Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Retró almás-meggyes gyümölcsleves - kókusztejjel

Retró almás-meggyes gyümölcsleves - kókusztejjel
Retró almás-meggyes gyümölcsleves - kókusztejjel
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Guilty pleasure nálam a menzás gyümölcsleves, még forrón is. Sok fahéj és szegfűszeg is kell bele, más nem is nagyon, így igazán retró. Imádom. Mivel tejtermék nálam nem jöhet szóba, kókusztejjel operáltam, és nem, nem lett kókuszíze, sajnos. A meggy mellé almát is kockáztam, nem keveset. Meg pici citromlevet toltam bele. Az eritrit pedig ugye nullkalóriás! Isteni lett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát felkockázzuk, a magozott (mirelit vagy friss) meggyet mellédobjuk, rá a fűszereket, és picit a lábosban láng felett átforgatjuk őket.
  2. Felöntjük vízzel, bőven – ment bele citromhéj és citromlé is, plusz az eritrit.
  3. Főzzük kb. 20 percig, utána kicsit kiveszünk a léből némi gyümölccsel együtt, és kb. 2 dl kókusztejjel jól leturmixoljuk, majd visszaöntjük a levesbe. Szuper lett!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 353
elküldve: 1
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szinglikonyha

Mióta szakács: 2018.07.10.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

meggyleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

193
meggy 20 dkg
alma 3 közepes db
kókusztej 2 dl
fahéjrúd 2 db
fahéj 0.5 kávéskanál
szegfűszeg 5 db
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
erythritol 1 ek
víz 5 dl