Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mexikói palacsinta

Mexikói palacsinta
Mexikói palacsinta
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A palacsinta is nagy kedvenc, minden formában.
Ez a variáció úgy történt, hogy maradt a mexikói raguból, és adta magát a lehetőség, nagy örömünkre szolgálva.


hozzávalók / 6 adag

A töltelékhez

A fűszerezéshez

A palacsintához

ajánlat

Maradékok felhasználására kitűnő, ízlés szerint ketchuppal vagy csípős paprikaszósszal is fogyasztható.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon megpirítjuk a szalonnakockákat, megszórjuk cukorral, karamellizáljuk. A vöröshagymát ezen pirítjuk üvegesre, majd rányomunk 1 fokhagymát, összeforgatjuk.
  2. A  darálthúst fehéredésig pirítjuk rajta, zsírjára sütjük. Megszórjuk pirospaprikával, rádobjuk a kockázott paprikákat, paradicsomot, fűszerezzük, rámorzsoljuk a leveskockát, és kevés vízzel pároljuk majdnem puhára.
  3. Hozzáadjuk a paradicsompürét, babot levével együtt, kukoricát lé nélkül.
  4. Rányomjuk a maradék fokhagymát, összeforraljuk.
  5. Ketchuppal, és ha kell, más fűszerekkel utánaízesítünk.
  6. A palacsintához a tojásokat kevés tejjel felverjük, hozzáadjuk a lisztet, sót. Csomómentesre keverjük, közben higítjuk tejjel és szódával. Fél órát állni hagyjuk, és még higítjuk, amennyiben szükséges.
  7. Elkeverjük benne az olajat, és a palacsintasütőnket kevés olajjal megkenve, kisütjük a palacsintákat. A többinél már nem kell olajozni, mert a tésztából kisül annyi, hogy ne ragadjon le.
  8. A kész palacsintákat megtöltjük a raguval, kis párnaformákra hajtogatjuk, és egy kivajazott tűzálló edénybe egymás mellé tesszük.
  9. Minden párnácskára teszünk 1-1 paprika- vagy paradicsomszeletet, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben sütjük, míg a sajt ráolvad.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 229
elküldve: 1
receptkönyvben: 189
elkészítve: 1/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

fűszeres húsos palacsinta paradicsomos szósszal, paradicsomos-húsos töltött palacsinta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

896
darált sertéshús 40 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
vörösbab 200 g
csemegekukorica 140 g
paprika 1 közepes db
jalapeño 1 db
sűrített paradicsom 2 dkg
paradicsom 1 db
ketchup 1 ek
fűszerpaprika 1 kk
cukor 1 teáskanál
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
tojás 4 db
finomliszt 50 dkg
tej 0.5 l
szódavíz 0.5 l
1 tk
napraforgó olaj 0.5 dl
paradicsom 1 kis db
sajt 5 dkg
vaj 1 ek