Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás töltött bagett

Medvehagymás töltött bagett
Medvehagymás töltött bagett
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kenyeret kellett volna sütnöm vacsorára, de ez lett belőle. Interneten bogarásztam, és Limara oldalára tévedve, a péksüteményeit nézegetve ő adta az ihletet.:) A tölteléket nyugodtan lehet variálni, változtatni, a lényeg az, hogy ne legyen száraz a bagett belseje. A tésztát el lehet készíteni fehér lisztből is, de akkor a folyadék mennyiségére jobban kell ügyelni.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Vacsorára, tízóraira, uzsonnára, kirándulásra remek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit kenyérsütőbe tesszük, megdagasztatjuk a géppel. Az első 10-15 percben, még figyeljük, kell-e egy kis liszt, vagy egy kis folyadék a tésztának. Puha, de nem ragacsos tésztát kell kapni.
  2. Amíg a kenyérsütőnk dolgozik, addig elkészítjük a tölteléket. A padlizsánt megszúrkáljuk és sütőbe tesszük.
  3. A szalonnát zsírjára sütjük, utána rádobjuk az apróra szelt hagymát, medvehagymát, majd a kolbászt is. Pár perc alatt összesütjük.
  4. Amikor a padlizsán megsült, kikaparjuk a héjából, turmixoljuk és a hagymás-szalonnás keverékhez adjuk, sóval, borssal ízesítjük. Kicsit túl kell fűszerezni, mert ez adja meg az egész bagett ízét.
  5. Ha a tészta elkészült, kb 7 egyenlő részre vágjuk, és 1:3 arányú téglalapokra nyújtjuk őket. Minden téglalapra kb 1-1,5 ek tölteléket kenünk, szépen eloszlatva. Feltekerjük a bagetteket, és a szélüket jól összecsípjük.
  6. Éles késsel mélyen bevágjuk a közepüket, és  a bevágásba teszünk egy kis reszelt sajtot. 30 percet pihentetjük még a tepsiben.
  7. Sütés előtt  jó alaposan lefröcsköljük őket vízzel, hogy sülés közben jó sok pára keletkezzen. Forró, előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket. (Leírni hosszabb volt mint megcsinálni :D)
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 089
elküldve: 0
receptkönyvben: 71
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Judit111

Mióta szakács: 2010.09.17.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

padlizsános bagett, szalonnás bagett, sajtos bagett

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bevuk
bevuk / bevuk Thu, 2012-04-12 20:44

Ajánlom mindenkinek ezt a receptet! Tegnap megláttam, ma elkészítettem kis változtatásokkal! A tésztája nagyon jó - finom! Én a tölteléknél a padlizsánt kihagytam, helyette ketchup-pal állítottam össze + egy hete fűszeres olajba eltett mozzarellát dobtam bele. Illetve lilahagymát raktam bele és rendes élesztővel készítettem (azt sem kell felfuttatni). Bár azt hiszem a medvehagymának nagy jelentősége nincs ekkora mennyiségnél... :) De finom, az bizti! Grat!

p_juda
Judit111 / p_juda Mon, 2012-04-23 08:06

Örülök,hogy jól sikerült!A Medvehagymát azért raktam bele, mert volt itthon, nem dominál az íze. Az eredeti neve a receptnek csak simán Töltött bagett volt, gondolom ez a név már foglalt volt, ezért tűzte hozzá a medvehagymát,az aki szerkesztette a receptemet.Akinek nincs medvehagymája az is nyugodtan belevághat. :)

bevuk
bevuk / bevuk Mon, 2012-05-28 10:36

Sőt! Mivel ennyire jó a tésztája, azóta rendszeresen készítek egy adagot simán és reggelire azt viszem! Ebben legalább tudom, hogy mi van és tuti graham lisztből van, nem úgy, mint a boltiak... :)

752
graham-liszt 50 dkg
tojás 1 db
víz 2 dl
kefir 0.5 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
2 tk
méz 1 teáskanál
instant élesztő 1 tasak
rozmaring 0 ízlés szerint
padlizsán 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
füstölt szalonna 3 dkg
kolbász 3 dkg
medvehagyma 8 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sajt 10 dkg