r
Nosalty Logó

Meggyes-tejszínes-dupla csokis torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-tejszínes-dupla csokis torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A meggyes részhez

Összesen 511 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A meggyes részhez

Összesen 5114 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A meggyes részhez

Összesen 263 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 511 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    348.4 g
  • Telített zsírsav
    198 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3991.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    1256 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1559 mg
  • Nátrium
    774 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.1 g
  • Cukor
    345 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1041.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2532 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    640 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2401 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1536 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    893 micro
Összesen 5114 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 263 Kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

A meggyes részhez

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A vajat és a csokit mikróban olvasszuk össze.
  2. A tojások fehérjét egy pici sóval verjük kemény habbá, a cukrot keverjük el a tojássárgájával, majd adjuk hozzá a csokis vajat.
  3. Keverjük bele a lisztet, keményítőt, mandulát és sütőport, majd a tojásfehérjét több részletben, óvatosan.
  4. A sütőpapírral bélelt, 24-26 cm-es tortaformába egyengessük el a krémet, és kb. 20-25 perc alatt süssük meg, hagyjuk kihűlni.

A krémhez

  1. A krémhez a tejszínt fél dl kivételével verjük kemény habbá. A kimaradt tejszínt forrósítsuk fel mikróban, majd tördeljük bele a fehér csokit, és keverjük addig, míg fel nem olvad.
  2. A vízben keverjük el a zselatint, majd óvatosan melegítsük fel addig, míg teljesen fel nem oldódik.
  3. A tejfölt és a cukrot keverjük el, tegyük bele a citrom héját és a levét, majd a vaníliát, a felolvasztott fehér csokit és a feloldott zselatint.
  4. Végül a tejszínhabbal óvatosan keverjük el az egészet.

A meggyes részhez

  1. A meggyel a cukrot, 1 dl vizet és a meggyet főzzük fel, majd sűrítsük be a maradék vízzel elkevert keményítővel, hűtsük le (de nem teljesen).
  2. Egy tortagyűrűvel vegyük körbe a piskótát, öntsük rá a krémet,majd egy kanál hátlapjával egyengessük el.
  3. A meggyes részt kanalazzuk rá, és a kanál szárával kicsit keverjük meg, hogy márványos legyen.
  4. Hűtsük 1 éjjel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8828
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 13.

Receptkategóriák

Egy újságban találtam erre a receptre, azonnal ki kellett próbálnom. Nagyon finom lett! Cseresznyésen is meg fogom sütni.

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

A meggyes részhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek