Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagyma pestós pipite -Medvehagymás pite 2.

Medvehagyma pestós pipite -Medvehagymás pite 2.
Medvehagyma pestós pipite -Medvehagymás pite 2.
215 perc / előkészület: 180 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Új blogom (ez itt a reklám helye :)  első olyan receptje, amit egy barátom kérésére írok meg, és teszek föl.  A fotó már megvolt, mert a kaja szó se róla, jól sikerült, guszta lett, úgyhogy a múlt héten föl is tettem facebook-ra, hadd csorgassa nyálát a nép. T. lájkolta, majd azt az üzenetet írta nekem, hogy ha megkapja a receptet, a feleségével hétvégére megcsináltatja, és ettől szép meg jó lesz az élet.  Hát rajtam aztán ne múljon :)

 


hozzávalók / 4 adag

Az alapléhez

A töltelékhez

A tésztához

ajánlat

Az inspiráció abból a nálam szokványos helyzetből adódott, hogy csirkealaplét készítettem. Ha ti is úgy csináljátok, ahogy én, hogy először megcsináltam az alaplét, és csak másnap a pitét, akkor gyors és egyszerű a recept. Ha nem, akkor nagyon időigényes, csak akkor kezdjetek hozzá, ha van időtök és türelmetek bőven.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Alapléhez a fenti hozzávalókat mossuk, tisztítjuk, majd egy erre alkalmas fazékban kb. 3 órán keresztül, gyöngyöztetve (alacsony hőmérsékleten) főzzük.
  2. Amikor kész, gézen (patikában kapni)  átszűrjük, és ha a hús kihűlt, kicsontozzuk.
  3. A lét mélyhűtésre alkalmas, kb. 1 literes dobozokba töltjük, és lefagyasztjuk.
  4. A töltelékhez az alapléből kivett, csontozott húst és minden egyebet (én kézzel) alaposan összegyúrjuk. Ez azért praktikus, mert ha véletlenül maradt benne csont, az ilyenkor kiderül.
  5.  A Tante Fanni- féle tésztát csak a formázás miatt kell nyújtani, a mélyhűtötteket viszont úgy, hogy kettévágjuk, és addig nyújtjuk, míg kb. 2 mm vastag lapot kapunk.
  6. Kivajazunk, és kibélelünk egy gyümölcstorta formát.
  7. Két tésztalapra lesz szükség, egy a béleléshez, egy a befedéshez.  A bélést úgy csináljuk, hogy a tésztára ráfektetjük a formát (fordítva), és kb. 2 cm ráhagyással körbevágjuk  ollóval. Ezt a kört igazgatjuk el a formában, ha ügyesek voltunk, épp a peremig ér, nem lóg túl. A másik korongot épp akkorára vágjuk, amekkora a forma.
  8. Most jöhet a töltelék, majd rá a fedőlap.
  9. Villával megszurkáljuk, egy tojássárgáját elkeverünk 1 ek vízzel, ezzel megkenjük a tésztát, és előmelegített sütőben, kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük.

 


  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 571
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

modosa

Mióta szakács: 2009.05.31.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: pite
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkés-rokfortos-medvehagymás pite, csirkés pite kéksajttal és medvehagyma pestóval

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

modosa
modosa / modosa Tue, 2010-06-29 10:52

Bogi!
Nagyon örülök, hogy meglátogattál, köszönöm a bíztató szavakat :) üdv, Anikó

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2010-06-29 10:14

Szia Anikó!Böngészgettem egy kicsit a blogodon.Azt kell mondjam hogy nagyon ügyes vagy.Gratulálok.Üdv:Bogi

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2010-06-28 23:21

Csajok! Olyan jó, hogy ilyen bátrak vagytok, mertek saját blogot vezetni, ráadásul igen kreatívan és ügyesen! Le a kalappal előttetek! Anikó! Azok a sünök tényleg érdekelnek minket! :))) Ja és itt is még egyszer nagyon örülünk, hogy a medvehagymás pestonknak ilyen szuper "dolga" lett a pipitében!:))) Köszönjük! Pusz Nektek: Mrs Smith

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Mon, 2010-06-28 20:53

Én is a Tante Fannit használom (már ha nem házilag készítem) Mindjárt jól rámegyek a blogodra és megvizslatom.
Üdv, Juci.
Ja. és a pipite elnevezéshez külön gratulálok. :))))

modosa
modosa / modosa Mon, 2010-06-28 21:00

Juci, de tündér vagy, komolyan :)
A blog még nagyon kis szerényke ám.. csak a múlt héten indítottam.
Majd mondd, mit gondolsz, és ne kímélj :)
üdv
Anikó

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Mon, 2010-06-28 21:39

Nekem is tetszik! És az a disegn...az enyémet úgy unom, illetve nem tetszik annyira, de nem tudom, hogy lehetne lecserélni. Igen, nekem is van egy kis gagyi gasztroblogom, "Hátha érdekel valakit" alapon, április óta. Kitettem egy számlálót (Esztertől nyúltam:))) 22-e óta 109 látogató. Hú, cseppet leizzadtam.Ezt ol-vas-sák....te atyaég! És nem csak barátok, hanem mindenefelé az országból...Olyankor elfog az érzés, hogy inkább nem írok semmit. Pláne olyan blogokat olvasva, mint a bűvszaki (überalles istenkirályságos) vagy Mautner Zsófi, vagy Angéla....Aztán amikor olyanokat látok - merthogy olyan is van - ahol gagyibbnál gagyibb recepteket olvasni, "kissé " elszenesedett húsdarabokat ábrázoló fotókkal illusztrálva (szigorúan virágmintás viaszos terítőn, felülről fotózva a barna hőálló tányéron), akkor elfog a büszkeség, vagy mittudoménmi, hogy én ennél azért sokkal jobb vagyok.:)))És ez nem nagyképűség, hanem az ember legyen tisztában az értékeivel.

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-06-28 21:01

Én már tegnap bolyongtam rajta. Nekem tetszik! Igazán bővíthetnéd... ;-)))

modosa
modosa / modosa Mon, 2010-06-28 21:30

Eszter, nahát, micsoda megtiszteltetés :)))
Bővítem majd, persze, csak hát napi tíz óra munka, kert, gyerekek, kutyák, meg a két sün mellett....

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-06-28 22:05

És csatlakozom Jucihoz, nekem is nagyon tetszik a dizájn!
Csak így tovább. Ám de lenne egy kérésem...lehet ugye?
Teszel fel oda a sünikről képet? Olyan kiváncsi lettem! :-)))

modosa
modosa / modosa Mon, 2010-06-28 22:30

Eszter@kösziiiii :)
Jó,jó, akkor csinálok majd képeket, és felteszem a blogra... Ezt nem hiszem el! Görcsölök itt a receptekkel, fotókkal, dumákkal, erre mindenki a sünökre kattan!!! :)

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Mon, 2010-06-28 22:16

Én is csatlakozom süniügyben. Egyszer kapta emailben egy jútúbos videót egy süniről, aki éppen falatozik(illetve etették kézből)...hát én még életemben olyan cukit nem láttam:)

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-06-28 22:02

Azért írtad, mert tudtad, hogy rákattanunk a sünre!
Hogyhogy van sünid?
Jajaj, ettől most odavagyok... :-p
Tessék elmesélni minden részletet!

modosa
modosa / modosa Mon, 2010-06-28 22:21

Meséljek a sünökről? Itt, nosalty-n?? :) Hát jó, te akartad...
Az úgy volt, hogy tavaly ősszel, egy éjjel arra ébredtünk, hogy a kutyák kegyetlenül ugatnak. Nem úgy, mint amikor jön egy potenciális betolakodó, hanem tízszeres hangerővel. Na, akkor ágyból ki, kertbe le, mi a ...van?. Elég jó kis látvány fogad: a kutyák félig kilógnak a házukból, és kétségbeesetten ugatnak egy összegömbölyödött bébi (igen, bébi) sünit, aki miatt nem mernek kijönni. Gondolom a kajára jött, amit az ebek otthagytak. Na, sünit összeszed, dobozba be, házba föl, azzal, hogy reggel még kicsit élvezkedünk, aztán hadd menjen. Nem akarom hosszúra nyújtani, két órával később szóról szóra ugyanez a sztori megismétlődött. Úgy sejtettük, hogy ezek tesók lehetnek, mama sehol, szóval maradjanak, míg megerősödnek kicsit. A párom épített nekik egy házat, oda beásták magukat és átteleltek, és mikor tavasszal kibújtak, szégyen és gyalázat, nem vitt rá a lélek, hogy szabadon engedjük őket :)

modosa
modosa / modosa Mon, 2010-06-28 22:04

Juci@Van, és télleg nagyon cukik :) Kézből etetjük őket, csak az egyik baromira harap meg fújtat :)
Blog: gyönyörűséges dolgokat csinálsz, még jó, hogy vannak látogatóid! Én abszolút kezdő vagyok, de a design-ban segítek szívesen, ha tudok, bár én sem csináltam mást, mint a sablon meglévő elemeit használtam, kivéve a fejléc fotót, amit egy álló napon át keresgéltem a neten, mert még nem volt időm saját fotót készíteni.

1378
csirkeaprólék 2 kg
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 3 közepes db
vöröshagyma 1 közepes fej
szegfűszeg 1 db
fokhagyma 5 gerezd
zeller 1 közepes db
babérlevél 3 db
fekete bors 15 szem
petrezselyem 2 csokor
gyömbér 2 cm
víz 4 l
0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
gorgonzola 5 dkg
medvehagyma pesto 2 ek
dió 4 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
leveles tészta 1 csomag
tojás 1 db
vaj 1 ek