r
Nosalty Logó

Szerelmes Red Velvet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lempner Bianka
Szerelmes Red Velvet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótatészta

Krém

Díszítés

Összesen 1256 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótatészta

Krém

Díszítés

Összesen 5022 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótatészta

Krém

Díszítés

Összesen 246 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    68.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1598.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    1071 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.4 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 1256 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    274.4 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    837 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6392.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    641 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1069 mg
  • Nátrium
    4283 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    577.6 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    919.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1531 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    292 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1499 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    670 micro
Összesen 5022 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

Piskótatészta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskótatészta

  1. A lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát és a sót egy tálban összekeverjük, majd átszitáljuk.
  2. Egy másik edényben a porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, ezután az írót, az ecetet és a vanília kivonatot, közben robotgéppel folyamatosan keverjük, és annyi ételfestéket adunk hozzá, amíg a kívánt színt el nem érjük.
  3. Ha elértük a megfelelő színt fokozatosan hozzáadjuk a lisztes keveréket és csomómentesre keverjük.
  4. Kivajazott (18 cm-es) tortaformába öntjük, 160°C-os előmelegített sütőben, kb. 60 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk, hogy teljesen kihűljön a piskóta, ezután 3 egyforma vastagságú lapra vágjuk.
  5. Amíg sül-hűl a piskóta, addig elkészítjük a krémet.

Krém

  1. A mascarponét, a porcukrot és a vaníliás cukrot kemény habbá verjük a citrom levével és héjával.
  2. Végül hozzákeverjük a külön kemény habbá vert habtejszínt.

Díszítés

  1. A krémet kb. 3 részre osztjuk, a kihűlt lapokat egymásra rétegezzük, tetszés szerint eperrel díszítjük.
  2. Jelen receptben: a megsült piskóta tetejét levágtuk (egyenesre vágtuk), hogy mind a 3 lap egyforma vastagságú legyen, ezt a darabot összemorzsoltuk, a torta oldalát bevontuk egy kis krémmel, hogy rátapadjon ez a morzsa, majd félbevágott eprekkel díszítettük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 746
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 07.

Ajánló

(A citromlevet óvatosan csepegtessük a krémbe, mert hamar összehúzza.)

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Lempner Bianka 1 recept

Nagyon jó program egy Valentin-napi közös sütés! Sok sikert!

Hozzávalók

Piskótatészta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek