r
Nosalty Logó

Bagett házilag Krisztike konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Krisztike
Bagett házilag Krisztike konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 590 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1769 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 191 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1630.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    1044 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    350 micro
Összesen 590 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4890.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1184 mg
  • Nátrium
    3132 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    380.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1050 micro
Összesen 1769 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 191 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverjünk el egy tálban 20 dkg lisztet 1 kk sóval és a szárított élesztővel, és kb. 1,5 dl vízzel.
  2. Ezt a lazán elkevert tésztát tegyük be a hűtőbe 1 éjszakára.
  3. Másnap reggelre kovászszerű, folyós tésztát kell kapnunk.
  4. Keverjük hozzá a maradék 30 dkg lisztet, az 1 kk sót, és a 2 dl langyos vízben feloldott friss élesztőt.
  5. Ezt a tésztát jó alaposan dagasszuk ki, kb. 8-10 percig. Majd tegyük félre 2 órát kelni.
  6. Mikor szépen megkelt, szedjük 3 részre és gyúrjuk át a kis cipókat, nyújtsuk ki és hajtogassuk őket 3-4 alkalommal. Majd sodorjuk meg a bagetteket, vágjuk meg a tetejüket éles késsel 3-4 helyen, és tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe még 45 percre pihenni.
  7. Közben a sütőt melegítsük elő a legmagasabb hőfokra (nálam 250 C, légkeverés + alsó-felső sütés) úgy, hogy tegyünk egy vízzel teli edényt a sütő aljára.
  8. Mikor a sütőbe rakjuk a bagetteket spricceljük be a sütő oldalát és a bagetteket is vízzel. Ezt a műveletet 2-3 alkalommal ismételjük meg a sütés első 5 percében, majd kb. 15-20 perc sütés után a kenyerek gyönyörűen megsültek.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6928
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 15.

Receptkategóriák

Bagett házilag Krisztike konyhájából
Krisztike 39 recept

Egy receptújságban találtam a receptet! Ha valaki jót akar enni az kipróbálja! A férjem csak annyit mondott, mikor második alkalommal csináltam, hogy ezt megtiltja nekem, hogy még egyszer megcsináljam, mert annyira jó, hogy nem lehet abbahagyni! Igaza van, kívül ropog, belül puha és az íze pedig olyan, amilyet bolti kenyér nem tud produkálni soha. Az eredeti recept szerint 30 dkg BL-80-as és 20 dkg BL-55-ös liszt kell hozzá, de én nem kaptam 80-ast, ezért csináltam a keverék lisztből.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.