r
Nosalty Logó

Medvehagyma pestós pipite -Medvehagymás pite 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
modosa
Medvehagyma pestós pipite -Medvehagymás pite 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Az alapléhez

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 1378 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Az alapléhez

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 5521 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Az alapléhez

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 71 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    94.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2105.4 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    780 mg
  • Nátrium
    811 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1440.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1619 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    416 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    927 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    7063 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1497 micro
Összesen 1378 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    308.2 g

Zsír

  • Összesen
    378.3 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1597 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8421.6 g
  • Cink
    160 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    1060 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    605 mg
  • Foszfor
    3120 mg
  • Nátrium
    3245 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    5760.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6474 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1663 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    858 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3708 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    28252 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    5989 micro
Összesen 5521 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    131 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

Az alapléhez

A töltelékhez

A tésztához

Elkészítés

Az alapléhez

  1. Alapléhez a fenti hozzávalókat mossuk, tisztítjuk, majd egy erre alkalmas fazékban kb. 3 órán keresztül, gyöngyöztetve (alacsony hőmérsékleten) főzzük.
  2. Amikor kész, gézen (patikában kapni) átszűrjük, és ha a hús kihűlt, kicsontozzuk.
  3. A lét mélyhűtésre alkalmas, kb. 1 literes dobozokba töltjük, és lefagyasztjuk.
  4. A töltelékhez az alapléből kivett, csontozott húst és minden egyebet (én kézzel) alaposan összegyúrjuk. Ez azért praktikus, mert ha véletlenül maradt benne csont, az ilyenkor kiderül.
  5. A Tante Fanni- féle tésztát csak a formázás miatt kell nyújtani, a mélyhűtötteket viszont úgy, hogy kettévágjuk, és addig nyújtjuk, míg kb. 2 mm vastag lapot kapunk.
  6. Kivajazunk, és kibélelünk egy gyümölcstorta formát.
  7. Két tésztalapra lesz szükség, egy a béleléshez, egy a befedéshez. A bélést úgy csináljuk, hogy a tésztára ráfektetjük a formát (fordítva), és kb. 2 cm ráhagyással körbevágjuk ollóval. Ezt a kört igazgatjuk el a formában, ha ügyesek voltunk, épp a peremig ér, nem lóg túl. A másik korongot épp akkorára vágjuk, amekkora a forma.
  8. Most jöhet a töltelék, majd rá a fedőlap.
  9. Villával megszurkáljuk, egy tojássárgáját elkeverünk 1 ek vízzel, ezzel megkenjük a tésztát, és előmelegített sütőben, kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9963
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 28.

Ajánló

Az inspiráció abból a nálam szokványos helyzetből adódott, hogy csirkealaplét készítettem. Ha ti is úgy csináljátok, ahogy én, hogy először megcsináltam az alaplét, és csak másnap a pitét, akkor gyors és egyszerű a recept. Ha nem, akkor nagyon időigényes, csak akkor kezdjetek hozzá, ha van időtök és türelmetek bőven.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Új blogom (ez itt a reklám helye :)  első olyan receptje, amit egy barátom kérésére írok meg, és teszek föl.  A fotó már megvolt, mert a kaja szó se róla, jól sikerült, guszta lett, úgyhogy a múlt héten föl is tettem facebook-ra, hadd csorgassa nyálát a nép. T. lájkolta, majd azt az üzenetet írta nekem, hogy ha megkapja a receptet, a feleségével hétvégére megcsináltatja, és ettől szép meg jó lesz az élet.  Hát rajtam aztán ne múljon :)  

Hozzávalók

Az alapléhez

A töltelékhez

A tésztához

Címlapról ajánljuk