r
Nosalty Logó

Medvehagymás vendégkenyér

Lakos Benedek
Medvehagymás vendégkenyér: medvehagymakrémmel és sajttal besütött kelt tészta, sütőformában tálalva
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

284
Kalória
8.1g
Fehérje
36.4g
Szénhidrát
11.5g
Zsír
39.2g
Víz
23.9g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
1.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 284 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 3395 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 287 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1297.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    1012 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 284 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.2 g

Zsír

  • Összesen
    138.1 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15571.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    1517 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1491 mg
  • Nátrium
    12140 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    436.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    470.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    901 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    882 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 3395 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1310.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    1022 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 287 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, a közepére egy mélyedést csinálunk és beleöntjük a langyos vizet. Belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk cukorral, majd hagyjuk felfutni. Ekkor hozzáadjuk az olajat is és kézzel vagy géppel 10 perc alatt ruganyos, feszes tésztát dagasztunk.
  2. A tésztát kiolajozott tálba tesszük, majd lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük.

A töltelékhez

  1. A töltelék hozzávalóit egy késes aprítóban simára dolgozzuk.
  2. A megkelt tésztát lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd egyenletesen megkenjük a medvehagymás krémmel. Pizzavágóval vagy éles késsel egyenlő, nagyjából tenyérnyi négyzetet vágunk belőle.
  3. Egy közepes kerámiaedényt vagy tepsit kikenünk olajjal, majd elosztjuk benne a tésztanégyzeteket. Lefedve, meleg helyen 30 percig kelesztjük a kenyeret.

A sütéshez

  1. A megkelt kenyérre sajtot reszelünk, majd 200 fokos sütőbe toljuk, ahol 20 perc alatt készre sütjük. Ha nagyon elkezdene égni a teteje, borítsunk rá alufóliát, de bátran hagyjuk, hogy szép aranybarnára süljön és megpiruljon.
  2. A sütőből kivéve 15-20 percig pihentetjük a kenyeret, majd langyosan tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A hagyományos sós vendégváró sütemények mellett/helyett kitehetjük az asztalra ezt a sajtos-medvehagymás, zölden tavaszias kenyeret is, amit kész élmény lesz darabjaira szedni. Egyszerre puha és ropogós, különleges, mégis otthonos: imádni fogják a vendégek.

További receptek

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek