adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A tésztához
-
500 g finomliszt
-
2 ek só
-
2 ek cukor
-
20 g friss élesztő
-
25 ml olívaolaj
A töltelékhez
-
100 g vaj
-
90 g medvehagyma
-
75 g parmezán sajt
-
1 teáskanál só
-
1 teáskanál bors
A sütéshez
-
30 g parmezán sajt
284
Kalória
8.1g
Fehérje
36.4g
Szénhidrát
11.5g
Zsír
39.2g
Víz
23.9g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
1.9g
Cukor
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
42g finomliszt152 kcal
-
2g só0 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
2 kcal
-
25g víz0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
A töltelékhez
-
8g vaj60 kcal
-
8g medvehagyma11 kcal
-
25 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A sütéshez
-
10 kcal
Összesen
284
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
22g só0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
300g víz0 kcal
-
25g olívaolaj221 kcal
A töltelékhez
-
100g vaj717 kcal
-
90g medvehagyma127 kcal
-
75g parmezán sajt294 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A sütéshez
-
30g parmezán sajt118 kcal
Összesen
3395
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
42.1g finomliszt153 kcal
-
1.9g só0 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
-
1.7g friss élesztő2 kcal
-
25.3g víz0 kcal
-
2.1g olívaolaj19 kcal
A töltelékhez
-
8.4g vaj60 kcal
-
7.6g medvehagyma11 kcal
-
6.3g parmezán sajt25 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A sütéshez
-
2.5g parmezán sajt10 kcal
Összesen
287
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1297.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 1012 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 36.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 39.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
284
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 97.2 g
Zsír
-
Összesen 138.1 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 286 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15571.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 208 mg
-
Kálcium 1517 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 191 mg
-
Foszfor 1491 mg
-
Nátrium 12140 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrát
-
Összesen 436.9 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 17 mg
Víz
-
Összesen 470.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 901 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 300 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 882 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 232 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
3395
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1310.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 1022 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 36.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 39.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
287
kcal
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet elkeverjük a sóval, a közepére egy mélyedést csinálunk és beleöntjük a langyos vizet. Belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk cukorral, majd hagyjuk felfutni. Ekkor hozzáadjuk az olajat is és kézzel vagy géppel 10 perc alatt ruganyos, feszes tésztát dagasztunk.
- A tésztát kiolajozott tálba tesszük, majd lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A töltelékhez
- A töltelék hozzávalóit egy késes aprítóban simára dolgozzuk.
- A megkelt tésztát lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd egyenletesen megkenjük a medvehagymás krémmel. Pizzavágóval vagy éles késsel egyenlő, nagyjából tenyérnyi négyzetet vágunk belőle.
- Egy közepes kerámiaedényt vagy tepsit kikenünk olajjal, majd elosztjuk benne a tésztanégyzeteket. Lefedve, meleg helyen 30 percig kelesztjük a kenyeret.
A sütéshez
- A megkelt kenyérre sajtot reszelünk, majd 200 fokos sütőbe toljuk, ahol 20 perc alatt készre sütjük. Ha nagyon elkezdene égni a teteje, borítsunk rá alufóliát, de bátran hagyjuk, hogy szép aranybarnára süljön és megpiruljon.
- A sütőből kivéve 15-20 percig pihentetjük a kenyeret, majd langyosan tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 p
- Sütés ideje: 20 p
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
A hagyományos sós vendégváró sütemények mellett/helyett kitehetjük az asztalra ezt a sajtos-medvehagymás, zölden tavaszias kenyeret is, amit kész élmény lesz darabjaira szedni. Egyszerre puha és ropogós, különleges, mégis otthonos: imádni fogják a vendégek.