r
Nosalty Logó

Medvehagymás vendégkenyér

Lakos Benedek
Medvehagymás vendégkenyér: medvehagymakrémmel és sajttal besütött kelt tészta, sütőformában tálalva
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

284
Kalória
8.1g
Fehérje
36.4g
Szénhidrát
11.5g
Zsír
39.2g
Víz
23.9g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
1.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 284 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 3395 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 287 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1297.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    1012 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 284 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.2 g

Zsír

  • Összesen
    138.1 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15571.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    1517 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1491 mg
  • Nátrium
    12140 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    436.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    470.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    901 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    882 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 3395 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1310.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    1022 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 287 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, a közepére egy mélyedést csinálunk és beleöntjük a langyos vizet. Belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk cukorral, majd hagyjuk felfutni. Ekkor hozzáadjuk az olajat is és kézzel vagy géppel 10 perc alatt ruganyos, feszes tésztát dagasztunk.
  2. A tésztát kiolajozott tálba tesszük, majd lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük.

A töltelékhez

  1. A töltelék hozzávalóit egy késes aprítóban simára dolgozzuk.
  2. A megkelt tésztát lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd egyenletesen megkenjük a medvehagymás krémmel. Pizzavágóval vagy éles késsel egyenlő, nagyjából tenyérnyi négyzetet vágunk belőle.
  3. Egy közepes kerámiaedényt vagy tepsit kikenünk olajjal, majd elosztjuk benne a tésztanégyzeteket. Lefedve, meleg helyen 30 percig kelesztjük a kenyeret.

A sütéshez

  1. A megkelt kenyérre sajtot reszelünk, majd 200 fokos sütőbe toljuk, ahol 20 perc alatt készre sütjük. Ha nagyon elkezdene égni a teteje, borítsunk rá alufóliát, de bátran hagyjuk, hogy szép aranybarnára süljön és megpiruljon.
  2. A sütőből kivéve 15-20 percig pihentetjük a kenyeret, majd langyosan tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A hagyományos sós vendégváró sütemények mellett/helyett kitehetjük az asztalra ezt a sajtos-medvehagymás, zölden tavaszias kenyeret is, amit kész élmény lesz darabjaira szedni. Egyszerre puha és ropogós, különleges, mégis otthonos: imádni fogják a vendégek.

További receptek

Focaccia-muffin

Ha imádjátok a focacciát, akkor egyszerűen ki kell próbálnotok muffinformában is! Az önmagában is aromás, ropogós és könnyed tésztát mi most még kevés paradicsommal, olajbogyóval ...

Rosanics Petra

Mázas fánkfocaccia

Ennek az úgynevezett fánkfocacciának olyan íze van, mint a lekváros fánknak, de sokkal kevesebb erőfeszítéssel jár! A kenyérsütés őszintén szólva a biográfiám központi részévé ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...