Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos karácsonyi torta

Narancsos karácsonyi torta
Narancsos karácsonyi torta
100 perc / előkészület: 50 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egész nyáron halogattam a pillecukorból való fondant készítését. Mivel Karácsony egyik napján az egész nagy család együtt üli körbe a szépen megterített asztalt, mindig igyekszem valami különlegeset is elébük varázsolni! Ilyenkor minden gyermekünk  velünk van, akárhol is legyenek az országban! Ennél szebb ünnep számomra nem létezik! Így hát elkészült életem első pillecukor fondantos tortája. Legalább most már tudom, hogy legközelebb mire kell majd vigyáznom, hogy az eredmény még tökéletesebb legyen! Nagyon izgulok, hogy mit szólnak a gyerekeim: a torta ízlik-e majd, tetszik-e majd? Ezt a fajta izgalmas várakozást is nagyon szeretem a Karácsonyban!

 

 

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Saját készítésű narancs likőrt ajánlok mellé, egészségére mindenkinek! (Innen az oldalról készítettem 2 hete, Samiya receptje alapján: http://www.nosalty.hu/recept/hazi-narancslikor-2-nap-alatt!) Köszönöm neki!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha 8 tojásból  elkészítjük a piskótamasszát, belekeverjük a narancshéjat, sütőpapírral bélelt kapcsos formába öntjük. Tetejére kandírozott narancshéjat szórunk.
  2. Sütőben aranysárgára sütjük.
  3. Amíg a piskótánk hűl, elkészítjük a pudingot a krémhez, a kockázott narancs nélkül. A pudingot lehűtjük, majd lazán beleforgatjuk a tejszínt.
  4. A tortakarikánkat elvágjuk, hogy 3 darabunk legyen. Az első lapra rákenjük a krém felét, erre kerül a kockázott narancs fele. Rátesszük a második lapot, kenjük, szórjuk narancskockával. A maradék kevés krémmel vékonyan átkenjük a tortánk oldalát, tetejét. (Könnyebben tapad rá a fondant.)
  5. A fondant kétharmad részét rózsaszínűre színezzük. Porcukorral megszórt folpackon vékonyra nyújtjuk, kb 38 cm átmérőjű kör. A folpack segítségével a beborítjuk vele a tortánkat. A torta aljánál körbevágjuk. A megmaradt fondant felét pirosra, másik felét zöldre színezzük.
  6. A fentiek alapján kinyújtjuk és különböző formákat szaggatunk, vagy készítünk a tetejére. (Én cukorgyöngygyel is díszítettem, hogy ünnepi külsőt kapjon.)
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 22 cm
  • költség: 1700 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 462
elküldve: 1
receptkönyvben: 60
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

karácsonyi tejszínes torta, tejszínes narancstorta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fzizu
fzizu / fzizu Tue, 2012-01-03 15:12

Csodaszép torta!Még esküvői tortának is beillene!Én is karácsonykor csináltam először pille-fondantot a tortámra,és tényleg sokféleképpen lehet variálni.Boldog Új Évet!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2012-01-03 16:24

Kedves fzizu !
Nagyon kedves tőled, köszönöm szépen.
Azt tapasztaltam, hogy kicsit lazább mint a cukor fondant,
a rózsák egy kicsit " elengedték magukat ", viszont
tényleg könnyű és gyors !
Én is Boldog Új Évet kívánok neked !
Szép estét ! Anci

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2011-12-29 18:34

Ennek a tortának biztos mindenki örült!
Boldog új évet kívánok Neked!
Szeretettel, Edit

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2011-12-30 10:37

Kedves Editkém !
Köszönöm. Lehet,hogy egy kicsit túl díszített - így utólag így látom -
de ez az első pillecukros tortám.- mentségemre -
Nem volt túl édes és nagyon finom volt.
Boldog Új Évet Neked is !Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-12-26 21:38

Kedves Anci!

A torta szép lett, ügyes vagy.
Remélem, a családnak is tetszett és ízlett.:-))
Éva-Anyóca

460
tojás 8 db
finomliszt 8 evőkanál
cukor 8 ek
sütőpor 0.5 csomag
kandírozott narancshéj 1.5 ek
narancshéj 1 narancsból nyert
tej 4 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
citrom aroma 25 ml
cukor 10 dkg
narancs 1 db
habtejszín 3 dl
cukorfondant 40 dkg
ételfesték 1 csepp
cukorgyöngy 2 ek
cukorgyöngy 1 teáskanál