetjük, a tetejét mustáros tejföllel megkenjük, és jó vastagon megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben (180-200 °C) addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején.
  4. Hidegen tálalva még finomabb, mint forrón.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x35x5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6695
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kollégiumban szerettem volna főzni valami finomat, és ez lett belőle. :) Amióta először elkészítettem, ez a nagy kedvenc.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek