Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingos gyümölcsleves PeZsuRi konyhájából

Pudingos gyümölcsleves PeZsuRi konyhájából
Pudingos gyümölcsleves PeZsuRi konyhájából
19 perc / előkészület: 4 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem megkívánta a gyümölcslevest, de krémeset kívánt, semmiképp "vizeset". Így készült el a kívánság :-)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Mindig kóstolgassuk, nehogy elcukrozzuk. Amint a citrom kiengedi levét egy kicsit, utána még lehet, kell bele egy kis cukor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fagyasztott (akármilyen) gyümölcsöket egy lábosba öntjük, megszórjuk ízlés szerint cukorral (eleinte kevesebbel, utána is lehet adagolni hozzá). Felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi a gyümölcsöket, és elkezdjük forralni.
  2. Beletesszük a félbevágott citromot, és a teatojásban összekészített fűszereket.
  3. Megvárjuk, amíg felforr a leves, és ha felforrt, akkor vegyük lejjebb a hőfokot.
  4. Közben a tejszínhez keverjük a két púpos evőkanál pudingport, majd a lábosból átmerünk két evőkanál forró vizet a pudingos tejszínhez (hőkiegyenlítés végett), beleöntjük a az erősen gyöngyöző gyümölcslevesbe. Egyet rottyantunk az egészen, amíg egy kicsit besűrűsödik, hozzáadjuk a rumaromát, és készen is van.
  5. Hagyjuk kihűlni tálalás előtt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 8 570
elküldve: 1
receptkönyvben: 54
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes gyümölcsleves, gyümölcsleves pudingosan, erdei gyümölcsös meggyleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lilibe
lilibe Sun, 2016-06-19 11:27

a főzőtejszínben már benne van a sűrítő anyag..... Étkezési keményítővel és habtejszínnel készítem, már vagy 25 éve... és ennyi gyümölcshöz és vízhez 4 dl tejszínt teszek

134
meggy 250 g
erdei gyümölcs mix 250 g
nádcukor 6 ek
citrom 1 db
szegfűszeg 5 db
fahéjrúd 1 db
víz 1.5 l
főzőtejszín 200 ml
vaníliás pudingpor 2 ek
rumaroma 5 csepp