Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes köszmételeves

Meggyes köszmételeves
Meggyes köszmételeves
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egresmentés eredménye.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöket jól megmossuk. A meggyet kimagozzuk, míg az egres szárait eltávolítjuk.
  2. Az egrest feltesszük főni, a víz, az édesítők és a fűszerek hozzáadásával. Figyelem, a nyers köszméte is hamar megfő. Egy szűrő segítségével kiszedjük a szemeket, majd visszatesszük a levet főni. A tejet, a keményítőt és a tojást felverjük, és bekötjük vele a levet.
  3. A meggy felét félrerakjuk, a másik felét egy kis víz hozzáadásával pürésítjük, majd átszűrjük, és szintén belefolyatjuk a levesbe. Beletesszük a sütőlikőrt is. Az egészben maradt gyümölcsökkel együtt is forralunk rajta. Csupán csak egy dolgunk maradt - méghozzá, hogy jól lehűtsük!
  4. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 867
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

janettaylor

Mióta szakács: 2017.04.02.
106 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

meggyleves, egresleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

152
egres 30 dkg
meggy 30 dkg
tej 3 dl
tojássárgája 1 db
étkezési keményítő 1.5 evőkanál
víz 1.5 l
fahéj 1 teáskanál
kurkuma 1 teáskanál
szegfűszeg 3 db
vanília 0.5 db
édesítőszer 2 teáskanál
likőr 1.5 tk