r
Nosalty Logó

Mexikói palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Geleva
Mexikói palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A fűszerezéshez

A palacsintához

Összesen 896 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A fűszerezéshez

A palacsintához

Összesen 5378 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A fűszerezéshez

A palacsintához

Összesen 174 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1846.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    932 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    2032 micro
  • Lut-zea
    416 micro
Összesen 896 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    245 g

Zsír

  • Összesen
    220.4 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11076.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    326 mg
  • Kálcium
    1384 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    609 mg
  • Foszfor
    3105 mg
  • Nátrium
    5592 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    587.7 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    1506.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    708 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    241 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1133 micro
  • Kolin:
    1106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    583 micro
  • α-karotin
    227 micro
  • β-karotin
    1310 micro
  • β-crypt
    184 micro
  • Likopin
    12194 micro
  • Lut-zea
    2495 micro
Összesen 5378 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    393 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A fűszerezéshez

A palacsintához

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Az olajon megpirítjuk a szalonnakockákat, megszórjuk cukorral, karamellizáljuk. A vöröshagymát ezen pirítjuk üvegesre, majd rányomunk 1 fokhagymát, összeforgatjuk.
  2. A darálthúst fehéredésig pirítjuk rajta, zsírjára sütjük. Megszórjuk pirospaprikával, rádobjuk a kockázott paprikákat, paradicsomot, fűszerezzük, rámorzsoljuk a leveskockát, és kevés vízzel pároljuk majdnem puhára.
  3. Hozzáadjuk a paradicsompürét, babot levével együtt, kukoricát lé nélkül.
  4. Rányomjuk a maradék fokhagymát, összeforraljuk.
  5. Ketchuppal, és ha kell, más fűszerekkel utánaízesítünk.
  6. A palacsintához a tojásokat kevés tejjel felverjük, hozzáadjuk a lisztet, sót. Csomómentesre keverjük, közben higítjuk tejjel és szódával. Fél órát állni hagyjuk, és még higítjuk, amennyiben szükséges.
  7. Elkeverjük benne az olajat, és a palacsintasütőnket kevés olajjal megkenve, kisütjük a palacsintákat. A többinél már nem kell olajozni, mert a tésztából kisül annyi, hogy ne ragadjon le.
  8. A kész palacsintákat megtöltjük a raguval, kis párnaformákra hajtogatjuk, és egy kivajazott tűzálló edénybe egymás mellé tesszük.
  9. Minden párnácskára teszünk 1-1 paprika- vagy paradicsomszeletet, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben sütjük, míg a sajt ráolvad.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13677
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 27.

Ajánló

Maradékok felhasználására kitűnő, ízlés szerint ketchuppal vagy csípős paprikaszósszal is fogyasztható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A palacsinta is nagy kedvenc, minden formában. Ez a variáció úgy történt, hogy maradt a mexikói raguból, és adta magát a lehetőség, nagy örömünkre szolgálva.

Hozzávalók

A töltelékhez

A fűszerezéshez

A palacsintához

Címlapról ajánljuk

További cikkek