r
Nosalty Logó

Oreo torta SüniSüti konyhájából

SüniSüti
Oreo torta SüniSüti konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Dekoráció

1023
Kalória
17.6g
Fehérje
81.8g
Szénhidrát
69.1g
Zsír
37.9g
Víz
104.3g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
44.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 1023 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 7159 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 292 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    69.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 1023 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.9 g

Zsír

  • Összesen
    483.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4929.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1125 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    1887 mg
  • Nátrium
    1461 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    572.8 g
  • Cukor
    309 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    265.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    700 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    692 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    787 micro
Összesen 7159 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 292 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. Kimérünk mindent: 1. edénybe a lisztet, kakaóport, sütőport, 2. edénybe a 150 g cukrot, tejet, tojássárgáját, 3. edénybe a tojásfehérjét, 4. edénybe a tojásfehérjébe szánt 60 g cukrot.
  2. Felverjük a tojásfehérjét, majd hozzáadjuk a cukrot is, és kemény habbá verjük.
  3. Elkeverjük a tejet, olajat, tojássárgát meg a cukrot. Rászitáljuk a sütőporos lisztet, kakaót, sütőport, és óvatosan elkeverjük, majd simára habosítjuk.
  4. A felvert tojáshabot a tésztamasszához adagoljuk kanalanként, és óvatosan egyneművé forgatjuk.
  5. A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, de az oldalát nem kenjük be semmivel! Ebbe öntjük a masszánkat, és az oldalán kicsit felhúzogatjuk, hogy könnyebben tudjon majd megemelkedni.
  6. 175 fokon tűpróbáig sütjük, fél óra után alufóliával letakarjuk, és kb még fél órát sütjük.
  7. A lapot teljesen kihűtjük, az oldalán egy éles késsel körbevágjuk, majd két lapba vágjuk.

Krém

  1. A krémhez a habtejszínt 1 ek cukorral kemény habbá verjük, és a habfixálót is fokozatosan hozzáadjuk.
  2. A krémsajtot a tejföllel, a maradék cukorral, vanília aromával meg egy csipet sóval simára keverjük. A habot óvatosan hozzáforgatjuk, és alaposan behűtjük betöltés előtt.
  3. A kihűlt tortalapok közé töltjük a krém 3/4-ét.
  4. A maradék krémet habzsákba töltjük, és csillagcsővel a torta tetejére csinos halmokat nyomunk belőle.

Dekoráció

  1. Nekem nagy fejtörést okozott az oreo keksz kettévágása, mert féltem, hogy összenyomódik és elmorzsálódik majd, és nem lesz túl dekoratív, de megtaláltam a megoldást: a kekszet vízszintesen az asztalra fektetjük, majd egy éles kést függőlegesen (a kekszre pont merőlegesen) a közepébe döfünk, és csodása félbepattan :D
  2. A félbevágott oreo kekszekkel megdíszítettem a torta tetejére került krémet, és így ment a hűtőbe átadásig pihenni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 90 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22

Egyik kedves barátnőm babát várt, mikor a születésnapjára készült ez a torta, és azért lett oreos, mert ez volt az az édesség, amit nagyon meg tudott kívánni :)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Grillázsos zserbótorta

A zserbó ízhármasa egy olyan klasszikusan karácsonyi párosítás, ami nélkül nehéz elképzelni ezt az időszakot. Szerencsére nem is kell, hiszen itt a jól ismert sütemény, mondjuk egy ...

Lakos Benedek

Lúdlábtorta rumos meggyel

Ez a nagyszerű és egyedi megjelenésű torta Gerbaud Emil munkáját dicséri. Eredetileg egy cukrászati alapkrémmel, párizsi krémmel, más néven ganache-zsal (ganázzsal) készítette el, ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek