r
Nosalty Logó

Medvehagymás töltött bagett

Judit111
Medvehagymás töltött bagett
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

752
Kalória
24.2g
Fehérje
104.4g
Szénhidrát
30.3g
Zsír
206.2g
Víz
84.1g
Koleszterin
20.2g
Élelmi rost
7.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 752 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3010 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 196 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2693.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    582 mg
  • Nátrium
    1652 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    104.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    206.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 752 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    121 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    337 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10773.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    983 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    692 mg
  • Foszfor
    2328 mg
  • Nátrium
    6609 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    417.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    81 mg

Víz

  • Összesen
    824.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    495 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1485 micro
Összesen 3010 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    701.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 196 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit kenyérsütőbe tesszük, megdagasztatjuk a géppel. Az első 10-15 percben, még figyeljük, kell-e egy kis liszt, vagy egy kis folyadék a tésztának.Puha, de nem ragacsos tésztát kell kapni.
  2. Amíg a kenyérsütőnk dolgozik, addig elkészítjük a tölteléket. A padlizsánt megszúrkáljuk és sütőbe tesszük.
  3. A szalonnát zsírjára sütjük, utána rádobjuk az apróra szelt hagymát, medvehagymát, majd a kolbászt is. Pár perc alatt összesütjük.
  4. Amikor a padlizsán megsült, kikaparjuk a héjából, turmixoljuk és a hagymás-szalonnás keverékhez adjuk, sóval, borssal ízesítjük. Kicsit túl kell fűszerezni, mert ez adja meg az egész bagett ízét.
  5. Ha a tészta elkészült, kb 7 egyenlő részre vágjuk, és 1:3 arányú téglalapokra nyújtjuk őket. Minden téglalapra kb 1-1,5 ek tölteléket kenünk, szépen eloszlatva. Feltekerjük a bagetteket, és a szélüket jól összecsípjük.
  6. Éles késsel mélyen bevágjuk a közepüket, és a bevágásba teszünk egy kis reszelt sajtot. 30 percet pihentetjük még a tepsiben.
  7. Sütés előtt jó alaposan lefröcsköljük őket vízzel, hogy sülés közben jó sok pára keletkezzen. Forró, előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket. (Leírni hosszabb volt mint megcsinálni :D)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Kenyeret kellett volna sütnöm vacsorára, de ez lett belőle. Interneten bogarásztam, és Limara oldalára tévedve, a péksüteményeit nézegetve ő adta az ihletet.:) A tölteléket nyugodtan lehet variálni, változtatni, a lényeg az, hogy ne legyen száraz a bagett belseje. A tésztát el lehet készíteni fehér lisztből is, de akkor a folyadék mennyiségére jobban kell ügyelni.

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...