r
Nosalty Logó

Szerelmes Red Velvet

Lempner Bianka
Szerelmes Red Velvet
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskótatészta

Krém

Díszítés

1256
Kalória
19.7g
Fehérje
144.4g
Szénhidrát
68.6g
Zsír
229.9g
Víz
209.2g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
83.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótatészta

Krém

Díszítés

Összesen 1256 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótatészta

Krém

Díszítés

Összesen 5022 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótatészta

Krém

Díszítés

Összesen 246 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    68.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1598.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    1071 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    144.4 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    229.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 1256 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    274.4 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    837 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6392.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    641 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1069 mg
  • Nátrium
    4283 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    577.6 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    919.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1531 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    292 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1499 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    670 micro
Összesen 5022 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 246 kcal

Elkészítés

Piskótatészta

  1. A lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát és a sót egy tálban összekeverjük, majd átszitáljuk.
  2. Egy másik edényben a porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, ezután az írót, az ecetet és a vanília kivonatot, közben robotgéppel folyamatosan keverjük, és annyi ételfestéket adunk hozzá, amíg a kívánt színt el nem érjük.
  3. Ha elértük a megfelelő színt fokozatosan hozzáadjuk a lisztes keveréket és csomómentesre keverjük.
  4. Kivajazott (18 cm-es) tortaformába öntjük, 160°C-os előmelegített sütőben, kb. 60 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk, hogy teljesen kihűljön a piskóta, ezután 3 egyforma vastagságú lapra vágjuk.
  5. Amíg sül-hűl a piskóta, addig elkészítjük a krémet.

Krém

  1. A mascarponét, a porcukrot és a vaníliás cukrot kemény habbá verjük a citrom levével és héjával.
  2. Végül hozzákeverjük a külön kemény habbá vert habtejszínt.

Díszítés

  1. A krémet kb. 3 részre osztjuk, a kihűlt lapokat egymásra rétegezzük, tetszés szerint eperrel díszítjük.
  2. Jelen receptben: a megsült piskóta tetejét levágtuk (egyenesre vágtuk), hogy mind a 3 lap egyforma vastagságú legyen, ezt a darabot összemorzsoltuk, a torta oldalát bevontuk egy kis krémmel, hogy rátapadjon ez a morzsa, majd félbevágott eprekkel díszítettük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18

Nagyon jó program egy Valentin-napi közös sütés! Sok sikert!

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...