r
Nosalty Logó

Pudingos gyümölcsleves PeZsuRi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pudingos gyümölcsleves PeZsuRi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 808 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 33 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 135 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    901.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1936.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1779 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 808 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    79 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 33 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fagyasztott (akármilyen) gyümölcsöket egy lábosba öntjük, megszórjuk ízlés szerint cukorral (eleinte kevesebbel, utána is lehet adagolni hozzá). Felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi a gyümölcsöket, és elkezdjük forralni.
  2. Beletesszük a félbevágott citromot, és a teatojásban összekészített fűszereket.
  3. Megvárjuk, amíg felforr a leves, és ha felforrt, akkor vegyük lejjebb a hőfokot.
  4. Közben a tejszínhez keverjük a két púpos evőkanál pudingport, majd a lábosból átmerünk két evőkanál forró vizet a pudingos tejszínhez (hőkiegyenlítés végett), beleöntjük a az erősen gyöngyöző gyümölcslevesbe. Egyet rottyantunk az egészen, amíg egy kicsit besűrűsödik, hozzáadjuk a rumaromát, és készen is van.
  5. Hagyjuk kihűlni tálalás előtt.
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 129
  • Össznézettség: 34728
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 22.

Ajánló

Mindig kóstolgassuk, nehogy elcukrozzuk. Amint a citrom kiengedi levét egy kicsit, utána még lehet, kell bele egy kis cukor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A férjem megkívánta a gyümölcslevest, de krémeset kívánt, semmiképp "vizeset". Így készült el a kívánság :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...