r
Nosalty Logó

Meggyes-tejszínes-dupla csokis torta

NS
Meggyes-tejszínes-dupla csokis torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

A meggyes részhez

511
Kalória
6.5g
Fehérje
45.4g
Szénhidrát
34.8g
Zsír
104.2g
Víz
144g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
34.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A meggyes részhez

Összesen 511 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A meggyes részhez

Összesen 5114 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A meggyes részhez

Összesen 263 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    104.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 511 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    348.4 g
  • Telített zsírsav
    198 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3991.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    1256 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1559 mg
  • Nátrium
    774 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    454.1 g
  • Cukor
    345 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1041.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2532 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    640 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2401 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1536 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    893 micro
Összesen 5114 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 263 kcal

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A vajat és a csokit mikróban olvasszuk össze.
  2. A tojások fehérjét egy pici sóval verjük kemény habbá, a cukrot keverjük el a tojássárgájával, majd adjuk hozzá a csokis vajat.
  3. Keverjük bele a lisztet, keményítőt, mandulát és sütőport, majd a tojásfehérjét több részletben, óvatosan.
  4. A sütőpapírral bélelt, 24-26 cm-es tortaformába egyengessük el a krémet, és kb. 20-25 perc alatt süssük meg, hagyjuk kihűlni.

A krémhez

  1. A krémhez a tejszínt fél dl kivételével verjük kemény habbá. A kimaradt tejszínt forrósítsuk fel mikróban, majd tördeljük bele a fehér csokit, és keverjük addig, míg fel nem olvad.
  2. A vízben keverjük el a zselatint, majd óvatosan melegítsük fel addig, míg teljesen fel nem oldódik.
  3. A tejfölt és a cukrot keverjük el, tegyük bele a citrom héját és a levét, majd a vaníliát, a felolvasztott fehér csokit és a feloldott zselatint.
  4. Végül a tejszínhabbal óvatosan keverjük el az egészet.

A meggyes részhez

  1. A meggyel a cukrot, 1 dl vizet és a meggyet főzzük fel, majd sűrítsük be a maradék vízzel elkevert keményítővel, hűtsük le (de nem teljesen).
  2. Egy tortagyűrűvel vegyük körbe a piskótát, öntsük rá a krémet,majd egy kanál hátlapjával egyengessük el.
  3. A meggyes részt kanalazzuk rá, és a kanál szárával kicsit keverjük meg, hogy márványos legyen.
  4. Hűtsük 1 éjjel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy újságban találtam erre a receptre, azonnal ki kellett próbálnom. Nagyon finom lett! Cseresznyésen is meg fogom sütni.

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...